Blogolj!

Az FC Bayern Goretzka nélkül játszik a Hertha BSC-vel


Az FC Bayern pontokat veszített a Bundesligában – de rögtön itt a lehetőség javítani. A Hertha BSC elleni idegenbeli meccs előtt Niko Kovac edző válaszolt az újságírók kérdéseire.

München - "Gratulálok, most ti vagytok a Bayern üldözői”, - próbálta szarkasztikusan elütni a csalódást a Werder Bremen otthonában elszenvedett 3:1 és az idény első veresége után közvetlenül a meccs után. A berlini Hertha edzője most csatlakozhat – saját erőből, a listavezető FC Bayern elleni hazai győzelemmel.

A német rekordbajnok maga kedden csak 1:1-et tudott kiharcolni az FC Augsburg ellen – ez volt a müncheniek első döntetlenje az idényben, ennek megfelelően nagyon koncentráltan készülnek az idegenbeli meccsre. „Nem történt semmi tragikus”, - mondta Manuel Neuer kapus. A kedd esti tapasztalatok segíthetnek újra a lényegre koncentrálni.

Niko Kovác edző eltaktikázta magát a rotálás kezelésével. „Megpróbáljuk Berlinben jobban csinálni”, - mondta a 46 éves edző. Péntek este Berlinben a bajorok újra győzni akarnak – izgalmas kérdés, hogy mely játékosok kapnak helyet a kezdőben.

Csütörtökön fél 1-kor sajtótájékoztatón beszélt terveiről a hatodik fordulóra

Az Augsburg elleni meccsről (1:1): valahol tudta, hogy ez be fog következni. Nem hajlandó belenyugodni, hogy csapata nem veszíthet meccset.

„Lesznek még olyan meccsek, ahol pontokat veszítünk. Nem hagyom magam elbizonytalanítani vagy elaltatni.”

– mondta.

„Ha belőjük a ziccereinket, akkor most nem az Augsburg jó játékáról beszélne mindenki, pedig jól csinálták. Ha nyertünk volna, senki sem beszélne az augsburgiak feltolt védekezéséről.”

A döntetlen feldolgozásával „alig tíz percet töltöttünk’ – „utána teljesen a Hertha BSC-re koncentráltunk.” „Az edzéseken jól megy a helyzetkihasználás. Mindig lesz olyan, hogy nem áll mellénk a szerencse, vagy nagyon jól véd az ellenfél kapusa. Abból indulok ki, hogy hamarosan újra jó lesz a helyzetkihasználásunk.”

Kovac pénteken visszatér a gyökereihez, a horvát edző Nyugat-Berlinben született és játszott is Berlinben, 1991-1996 és 2003-2006 között a Hertha BSC játékosa volt.

„Az ember mindig örül, ha hazautazhat. Vannak még ott rokonok és barátok, a meccs után biztosan fogok néhány emberrel találkozni is.” „hiába éjszakázunk ott, nem lesz sok időm – nehéz mindenkivel összehozni a találkozást.”

A Hertha-ról:

„A csapat nagyon fegyelmezetten védekezik, igyekszik minden hazai meccsét megnyerni. A teltházas Olimpiai Stadionban nagy kihívás elé nézünk. 100 százalékot kell nyújtanunk.”

Az egy-egy elleni védekezésről:

„Nem fogunk ennyi lehetőséget kihagyni – ha a Hertha is ezt csinálja majd, annak örülni fogok … abból indulok ki, hogy jól fogunk játszani pénteken.”

Arról, hogy mennyire az ő játékát játssza az FC Bayern:

„Védekezésben már látszik, hogy nagyon gyorsan igyekszünk visszaszerezni a labdát. Ebben nagyon nagyot fejlődtünk, hibákra kényszerítjük az ellenfelet. Egyébként mindig hangsúlyoztam, hogy a Bayernnek van egy működő játékrendszere.”

Leon Goretzka-ról:

„Be van dagadva a bokája, nem fog tudni játszani. Egy U23-as játékos lesz helyette a keretben.”

Lewandowskiról:

„Négyszemközt megbeszéltük, hogy az Augsburg ellen nem fog játszani. Nem kell folyamatosan azon csámcsogni, hogy most ezért mérges-e vagy sem. Mindig arra fogunk törekedni, hogy a játékosaink frissek legyenek a meccsekre. Akár a Bajnokok Ligájában, akár a Gladbach ellen.”

Ulreichról: Kovac dicséri a kapust és az edzésen nyújtott teljesítményét.

"Nem lenne gond „ha pályára kéne küldenem” – ellenkezőleg: „örülnék neki, de jelenleg nincs ok arra, hogy pályára kerüljön. Manuel Neuer egészséges és hosszú szünet áll mögötte.”

Boateng-ről:

„Velünk jön Berlinbe.”

A rotációról:

„Lazán kezeljük. Nem felülről beszélek a játékosokkal, igyekszem embernek tekinteni őket. Hatalmi szóval is élhetnék, de jobb, ha az ember érvekkel győzi meg őket. De természetesen én vagyok az edző. Fontos, hogy mindenki játsszon. A megfelelő ritmus a cél – erről mindenki tud.”

Thomas Müllerről:

"Nem lehet lefogni, mindenhol segíteni akar, a védekezésben és a támadásban is. Hihetetlenül sokat tesz a csapatért. A pályán és azon kívül is. De a góljai alapján ítélik meg. Nagyon nehéz ellene védekezni, nagyon jól elszakad az ellenféltől. Védekezésben ő az első, aki visszatámad, aki hibára kényszeríti az ellenfelet. Egyértelműen meg kell dicsérnem, nagyon jól csinálja!”

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/59856/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?