Blogolj!

Löw: összeszedtük a bátorságunkat

Cserny Szilárd

Annak ellenére, hogy látható teljesítmény javulást értek el az előző amszterdami játékhoz képest, ennek ellenére a német nemzeti tizenegy 1:2 arányú vereséget szenvedett a világbajnok franciáktól.

A DFB.de interjúban Joachim Löw mindenekelőtt sok pozitív dolgot vélt felfedezni a Saint-Denisben pályára lépő megfiatalított csapatról.

DFB.de: Herr Löw milyen következtetést von le a meccsről?

Löw: Csalódott vagyok az eredmény miatt. Ez a vereség teljesen másképpen néz ki mint a múlt szombati. Az eredmény nincsen rendben, de a csapat teljesítménye nagyszerű volt. Három napon belül sikerült javítani a teljesítményünkön.

DFB.de: Mi tetszett Önnek leginkább?

Löw: A szívünket a kezünkbe vettük és bátran játszottunk előre. A világ legjobb csapatával néztünk szembe. Az első félidőben 2:0-ra kellett volna vezetnünk. Franciaország hihetetlen egyéni minőségekkel rendelkezik. Ha figyelmetlen vagy, akkor azt kihasználják.

DFB.de: Hogyan látta a francia válogatott büntetőjének az esetét?

Löw: A büntető nem volt jogos. Mats Hummels egyáltalán nem ért hozzá. Matuidi lépett rá Mats-ra.

DFB.de: Vannak negatív pontok?

Löw: Ha a negatívumokról kell beszélnem, akkor azok az első félidőben kihagyott helyzetek lennének. Nem használtuk ki őket a megfelelő mértékben. Talán a megfelelő ravaszság és érettség hiányzott, hogy higgadtan tudjuk őket értékesíteni.

DFB.de: Sok változás történt a német játékban. Ez volt a terv?

Löw: Egyértelmű volt, hogy taktikai változtatásra volt szükségünk. Meg akartuk lepni a franciákat.

DFB.de: Mindig egy szükséges tengelyről beszélt. Ma Thomas Müller csak a padon ült. Ez csak egy ideiglenes döntés volt?

Löw: Mindig azt mondtam, hogy szükségem van egy tengelyre. Néhány játékosnak most egy nehéz időszaka van, de ők nem felejtettek el semmit. Mindig szükség van egy megfelelő keverékre fiatal és tapasztalt játékosokból. Müller az utóbbi időben nem mutatta meg a képességeit. Ő azonban egy motivátor, aki sokat beszél a fiatal játékosokkal.

DFB.de: Amszterdamban is ilyen bátor felállásra lett volna szükség?

Löw: Meggyőződéssel döntök. Be kell látni, hogy ezek a döntések Amszterdamban nem működtek. Néha a döntések helyesek, máskor meg rosszak. Mindig le kell vonni a következtetéseket.

DFB.de: Ha előre tekint, akkor a teljesítmény és a felállás egy jelzés a jövőre nézve?

Löw: Ez egy jó teljesítmény volt, amire lehet építkezni. A fiatalok nagyszerűen játszottak. Azonban nekik folyamatosan kell ezen a szinten játszaniuk, hogy tapasztalatot gyűjtsenek. A teljesítményük néha ingadozó.

Forrás: https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62114/pics/lead_800x600.jpg
Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?