Blogolj!

Joachim Löw elvesztegeti a Németek és a tehetségek idejét

Pandula László

Löw visszatérése a 2018-as katasztrófálisan sikerült Világbajnokság óta csak további problémákat szült és állandósult a rossz teljesítmény, és a fiataloknak kegyetlenül le kéne győzni az ellenfelet.

Két nappal ezelőtt, a volt német csapatkapitány Michael Ballack azt nyilatkozta a Deutsch Welle-nek, hogy meglepte az, hogy Löw meg tudta tartani az állását a katasztrófális Világbajnoki szereplés után.

Ballack azt mondta:

„Meglepődtem, mint ahogy sokan mások is, hogy megtartotta az állását. Hosszú ideje a csapattal dolgozik, de eljöhet az a pillanat mikor be kell vallani már nem úgy mennek a dolgok mint régen.”

Ballack úgy érzi, hogy a DFB rosszul tette, hogy a katasztrófális Orosz torna után továbbra is megbízott Löw ben.

Aztán Löw folytatta egy lagymatag 0:0-al a Franciák ellen, majd következett egy 0:3-as megsemmisítő vereség a Hollandoktól, ez volt a Németek legnagyobb arányú veresége, amit korábban csak Löw karrierjének kezdetén sikerült produkálni a Csehek ellen még egy EURO2008-as tornán 2007 ben.

Löw változásokat ígért a 2018-as világbajnokság után. Sami Khedirat és Mario Gomezt száműzte a csapatból- azokat a játékosokat akiket ki se kellett volna vinni talán Oroszországba- Mesut Özil is hátat fordított a válogatottnak eléggé vitatható körülmények között. További változások nem igazán voltak, és megoldásokat se igazán találtak a problémákra.

Megszakítani ami működik, javítani ami nem 

Az egyetlen nagyobb változás a világbajnokság óta? Löw a szupersztár jobbhátvéd Kimmichet feltolta a középpályára-az egyetlen játékos aki valamit mutatott is Oroszországban- hogy stabilizálja a védekezést, ezáltal elvesztve azt a képességét amit a támadásokhoz tudott hozzátenni. Ráadásul helyettese a Gladbachban játszó Matthias Ginter a klubcsapatában középhátvéd, így ő is posztján kívül szerepel.

Alapvetően az a kérdés, hogy miért tett át egy játékost (Kimmich) a saját posztjáról egy másikra, miközben vannak tehetségek erre a posztra: például Max Meyer aki jelenleg a Crystal Palace játékosa, vagy adott esetben Sebastian Rudy aki már játszott ezen a poszton. Miért követi el ugyanazt a hibát mint Lahm esetében.

Fiatal, tehetséges és padozik

A megsemmisítő vereség a világbajnokság első csoportmeccsén  Löw-öt arra kényszerítette, hogy a gyengén teljesítő veterán játékosokat mellőzze, de aztán újfent visszatette őket és padoztatta a fiatalokat. Leroy Sané és Julian Draxler elbűvölte a sajtót a hétközi sajtótájékoztatón. Egyikük sem kezdett a végén, Löw az impotens támadójáték ellenére egy órán át hagyta szenvedni Müllert és Cant.

Julian Brandt minden eddiginél többet várt arra, hogy pályára léphessen és mindössze 15 percet kapott. De sajnos fordítva sült el a dolog, mert keresztülrohantak a német középpályán és súlyos vereség lett a vége.

Löw csúcs

A legérthetetlenebb döntése Mark Uth szerepeltetése: aki az idei 660 perce alatt egyetlen gólt sem szerzett. Ő volt a 100. játékos aki debütált Német színekben Jogi Löw irányítása alatt, meglepetésként ért mindenkit ez a döntése. Löw másik kísérleti csatára Nils Petersen elérhetetlen volt, Löwnek Timo Wernert kellett volna kezdetnie Leroy Sanéval.

De a Német csapat gólképtelensége nem az egyedüli probléma, Löw a hátsó alakzat összetételét is elrontotta, gondolva itt a tapasztalt, jó teljesítményt nyújtó Kimmich helyére a más poszton játsszó Gintert tette. Löw maradt a már bevált 2014-es hősök mellett a védelem közepén, Boatengnél és Hummelsnél. De ők se voltak a helyzet magaslatán és mégis kezdtek, miközben olyan tehetségek ülnek a padon mint Niklas Süle, Jonathan Tah valamint Thilo Kehrer. Nem beszélve Jonas Hectorrol aki a Bundesliga 2-ben játszik most és kiesett a kegyeltjei közül.

Az idő a továbblépésre most van

Az majdnem biztos volt, hogy a DFB higgadtan fog reagálni a VB-n történtekre és pozícióban hagyják a 2014-es VB címet nyerő kapitányt. De úgy látszik Löw nem tanult semmit a balul sikerült VB óta. A csapatnak nincs elképzelése a támadásépítéssel kapcsolatban, és a középpályának és a védekezésnek is fejlődnie kell.

A DFB-nek meg kell gondolnia amit Ballack pedzegetett: a dolgok már nem működnek többé mint régen. Németországnak egy olyan edzőre van szüksége, aki nem fél száműzni a veterán játékosokat és bátran bedobja a fiatalokat a kezdőbe.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62111/pics/lead_800x600.png
Beszámolók,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?