Blogolj!

Niko Kovac: mi tettük naggyá az ellenfelet

Armin V Fabian

Niko Kovac: “Kicsit félénkek voltunk az én, illetve a csapat elvárásaihoz képest ma. Sok mindent jól csináltunk az első 15 percben, vezetést is szereztünk, de a vezetés semmilyen biztonságot nem hozott. Ellenkezőleg, bátorítást adtunk az ellenfélnek, végül pedig le is döntöttek minket. Az Ajax erősebb lett és nagyon jól futbalozott. Nagyon sokszor rossz iramban futballoztunk, és túl gyorsan szerettünk volna előrejutni a sorsdöntő helyzetekben. Mikor hibákat követsz el, bizonytalanná válasz. Ezt követően az alapokig jutsz: futsz, sprintelsz és szerelsz. Az Ajax ma ezeket jól csinálta, úgyhogy le kellett higgadnunk és elfogadnunk az egy pontot.

Manuel Neuer: "Nem volt egy könnyű mérkőzés. Jól kezdtünk és nagy önbizalmat mutattunk labdabirtoklás közben. Minden az irányításunk alatt volt, pont ezt akartuk, de ezt követően engedtük, hogy az Ajax kibontakozva futballozzon. Volt néhány problémánk és gólt kaptunk. Végül 1-1 lett, két mérkőzés után pedig 4 pontunk van. Az elmúlt három mérkőzés során megszerzett 2 pont nem elég, de a szerencse vissza fog fordulni hozzánk.

Thomas Müller: "Rendkívül energikusan és jól játszottunk az első 15 percben. Ezt követően azonban túl sok beleszólást engedtünk az Ajax számára. Megszokták az általunk diktált tempót. Láthatják, hogy a vágy bennünk volt, de gyakran túlzottan kapkodva fociztunk. Túlzottan kapkodó stílusban játszottunk, emellett a labdát is gyakran eladtuk, így nem tudtunk folyamatosan az ellenfél térfelén lenni. Az elkötelezettség szempontjából jó volt – és a továbbiakban is fontos – pozitívnak maradni. A futballban mindig előre kell nézned, még akkor is ha ma nem voltál a helyzet magaslatán. Az első negyed óra jó volt: a többit pedig elemeznünk kell.”

Erik ten Hag (Ajax edzője): "Nem lepett meg a csapatom. Nem hétköznapi dolog pontot szerezni Münchenben sem a bajnokságban, sem pedig Bajnokok Ligája mérkőzésen, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Azzal pedig még inkább elégedett vagyok, ahogy a csapat ma játszott – kivéve az első 10 percet. Az első 10 perc után beleszoktunk a meccsbe, magunknak követeltük a labdát és nagyon magas szinten játszottunk csapatként. Jól játszottunk mikor a labdát birtokoltuk, de akkor is, mikor az ellenfélnél volt a labda és védekeznünk kellett.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/60600/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?