Blogolj!

Az Abendzeitung elemzése: mindenki Kovac-ot kritizálja, de Salihamidzic is elkövetett négy hibát


Miközben az FC Bayern válságba került, nyilvánvalóvá vált, hogy Hasan Salihamidzic sportigazgató mennyire küzd a szerepével és a vezetői pozícióval. Az Abendzeitung riportere Patrick Mayer elemzi, mely pontokon kellene Salihamidzic-nak sürgősen változtatnia.

München – Krízis a Säberner Straße-n. A négy meccsen szerzett két pont máshol nem okozna nagy izgalmakat. De az FC Bayern világa közismerten másként működik.

Salihamidzic tanácstalannak tűnik

A Gladbach elleni 0:3-ás vereség után és az újra és újra nyilvánosságra kerülő belső problémák miatt a rekordbajnoknak határozott irányításra lenne szüksége. Ez jelenleg úgy tűnik, hiányzik, pedig tulajdonképpen Hasan Salihamidzic feladata lenne. De a sportigazgató kifelé tanácstalannak tűnik ebben a zavaros helyzetben.

Mivel van problémája a bosnyák szakembernek? És mit kellene másként csinálnia?

Az Abendzeitung áttekinti:

Magabiztos médiaszereplés: A 41 éves menedzser szívesen ad interjút – akár a TV-kamerák előtt, akár a stadion vegyes zónájában. De az egykori profi focista nem mindig tűnik magabiztosnak, gyakran nehezen tud világos nyilatkozatokat tenni. Münchenben ezt már régebb óta kritikus szemmel figyelik, akkor is, ha Uli Hoeneß elnök folyamatosan hangoztatja, milyen szorgalmas is védence.

A Bayern sztárjainak határozott szavakra van szüksége

Szigorúbb szabályok: Sokat beszéltünk az elmúlt napokban a jól fizetett Bayern-sztárok egójáról és hiúságáról. Szigorúbb szabályokra lenne szükség, hogy helyre tegyék a játékosokat. Salihamidzic azonban szeret mellébeszélni, közhelyeket puffogtat, ahelyett, hogy bizonyos – akár kritikus – pontokat világosan kimondana.

„Meg kell nyernünk a következő meccset és kijönni ebből a helyzetből. Ez csak akkor fog sikerülni, ha összetartunk, és mindenki észbe kap”, 

- mondta a legutóbbi vereségek után:

„Nem volt megfelelő a testbeszédünk, nem tudtunk igazán érvényesülni.”

Salihamidzic meglepettnek tűnt

Világos határok az elégedetlenkedő szupersztároknak: Több Bayern-sztár elégedetlen, hallható a Säberner Straße-ról. De: Nem képzel némelyik túl sokat magáról, tartja magát túl fontosnak?

Az elégedetlenség különösen Jérôme Boateng kapcsán vált nyilvánvalóvá. A világbajnok játékos egy interjúban nyilvánosan panaszkodott, hogy szerinte nem kapott elég támogatást a Bayern vezetőitől. Salihamidzic meglepetten reagált erre.

„Az ajtóink mindig nyitva állnak, minden nap beszélek vele. Olyan gyakran és olyan hosszan beszélhetünk, ahogy csak szeretné”, 

- mondta, és hangsúlyozta, hogy a Bayern és Boateng között a Paris Saint-Germain-hez való igazolás meghiúsulása után csak még szorosabb lett a viszony.

De a hallomás szerint a védő már hetek óta pocsék hangulatban van. Biztos, hogy jól ítéli meg a helyzetet Salihamidzic?

„Megbeszéltünk mindent, rendeztük a dolgokat egymás között. Láthatjuk, hogy hogyan szerepel, hogyan játszik. Teljesen elégedett vagyok vele, mert egyre inkább kibontakozik, ezért is nem értem az egész felzúdulást”, 

- mondta Boatengről.

Egy legalábbis vitatható álláspont.

A negatív csúcspont: Az, hogy a Sport Bild szerint James hangosan panaszkodott az öltözőben Niko Kovac vezetőedzőre („Nem Frankfurtban vagyunk!”), és mindez nyilvánosságra is került, az ellen szól, hogy a sportigazgató kézben tartaná az elégedetlenkedőket.

Kovac figyelmeztetett, az FC Bayern nem tett semmit

Több határozottság az átigazolási politikában: Az igazgatótanács elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szívesen beszél róla, hogy egyszer majd lesz egy nagy igazolásuk. Az elnök, Uli Hoeneß sem zárt ki egy ilyet kategorikusan a szezon előtt. Végül azonban nem sok minden történt a mostani idény előtt. Akkor is, ha Leon Goretzka és Serge Gnabry személyében két nagyon jó fiatal német játékos érkezett (ingyen).

Kovács nemrég kifogásolta, hogy a keret mélysége nem megfelelő, szívesen vett volna többek között még egy szélső védőt. Most, mivel David Alaba, Kingsley Coman, Rafinha és Corentin Tolisso is sérültek, nagy gond van. Kovac nemrég kijelentette, hogy bekövetkezett az, amitől tartott.

Marad a kérdés: mért nem működött jobban együtt ebben a kérdésben a sportigazgató és az edző? Kérdések, amiket Salihamidzic a következő hetekben fel fog tenni magának.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61305/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,hasan salihamidzic
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?