Blogolj!

A BMW részese akar lenni az FC Bayernnek-ezáltal 200 millió eurót veszít a klub?

Cserny Szilárd

Uli Hoeneß (balra) a BMW-t szeretné a fedélzeten tudni, Karl-Heinz Rummenigge az Audit.

Évek óta az Audi a kizárólagos autópartnere és részvényese az FC Bayern Münchennek. Legkésőbb 2025-re a BMW ki akarja szorítani az Ingolstadtiakat. Ez sok millióról szóló játék.

München-Sok FC Bayern München rajongóban már régóta megfogalmazódott ez a kérdés. Miért az Audi, egy Ingolstadt-i autógyár a kizárólagos autópartnere a rekordbajnoknak, amikor köztudottan egy másik prémium autómárka a BMW Münchenben van?

Hosszú idő óta a Bajor autógyár vezetőségének szemlélete szerint a futball nem illett be a müncheni székhelyű autógyár luxus image-be. Azonban ahogy a Bild vasárnap számolt be róla, a BMW vezetői szintjén újragondolták ezt az elméletet. Mindenekelőtt Harald Krüger szeretne beszállni a profi futball üzleti világába, ahol már régóta milliárdok forognak - és természetesen mindezt az elitben szeretné űzni.

A Bild am Sonntag (BamS) beszámolója szerint a müncheni vállalat legkésőbb 2025-ig váltja az Audi kizárólagos partnert. A jelentés szerint a szándéknyilatkozatok már elérhetőek. Úgy a klubnak, mint a BMW-nek is meg kell tervezni az együttműködést.

Probléma: Az Audi az FC Bayern München AG részvényese (8,33% részesedéssel) és 2025-ig szponzori szerződéssel is rendelkezik. Váltás esetén az FC Bayern-nek először vissza kellene vásárolnia az Audi részvényeit és végül eladni azokat a BMW-nek.

A jelentés szerint azonban az Ingolsadtiak már érdeklődnek egy 2030-ig szóló szerződés esetleges meghosszabbításáról és a jelenlegi évi 30 millió eurós kifizetéseket megdupláznák évi 60 millió euróra. Ez az FC Bayern számára egy szokatlan pénzeső. A BamS ugyanakkor úgy tudja, hogy a VW konszern vezérigazgatója és az Audi Felügyelő Bizottság elnöke Herbert Diess már megállapodtak, azonban Uli Hoeneß nyilvánvalóan egy BMW-vel való üzletet favorizál.

Hogy mennyit fizetne a BMW az üzletért, erről a beszámoló nem ad tájékoztatást. Azonban az, ahogy várható volt az Audi nem nézi jó szemmel Hoeneß azon törekvéseit, hogy az ingolsadtiak helyett a müncheni autógyártót szeretné a fedélzeten tudni. Ha az Audi nem hajlandó idő előtt kiszállni a szerződésből, akkor a Bayern 2025-ig évi 30 millió eurót dob ki az ablakon, azaz összesen közel 200 milliót. Az Audi 2011 óta az FCB AG részvényese, 90 millió euroért a részvények 8,33%-át birtokolja. Továbbá a rekordbajnok évi 30 millió támogatást kap. Viszont a Bayern sztárjai reklámot csinálnak az Audinak azzal, hogy a legújabb ingolstadti modellekkel járnak.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58651/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,gazdasági adatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?