Blogolj!

Löw: a holnapi mérkőzés döntő fontosságú

Tóth Renáta

Amszterdamból Párizsba. Kedden este a francia válogatott ellen lép pályára a Nationalelf, és győzelemmel szeretnének hazatérni a 3. Nemzetek Ligája mérkőzésről. Joachim Löw és Manuel Neuer válaszoltak a ma délutáni sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire.

Löw: bátran és dinamikusan akarunk játszani Franciaország ellen

JOACHIM LÖW...
... a válogatott aktuális helyzetéről: 
Természetesen a Hollandia elleni vereség mindenki számára fájdalmas volt - a játékosoknak, edzőknek és szurkolóknak. Mindent kielemeztünk és átbeszéltünk a játékosokkal. Az első 30 percben jól játszottunk - a végére azonban önbizalmunkat elvesztve, rendezetlenül. Úgy hiszem, sikerült levonnunk a tanulságot ebből a mérkőzésből. Most minden erőnket bevetve kell pótolnunk azt, amit Hollandia ellen elszalasztottunk.

... a lehetséges változtatásokról: Taktikát és személyeket tekintve biztosan lesz változás. Egy 0:3-s vereséget követően szükséges a változtatás a kezdőcsapatban. Manuel Neuert ez nem érinti, ő fog a kapuban állni holnap. Bátran és dinamikusan akarunk játszani Franciaország ellen. 

... önmagáról: Nyilvánvaló, hogy össze kell tartanunk. Számomra viszont fontosabb, hogy a játékosokat bátorítsam és a helyes lépéseket tegyem meg. Tudtam, hogy erős kritikákat kapunk majd. Jól tudom kezelni a nyomást. A holnapi mérkőzés döntő fontosságú, a csapatnak a helyes reakciót és más teljesítményt kell mutatnia majd. 

MANUEL NEUER...
... saját formájáról: Top formában vagyok, semmi problémám nincs és jól érzem magam. A lábam is rendben van. A VB alatt is jó teljesítményt nyújtottam. Most is jó formában vagyok, egy nagyon jó felkészülési hét van mögöttem. 

... a franciák elleni otthoni mérkőzésről: Münchenben rendezetten játszottunk, egy kis szerencsével a mi javunkra is eldőlhetett volna a mérkőzés, meg volt az esélyünk a győzelemre. Motiváltak vagyunk, a célunk a 3 pont megszerzése. De a világbajnok ellen ez nehéz lesz - ezt mi is tudjuk.

... a párizsi mérkőzésre való felkészülésről: Tudjuk, milyen helyzetben vagyunk, beszéltünk erről a csapaton belül és az edzői stábbal. Tudjuk a helyzet fontosságát és komolyságát. Nem szabad arról megfeledkezni, hogy nem egy "no name" csapattal állunk szemben, legutóbb sem egy rossz csapat ellen játszottunk, Franciaország pedig a regnáló világbajnok. Tudjuk, mi vár ránk holnap este.

... a Hollandia elleni mérkőzésről: A játékunk nem mindig tükrözi a végeredményt. Természetesen többet remél az ember. Az első 30 percben nem tudtuk góllal jutalmazni a játékunkat, és ez volt a problémánk. Az utolsó percekben pedig semmi védekezést nem mutattunk. A mentalitás és az eredmény megfordítására a törekvés viszont erősen jelen volt mindenkiben - ez pozitív dolog, melyet tovább is vihetünk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61860/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?