Blogolj!

Rudy: Özilre és Khedirára nézek fel

Sebastian Rudy az interjúban beszél a hollandok elleni meccsről, a Schalke és a Bayern helyzetéről is. A Schalkéhoz való igazolása ellenére se mindig első választás Rudy, ennek ellenenére bízik benne Joachim Löw, és beválogatta a keretbe a hollandok (szombat 20:45) és a franciák (kedd 20:45) elleni meccsekre.

Hány holland viccet ismer?

Őszintén nem sokat. De természetesen mindenki ismeri azt, amelynél az autópálya két irányba ágazik, egyik irányba a hollandok mennek, másik irányba a VB van.

A hollandok nem jutottak ki a legutóbbi két világversenyre sem. Még mindig akkora rangadónak számít a német-holland, mint régen, vagy vége ezeknek az időknek?

A szurkolóknak szerintem még mindig különleges ez a meccs. Ez egy olyan mérkőzés, aminek mindenki örül. Mi játékosok is.

Ha Hollandiára gondol, a régi nevek, pédául Gullit, van Basten, Kluivert, vagy az újak ugranak be hamarabb?

Természetesen mindenki tudja ezeket az egykori játékosokat, de a mostani csapat mellett se lehet csak úgy elmenni.

1988-ban a hollandok Németországban lettek Európa bajnokok. A mostani edző, Ronald Koeman akkoriban még játszott. Milyen emlékei vannak a tornáról?

Még meg sem születtem akkor. A fejemben megvan még van Basten legendás gólja, vagy a 90-es VB meccs. Azok még kemény párharcok voltak.

Kit ismer a mostani csapatból?

Ryan Babel neve egyből beugrik a Hoffenheim miatt. Ezenkívül Memphis Depayt mindenki ismeri. Azért a hollandoknak is van egy két jó játékosa.

Megtorpantak kicsit a VB miatt?

Csak előre nézünk. Egy pár dolgon változtattunk, és reméljük, hogy megint a régiek lehetünk.

Tud pár példát mondani?

A szurkolókat is a csapat részének akarjuk tekinteni, hogy egyfajta egység legyen. Ezt az utóbbi pár évben elhanyagoltuk. Ehhez az első lépés a közönség felé a nyílt edzés volt. Ezt folytatni szeretnénk, mert sok erőt ad a szurkolók közelsége.

És a sportban?

Mindenekelőtt kiegyensúlyozottnak kell lenni. A VB-n túl sok kontrát vezettek ellenünk, nem volt meg a rend hátul. A franciák elleni 0:0 során már nem hagytunk nekik helyet. A stabilitás a védelemben egy biztos pontja az építkezésnek.

Van olyan érzése, hogy a VB után megint össze kell szoknia a csapatnak?

Ez volt az első nagy tornám, én nem tudom megmondani, hogy volt ez előtte. De nem érzem úgy, hogy Oroszországban egy táborban lettünk volna. Sokat ültünk össze kártyázni, vagy beszélgetni. Legalább nem mindig a telefonunkat nyomkodtuk vagy csak a szobában voltunk – de ennek amúgy is így kéne lennie.

Mesut Özil és Sami Khedira sem lesz többé a keretben – hiányolni fogják őket?

Mindig felnéztem rájuk, mert csodálatos játékosok. Samitól még néztem is el egy két trükköt, hisz az ő posztján játszok.

Az új Khedira szeretne lenni?

Nem, különböző a stílusunk. Nekem jók a meglátásaim a pályán, hátulról támogatom a támadásokat.

Az FC Bayern egymás után 4 meccsen nem nyert, krízisben vannak. Jókor hagyta el a csapatot?

A Bayern tényleg egy kicsit gyengébb, mint tavaly, de nem gondolom, hogy hosszan tartana ez.

Megérti, hogy sokan kritizálták az edzőt, mert két rosszabb formában lévő játékost, Önt és Mark Uthot is nevezte?

Mindig lesz kritika. Azt gondolom, hogy Löw tudja, mit csinál, és mindenkinek lehet egy kicsit rosszabb korszaka. Mark ballábas – ezt nagyon jól ki lehet használni. A legutóbbi szezonban megmutatta, hogy milyen jó játékos, még akkor is, ha nem talál be. Mind a ketten klubot váltottunk, még meg kell szokni az új helyzetet.

A legutóbbi meccsen a Schalkénál csak a padon ült. Kibékült ezzel?

A Bayerntől a Schalkéhoz való igazolás nagy váltás. Szerintem nem fog ez sokáig tartani, a következő meccseken szinte biztos a helyem a kezdőben.

A cél a BL indulás a jövő szezonban, de nem indult jól a szezon.

Igen, valami nem volt jó, hisz az első 5 meccsünkön kikaptunk. De adtunk egy csattanós választ, és nyertünk sorozatban 3 mérkőzést. Szeretnénk fenntartani ezt a formát, és a BL-t sose adjuk fel.

Félnek a Nemzetek Ligája csoportból való kieséstől?

Nem, ezzel nem foglalkozunk. Mi mindig nyerni szeretnénk, nem függ ez semmitől.

Forrás: https://www.t-online.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61640/pics/lead_800x600.jpg
Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,NATIONALELF HÍREK,sebastian rudy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?