Blogolj!

Három változtatás, ami nélkül könnyen kudarccal zárulhat az Ajax elleni BL meccs

Regős András

A Berlinben elkövetett hibákat nem szabad újra elkövetni, ha nem akarja a csapat saját magát szégyenbe hozni a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája csoportkörének újabb fordulója előtti bajnokin a Bayern a Hertha Berlinnel találkozott, a mérkőzést 2-0-ra elveszítették a Bajorok a német fővárosban, ezzel kisebb hullámvölgybe kerülve. Ehhez hozzávéve a pár nappal korábbi Augsburg elleni döntetlent, az addig géniusznak és újítónak kikiáltott Niko Kovac egyes szurkolók szemében hamar bűnbakká vált.

Néhányan már abban sem biztosak, hogy a keddi BL meccsen hozni tudja a kötelezőt a csapat az Ajax Amsterdam ellen. És bár valószínűleg Kovac is számított rá hogy komoly kritikát fog kapni minden egyes botlásért a Bayern edzőjeként, nem hagyhatja, hogy a Berlinben vétett hibák megismétlődhessenek.

Kovac nyilván tisztában van ezekkel a hibákkal, és számára semmi újjal nem szolgálna ez a cikk, de a történések megmagyarázásával és megértésével a szurkolók is tisztább képet kaphatnak a Bayern München jelenlegi helyzetéről. Következzen a három „kötelező” változtatás:

1. 90 percet adni Gnabrynak a baloldalon

Arjen Robben elfogadható teljesítményt nyújt a jobb szárnyon, és az igazat megvallva, jelenleg nem is lenne helyette más alternatíva. Leszámítva az örökös önzőségét és hogy a korával sajnos egyre jobban veszít a gyorsaságából, a holland szélső bal lába még mindig valóságos fegyver, ami ellen gyakran a legszervezettebb védelmek sem jelentenek védelmet. Ha Coman felépül a sérüléséből meg kell majd elégednie a kevesebb játékidővel, de ez még a jövő zenéje. Ami viszont sokkal aktuálisabb, Franck Ribéry és Serge Gnabry.

Franck Ribéry volt a Hertha ellen a Bayern legjobb, és egyben legrosszabb támadója. Rendszeresen odaért az üres helyekre a védelem mögött az előremozgó Alabával közös összjátéknak köszönhetően, de az utolsó passzt rendre elrontotta. A Bayernnek 14 szöglete volt azon az estén, nagyrészük a baloldalról. Ahol Ribéry nem tudott átjutni egy védőn, vagy beadni a labdát.

Ribéry helyett Kovacnak be kell dobnia Gnabryt a mélyvízbe. A fiatal német tehetség kétségkívül eleget pihenhetett az elmúlt időben, bevetésre kész. Mivel a Bayern támadójátéka nagyban támaszkodik a szélsők játékára, Gnabry sebessége és gólveszélyessége komoly fejfájást okozhatna az Ajax védőinek. A Bayern góltalansága egy csapásra megoldódhatna, ha Gnabry kapna 90 percet a szélen.

2. Thomas Müller Lewandowski mögé

A berlini meccsen többször is úgy tűnt, mintha Lewandowskit folyamatosan három Hertha védő fogná. Ez történik, ha egy csapat egyetlen játékos köré építi a támadásait, mindenféle támogatás nélkül a tizenhatoson belül. Erre viszont Lewandowskinak szüksége lenne, hogy egy kis levegőhöz jusson, és eredményesen játszhasson. Ha egy szervezett védelemben 2-3 embernek folyamatosan csak rá kell figyelnie, teljesen lekapcsolhatják.

Itt jön képbe Müller. Még ha nem is szerez gólt vagy ad gólpasszt, területet nyer a csapattársai számára. A kiemelkedő figyelmének és irányváltásainak köszönhetően helyzetbe hozza a csapattársait anélkül, hogy a labdához érne. Végtére is egy fáradhatatlan, gólveszélyes német támadó – a puszta jelenléte is elvonja a védők figyelmét.

És mielőtt még az olvasók felhördülnének, ez nem jelenti azt, hogy James Rodrigueznek ne lenne helye a kezdőben. James és Müller akkor nyújtják a legjobb teljesítményt, ha mindketten a pályán vannak, erre már Jupp Heynckes is rájött. Egyikük sem játszotta végig a Hertha elleni meccset, így valószínűsíthető, hogy Kovacnak tervei vannak kettejükkel a BL-ben.

3. Boateng a padra, Hummels a kezdőbe

Ezt talán nem is kell magyarázni senkinek. Boateng teljesítménye finoman szólva is ingadozó volt az elmúlt időben, nem csak a Hertha elleni mérkőzésről beszélve. Hummelshez viszonyítva koránt sem hozza azt a szintet, ami a Bayernben elvárható lenne. Még mindig jól passzol, de a védekezésben már kevésbé kiegyensúlyozott. Az egyik pillanatban veszélyes helyzetben tökéletesen szerel, majd pár perccel később katasztrofális hibát vét.

Nem lehet kijelenteni, hogy Boateng rosszul játszik, ám sem Hummels, sem pedig Süle nem vétett olyan kritikus hibákat, mint Boateng mostanában. Miközben a specialitása, a felívelt labdái rendszerint célt tévesztenek az utóbbi időben. A Hertha ellen 21 felívelése volt, ebből mindössze hét talált embert. Talán a védelem stabilitása érdekében bölcsebb lenne, ha Boateng a cserepadon kezdene.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/60551/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?