Blogolj!

Bajnokok Ligája, Benfica-Bayern: "Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk"

Tóth Renáta

A szerdai, Benfica elleni BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Niko Kovac és Manuel Neuer válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Az FC Bayern az E csoport esélyeseként, Lisszabonban a Benfica vendégeként kezdi meg a 2018/2019-es Bajnokok Ligája szezonját. A két csapat egymás elleni játékát nézve a mérleg a bajoroknak kedvez: 3 győzelem, 3 döntetlen.

NIKO KOVAC...
a csoportról: Nagyon komolyan veszem. Nagyon értékelem a portugál focit, holnapi nem egyszerű mérkőzés lesz. Minden ellenfelet elismerek és tisztelek.

a Benfica erősségeiről: Nagyon gyorsan és mutatósan játszanak, ők a dominánsak a portugál ligában. De a Bayern egy teljesen más kaliberű csapat, nem csak védekezni fogunk, ismerjük az erősségeinket. Játszhattam már itt és tudom, milyen erős a Benfica, és remélem, hogy a vége számunkra nekünk kedvez majd.

a mérkőzésről: Nagyszerű fogadtatásban volt részünk. Holnap jön egy kis idegesség majd, de nem lehet más majd, mint egy Bundesligában. Az első mérkőzés mindig fontos, pozitív eredményt akarunk elérni. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.

az utánpótlásról és annak fontosságáról: Jó volt, hogy a fiatal játékosok velünk voltak Amerikában. Gyorsan tudnak fejlődni, de szükségük van időre. Ha az eljön, akkor egy vagy két játékost beépíthetünk a csapatba. De könnyebb nekik is, ha a dolgok jól mennek, könnyebb fejest ugrani úgy a hideg vízbe.

a Bayern keretéről: 16 játékosunk van, a kispadot is fel tudjuk tölteni. Viszont sajnálom a sérült játékosainkat, de emiatt nem panaszkodom és nem is keresek kifogásokat. Nem lehetünk annyira pechesek, hogy minden mérkőzésen elveszítünk egy játékost sérülés miatt. Szükség van egy bizonyos keménységre a játékban - de nem a brutálisra.

Renato Sanchezről: Nagyon sokat fejlődött, mindenek előtt mentálisan. Focizni tud, ezt mi is tudtuk. A fiatal játékosoknak szükségük van időre ahhoz, hogy beilleszkedhessenek. Neki is és a csapatnak is jó mérkőzéseket kívánok. A válogatottba is bekerült, ez plusz motivációt adhatott neki. És most örül, hogy a hazájában lehet.

MANUEL NEUER...
az ellenfélről: A 2016-os nehéz mérkőzés volt számunkra, most is nehéz feladat előtt állunk. De az akkori és a mostani csapatokat összehasonlítani szintén nehéz. Holnap jó teljesítményt akarunk mutatni.

Seferovicról, a Benfica támadójáról: Ismerjük őt, különösen a védőink. Mentálisan fel tudunk készülni ellene. Egy nagyon jó támadó, óvatosnak kell lennünk majd vele szemben.

a Benfica német kapusáról, Odysseas Vlachodimosról: A DFB utánpótlásból ismerem őt, és tudom, hogy a Stuttgartban játszott. Várom a találkozót ellene.

Niko Kovacról: Nagyon összpontosít, meg akarja szerezni az első három pontot velünk. Nemzetközileg már sok tapasztalata van. Jó edzővé vált.

Renato Sanchezről: Nagyon jó felkészülésen van túl és jó úton halad. Úgy gondolom, segítségünkre lesz ebben a szezonban.

az FCB átigazolási politikájáról: Új edzői stábunk van, de sok játékosunk van az elmúlt szezonokból. A kezdés jó volt. Van néhány változtatás is, melyeket az edző hajtott végre.

az Özil szóvivője által őt ért kritikáról: Nem ismerem őt és nem tudom, ki ő. Nem is érdekel a téma, ennyi, amit mondhatok erről.

egy esetleges Portugáliába igazolásról: Nem tudom magam elképzelni a portugál ligában, de nem zárnék ki semmit sem. A Porto, Benfica és a Sporting három nagy név Portugáliában.

forrás: sport1.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58661/pics/lead_800x600.png
bajnokok ligája,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer,niko kovac,renato sanches
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?