Blogolj!

Neuer: az eredmény nem tükrözi a játék képét


Lelkes játéka ellenére a német válogatott elszalasztotta a győzelmet a világbajnok Franciaország otthonában. A Nemzetek Ligája harmadik meccsén a német tizenegy 1:2-re veszített Párizsban. A DFB.de a meccs után a Stade de France-ban kérdezte az érintetteket, és közli a Joachim Löw szövetségi kapitány, Reinhard Grindel DFB-elnök, valamint Manuel Neuer, Nico Schulz és Serge Gnabry véleményét.

Joachim Löw: Nem kell csalódottnak lennünk a mutatott teljesítmény miatt. Abszolút egy szinten voltunk a világbajnok Franciaországgal. Az első félidőben be kellett volna rúgnunk a második gólt, így viszont a jó játékunk nem hozott eredményt. Franciaországnak nagyon jó képességű játékosai vannak – ezt ma is láthattuk. Kevesebb helyzetből is két gólt szereztek. Ezt a hatékonyságot kellene eltanulnunk. Örülök, hogy a Hollandia elleni rossz eredmény után ilyen bátran tértünk vissza. A csapat mindent beleadott. Sajnos most ezzel a kedvezőtlen eredménnyel kell tovább lepnünk. De láthattuk azt is, hogy a megújulást csak fokozatosan lehet elkezdeni. A fiatal játékosoknak még nincs meg a tapasztalatuk, hogy tartósan sikeresek legyünk. De amit ma láthattunk, bátorságot adhat a jövőre nézve.

Reinhard Grindel: Nagyon jó csapatteljesítményt láthattunk. Hogy egy ilyen gólt kapunk Griezmann-tól, az megesik. A tizenegyes természetesen bosszantó. De az, amit ez a fiatal csapat nyújtott, bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Erre lehet építeni.

Manuel Neuer: Nagyon rossz érzés a vereség. Különösen miután 1:0-ra vezettünk és kézben tartottuk a meccset. Látszott az erőfeszítés, de nem sikerült a 2:0-át összehozni. Jogi és a segítői világos tervvel érkeztek. Tulajdonképpen ez a terv be is vált. Az eredmény nem tükrözi a játék képét.

Nico Schulz: Egészen jól játszottunk, hátul nagyon jól álltunk. Ennek ellenére csalódás, hogy nem tudtunk itt ma nyerni. Nem sok helyzetet engedtünk, ez Franciaország ellen nem is olyan egyszerű.

Serge Gnabry: Azt gondolom, hogy semmiben sem voltunk rosszabbak, mint Franciaország. Jól építettük a játékot. A vége nehéz volt. Ha jobban kihasználjuk a kontrákat, 2:0-ra is vezethettünk volna.

Forrás: https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/62036/pics/lead_800x600.jpg
Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?