3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

EB 2024: reakciók a német pályázat győzelmét követően

Tóth Renáta

A hat év múlva esedékes tornát Németország rendezheti meg, miután a csütörtöki szavazáson hatalmas fölénnyel nyert a török pályázat felett. Berlin, München, Düsseldorf, Stuttgart, Köln, Hamburg, Lipcse, Dortmund, Gelsenkirchen és Frankfurt/Main hatalmas futball fiesztának adhat otthont majd.

A győzelmet követően nemcsak a DFB elöljárói, hanem más sportszövetségek vezetői és politikusok is nyilatkoztak a sajtónak.

Reinhard Grindel (a DFB elnöke):  Köszönöm az UEFA bizottságnál a kollégáimnak és barátaimnak a bizalmat. Tudom, mit jelent ez az esemény az UEFA-nak és holnaptól kezdve mindent megteszünk azért, hogy az elvárásoknak eleget tegyünk.

Philipp Lahm (a pályázat nagykövete):  Együtt, Európában egy nagy ünnep részesei lehetünk.

Christian Seifert (a DFL ügyvezetője):  Örülünk, hogy Németország lesz a 2024-es EB házigazdája. A Bundesliga és a Bundesliga 2 csapatai, valamint a DFL teljes mértékben támogatta ezt a pályázatot. A kiváló stadion infrastruktúránkkal a 10 aréna nagyszerű helyszíneket biztosít majd a tornához.

Reinhard Rauball (a DFL elnöke):  A mai a német futball egy nagyon jó napja. Mindannyian élénken emlékszünk még a 2006-os torna érzelmeire és képeire és örülünk, hogy egy újabb nemzetközi futballeseményt rendezhetünk a saját országunkban. 

Joachim Löw (német válogatott szövetségi kapitánya):  Úgy hiszem, egy ilyen torna a mostani 16, 17, 18, 19, 20 éveseknek egy hatalmas motiváció lesz. Ez egy jó lépés előre a következő éveket tekintve. Mindenki tervezhet előre. A 2006-os VB egy nagy parti volt - és mindent megteszünk azért, hogy a 2024-es is az legyen.

Karl-Heinz Rummenigge (az FC Bayern München elnöke):  Ez egy nagyon jó dolog a német futball számára. Rengeteg időnk van arra, hogy felkészüljünk rá, és Németország úgy mutatkozzon be az európai futballnak, ahogy azt elvárják.

Hans-Joachim Watzke (a Borussia Dortmund ügyvezetője):  Ez egy nagyon szép nap! Végre egy pozitív hír a német futball számára ezen a nyáron. Nagyszerű, hogy Németország rendezheti az EB-t. Biztosan elsőosztályú házigazdák leszünk majd. A verseny pedig az egész német labdarúgásnak jót tesz majd.

Heiko Maas (német külügyminiszter):  Gratulálok a DFB-nek és a rendező városoknak a nagyszerű pályázatért. Ez egy lehetőség lesz arra, hogy megmutathassuk, mit képviselünk Németországban: nyitottság, tolerancia, a szabadságért és tiszteletért.

Sepp Blatter (a FIFA korábbi elnöke):  Nagyszerű, hogy az UEFA visszatér a régi formához, és az EB-t nem az egész kontinensen rendezi meg, mint 2020-ban. Németország biztosan a legmagasabb infrastruktúrájú és logisztikai színvonalú torna házigazdája lesz.

Alfons Hörmann (a Német Olimpiai Sportszövetség elnöke):  Egész Németország gratulál a DFB-nek. Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2024-es EB lehetőséget nyújt Németországnak arra, hogy kiváló házigazdaként mutatkozhasson be. A szurkolók Európa szerte egy nagy ünnep részesei lesznek. Sikeres felkészülést kívánunk a DFB-nek.

Andreas Michelmann (a Német Kézilabda Szövetség elnöke): Szívből gratulálunk a Német Labdarúgó Szövetségnek a sikeres pályázathoz. Először januárban a kézilabda Európa-bajnokság, majd még azon a nyáron a futball torna is. Németország 2024-ben fantasztikus sportévet ünnepelhet majd.

forrás: faz.net

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/59829/pics/lead_800x600.jpg
2024 Európa-bajnokság,Hírek a válogatottról,joachim löw,karl-heinz rummenigge,NATIONALELF HÍREK,philipp lahm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?