3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Müller májusban így búcsúzott Heynckestől: „októberben újra találkozunk!”

Cserny Szilárd

Ma már senki sem nevet Thomas akkori poénján. Általában nem jelent túl jót, ha valaki utólag belekerül egy viccbe... Mint Niko Kovac Müller májusi poénjába.

De lássuk először is a viccet: májusban Jupp Heynckes búcsúztatóján, sok alkalmazott sorfalat állva tapsolt és a játékosok az edzőnek egy fotomontázzsal kedveskedtek, aláírva egy-egy személyes jókívánsággal. Thomas Müller pedig ezt írta:

„Köszönöm mester… Októberben majd újra látjuk egymást!”

Azért, hogy mindenki értse, hogy csak vicc volt, Müller a végére biggyesztett egy szmájlit is.

Mindenki nevetett, amikor elolvasta Thomas viccesnek szánt sorait.

Nem egészen öt hónappal később, október első szombatján Heynckes utódja, Niko Kovac a müncheni arénában ülve azt mondta:

„Tudom, hogy Bajorországban az idő másképp telik, mint máshol”

Müller poénja, hogy az FC Bayern egy ugyanolyan helyzetbe kerül mint 2017 októberében, amikor új edzőt kerestek (akkor Heynckest hívták) kegyetlenül közelít ahhoz, hogy viccből valósággá váljon.

A csapat sorozatban négy meccsen nyeretlen maradt, szombat este a Borussia Mönchengladbach ellen is veszített, sőt, lecsúszott a Bajnokok Ligájában is az első helyről és a bajnokságban is csak hatodik.

Amikor alig egy évvel ezelőtt Carlo Ancelottit Jupp Heynckes váltotta, akkor csak két nyeretlen meccs volt sorozatban (2-2 a Wolfsburg ellen és 0-3 Párizsban)…

Hat nap... Néha nagyon gyorsan szalad az idő Bajorországban...

...Müller vicce azonban egyelőre nem lett valósággá. Az elnök, Uli Hoeneß, a müncheni mindennapok legfőbb parancsnoka kinyilatkoztatta, hogy kiáll Kovacért. Sőt, hozzátette: bármi történik is a következő hetekben, továbbra is támogatja a vezetőedzőt.

Újabb edzőkeresés októberben? Nem Hoeneß Fc Bayernjében!

Kovacnak nem volt megtiltva, hogy vasárnap délután az Oktoberfestre menjen, de majd a válogatott szünet után, a következő angol hetekben fel kell vállalnia a fellelőséget az idegenbeli meccseken Wolfsburgban, Athénban és Mainzban. És akkor is olyan gyorsan telhet az idő Münchenben, mint most, a jelenlegi krízisnél. Kovac azonban egyelőre nem aggódik:

„Nem vagyok tanácstalan, tudom, hogy mi nem működött”

- mondta ezzel kapcsolatban Kovac szombat este.

„ha az ember az okokat tudja, akkor egy-két dolgot össze tud rakni.”

Kovac pedig a problémák okaiként ezeket az okokat láthatta :

Ha a háttérben egyéni hibák vannak, az előtérben pedig kihagyott lehetőségek, akkor az eredmény olyan lesz, mint a Mönchengladbach elleni.

Az ellenfél vezető gólja előtt Niklas Süle elvesztette a labdát a középpályán, utána a teljes védelem álmosan követte a Borussia támadását, majd végül újra Süle asszisztált Pléa találatánál.

A 0-2 megelőzően Thiago ajándékozta meg Jonas Hofmannt, majd Hummels hagyott területet Lars Stindlnek, aki hidegvérrel kihasználta a lehetőséget.

Patrick Hermann góljánál a müncheni védelem a klasszikus értelemben már nem létezett.

Az FC Bayern csak egy olyan gólhelyzetet dolgozott ki, amikor a labda a kapuban is kötött ki, azonban Robert Lewandowski a lövés előtt leshelyzetben volt.

„Ez a hibáknak és a tehetetlenségnek a keveréke volt"

- értékelte a csapat teljesítnyét Thomas Müller.

Két héttel korábban még teljesen másképpen nézett ki minden.

Az FC Bayernél sem igazán értik, hogy hogyan sikerült mindössze két hét alatt elveszíteni a teljes stabilitást. Az Októberfest első szombatján a csapat még 2-0 arányban legyőzte a Schalket, akinek a vezetőedzője Christian Heidel azt nyilatkozta:

„Nem tudom elképzelni, hogy a Bayern ebben a szezonban elveszíthet meccset.”

Kovac már akkor figyelmeztetett, hogy senki ne hagyja magát elaltatni, ezt a figyelmeztetést nyilvánosan is hangoztatta, de hiábavaló volt.

A csapattagjaitól is azt hallani, hogy a játékosok sem az edzőt okolják a jelenlegi helyzetért.

„A tűz hiányzik a csapatból!”

- mondta egy olyan játékos, aki már régóta viseli a Bayern mezét.

A játékosok azonban azt is látják, hogy Kovac mindenekelőtt a védelem stabilitásán dolgozott és a múltbeli sikerekre támaszkodott a támadójátékot tekintve.

És aki a kettőt összeveti, az felismerheti, hogy a kettő, a védekezésre való összpontosítás és a támadó játék lendületének hiánya, összefügg.

„A probléma az, hogy nálunk van a labda, ez azonban veszélytelen területeken.  Túl kevés emberünk van ott, ahol az ellenfélnek is fájna.”

- mondta Mats Hummels.

Ez egy számtanfeladat, amely nem lehet túl bonyolult. De olyan gyorsan, ahogyan az idő a Bayern háza táján szalad, Niko Kovacnak ezt már rég meg kellett volna oldania.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/61156/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések,niko kovac,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?