Blogolj!

Nemzetek Ligája: vereség Hollandiától

Tóth Renáta

Németország csúfos vereséget szenvedett szombat este a holland válogatottól - az Oranjék 3 gólt lőttek a Nationalelfnek. A németek jelenleg csoportjuk utolsó helyéről várják a keddi folytatást, Franciaország ellen.

A németek jelenleg közel állnak a kieséshez csoportjukból

Teltház (52.536 néző) várta a két válogatott találkozóját, melyet akár Klassikernek is nevezhetünk.
Az elején a németek léptek fel támadóbban, próbálták ráerőltetni akaratukat és nyomást gyakorolni a házigazdára. A hollandok eleinte kicsit megilletődve játszottak, végül magukra találtak, és a 30. percben sikerült megszerezniük a vezetést Virgil van Dijk által.
A második félidőben a németeknek hiába voltak lehetőségeik, helyzeteiket nem tudták gólra váltani, a hollandok pedig szabálytalanságokkal tördelték a játékot.
A 86. percben Depay lőtte a hazaiak 2. gólját, a kegyelemdöfést pedig Wijnaldum adta meg a 93. percben.

Hollandia 16 év után tudott győzni Németország ellen.

Joachim Löw: Nemcsak a helyzetek kihasználásának hiányossága volt az egyedüli ok. Az első gólig rendezetten játszottunk, voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki és nem tudtuk a mérkőzést az irányításunk alatt tartani. A gól után lehetett látni, semmi önbizalmunk nincs, az elmúlt hónapok eredményei miatt sem. Teljesen elvesztettük a fonalat. Nehéz megmondani, miért nem sikerült gólt lőni. Tény, az utolsó két mérkőzésen nagyon sok helyzetet sikerült kialakítani, de gólt nem sikerült lőni. 
Az utolsó 10 percben teljesen szétestünk. A játékosoknak vállalniuk kell a felelősséget, és nemcsak az utolsó 10 percet felróni hibának.
Nem akarunk kiesni a csoportból, kedden Franciaország ellen, majd az utolsó hazai, Hollandia elleni mérkőzésen reagálnunk kell erre.

Mats Hummels: Egyértelmű, hogy a helyzetek kihasználatlansága volt a hibánk. Egy olyan mérkőzésen veszítettünk 3:0-ra, amit meg kellett volna nyernünk. Mindenkinek megvolt a lehetősége. Ez a pech és képtelenség egyvelege. Sürgősen szükségünk van egy sikerélményre, mint Peru ellen.

Manuel Neuer: Volt néhány lehetőségünk gólszerzésre, elég egy vagy két gól szerzésére, viszont a szögleteinkből semmit sem tudtunk kialakítani. A végén bekaptunk két gólt, nagyon szétnyílva játszottunk. Nem tudom, mindenki bizonytalanságot érzett-e, ezt mindenkinek önmagától kell megkérdeznie. Az edzőnek mindannyian azt jeleztük, készen állunk.

Timo Werner: Kezdetben nagyon jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, minden úgy ment, ahogyan azt mi akartuk. Aztán jött a gól, és leült minden. A második félidőben mindent megpróbáltunk, voltak lehetőségeink, de nem sikerült gólt lőni. Azt mutattuk, elfelejtettük, hogyan kell futballozni. A lehetőségek kihasználása volt a legnagyobb hiányosságunk. Muszáj gólokat lőnünk. Franciaország ellen nyerhetünk is.

Toni Kroos: Jól kezdtünk, az első 30 percben jól játszottunk. A hollandok szerezték meg a vezetést, az első lehetőségükből, nehéz volt kivédeni. Ezután fel kellett rázni magunkat, a második félidőben pedig nagyon próbálkoztunk. Újból voltak lehetőségeink, de a végén mégis rúgott gól nélkül kell hazamennünk - ez elég keserű érzés. Kedden lesz a következő lehetőségünk javításra.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61716/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,manuel neuer,mats hummels,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?