3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Uli Hoeneß garanciát adott Niko Kovacnak

Domonkos Altdorfer

Uli Hoeneß a végsőkig kiáll Niko Kovac mellett. A Bayernnél uralkodó krízis ellenére a klub elnöke garanciát adott az edzőnek.

München – Egy kis időbe beletelt, mire Niko Kovac szombaton az FC Bayern látogatásán az Oktoberfesten feloldódott. Amikor a rekordbajnok edzője feltűnt a „Käfers Wiesnschänke” előtt, a sportigazgató, Hasan Salihamidzic éppen a fotósok egészségére ivott literes korsójából, mire ő halálosan elkomolyodott. Semmi mosoly nem ült ki az arcára. Ez először a fesztiválsátorban változott meg, amikor Karl-Heinz Rummeniggével koccintott. A korábbi liter sör vagy sörök dobták-e fel, vagy a klub vezetőinek bátorító szavai késztették újra mosolyra? Nem lehet tudni.

A Bayern elnöke, Uli Hoeneß, aki néhány nappal korábban még azt hangsúlyozta, hogy a rekordbajnok edzői posztja „katapultként” is funkcionálhat („Végül neki kell majd viselnie a következményeket”), feleségével, Susival csak rövid látogatást tett a sörfesztiválon. A Niko Kovac téma kapcsán csak hallgatott, majd le is lépett a Bayern kosárlabdacsapatának mérkőzésére a kötelező Paulaneres fotózkodás után.

FC Bayern: Uli Hoeneß a végsőkig kiáll Niko Kovac mellett

Ezzel együtt a Kickernek megerősítette, a vezetőség támogatja Niko Kovacot. Mint mondta, „egy percig sem gondolkodott el rajta”, hogy Kovacot okolja az elmúlt időszakért, még ha finoman arra is célzott, hogy az edzőnek a rotációért vállalni kell a felelősséget. És ez még nem volt elég:

„A végsőkig kiállok Niko Kovac mellett”.

A zsinórban négy nyeretlen tétmeccstől (ebből két vereség a bajnokságban egymás után) és a hatodik helytől függetlenül hangsúlyozta Hoeneß:

„Nálunk teljes nyugalom uralkodik”.

Ami azt kell, hogy jelentse: Niko Kovac jelenleg még nyugodtnak érezheti magát a Bayern kispadján. Emellett Hoeneß azt is kifejtette a „Süddeutsche Zeitungnak”, hogy egy „emberként” Kovac mellett állnak:

„Teljesen mindegy, mi történik a következő hetekben.”

Nem kérdés: A nyomás Kovacon egyre nő. Amikor a Gladbach elleni 3:0-ás vereség után megkérdezték az edzőt, élvezi-e még a klubvezetés támogatását, így válaszolt:

„Abból indulok ki, hogy az első hét meccs után megvolt a támogatás, hát most ezután a négy meccs után is ebből indulok ki.”

Mindazonáltal hozzá tette:

„Az a fajta vagyok, aki ezt nem tudja megválaszolni, amíg nincs vége.”

Hoeneß ezt egyszerűen elintézte. Egy egyenes „igennel”. Rummenigge és a sportigazgató, Salihamidzic koccintása a trénerrel a csapat Oktoberfesten tett látogatásán is értelmezhető egyfajta megerősítésként.

Uli Hoeneß kiállt Kovac mellett: Nincs is más lehetősége

Azonban a Spiegel Online a legfrissebb Hoeneß kijelentés kapcsán rámutat, hogy a Bayern vezetői egy korai edzőbuktatást akarnak megelőzni.

„A jelenlegi kiállás a klub előljárói részéről kevésbé meglepő: A Bayern azért igazolta Niko Kovacot, mert nem igazán volt más alternatíva a vezetőedzői posztra.”

Hoeneß túl sokáig reménykedett Jupp Heynckes maradásában

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Heynckes nem hosszabbít még egy szezonra, Thomas Tuchel – Rummenigge fő jelöltje – éppen aláírt a PSG-hez. Más top-edző pedig nem volt elérhető.

„És így jutottunk el Niko Kovachoz. Egy korai búcsú a horváttól magát Hoeneß-t is minősítené.”

Tehát a Bayern vezetői számára nem maradt más választás, mint Niko Kovac mellett „a végsőkig…, ...egy emberként kiállni”. Hoeneß szombati és hétfői kijelentései tehát a kétségbeesést tükrözték? A kérdés nyitva marad.

Világklasszis tréner, Kovac lehetséges követőjeként a Bayernnél

De tényleg nincs alternatívája Kovacnak? Hétfőn a Bild hasábjain egy egészen nagy név merült fel, mint lehetséges Bayern-edző: Zinedine Zidane, aki a nyáron felmondott madridban – miután a királyiakkal egymás után háromszor hódította el a BL-serleget. Zidane tehát elérhető lehet. De ő is érdeklődne a Bayern iránt? A Bayern elöljárói tényleg Kovac háta mögött tárgyalnának Zidane-al?

Ilyen előfordult már. Emlékeztetőül: Olyan rosszul, mint most Kovaccal a 2010/2011-es szezonban, Louis van Gaal irányítása alatt állt a csapat. Már a szezon vége előtt hónapokkal, 2011 márciusában bejelentette a klub, hogy közös megegyezéssel felbontották a szerződést a trénerrel. A kalapból elővarázsolták a vezetők Jupp Heynckest. Két évvel később következett a tripla.

Mégis van különbség a két eset között. Akkor már hónapokkal az edző menesztése előtt világossá tette Uli Hoeneß, hogy a viszony az edző és a főnök között megromlott. („Nincs már nagyon beszélnivalóm vele”). Egészen másképpen hangzik, ahogy Hoeneß a két vezetőedzővel kapcsolatban megnyilvánult. Ezenkívül: Van Gaal utolsó szezonjában a krízis miatt a Bayern lemondta a látogatást az Oktoberfestre. Tehát annyira nem rossz a helyzet, hogy a rekordbajnok ne mehetne a sörfesztiválra.

Most különben is válogatott szünet van. Niko Kovac először október 20-án bizonyíthatja a VfL Wolfsburg ellen, hogy megérdemelte Uli Hoeneß bizalmát. Ráadásul Louis van Gaal első szezonjában is sokkal rosszabbul sikerült az ősz, mint a tavaszi szezon, végül ott voltak a BL-döntőben és bajnokok lettek. Talán összejön Niko Kovacnak is egy hasonló feltámadás.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61252/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések,niko kovac,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?