3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Niko Kovacnak minden meccs előtt van egy rituáléja

Dávid Fanni

A Sky Sport szakkommentátora, Erik Meijer az Abendzeitungnak beszélt többek között a Bayern támadójáról, Robert Lewandowskiról, a német csatárproblémáról, a Bayer Leverkusenről és Niko Kovac azon szokásáról, amiért nagyon tisztelték őt egykori csapattársai.

Erik Meijer és Niko Kovac hajdanán a Bayer Leverkusen csapatában játszottak együtt.

München- A Sky Sportnak adott taktikai elemzéséért lelkesednek a focidrukkerek keresztül kasul az országban. Erik Meijernek közvetlen stílusa van, és mindig őszintén beszél. Egykor Niko Kovaccal, a Bayern jelenlegi trénerével játszott együtt a Bayer Leverkusenben. A tévés szakkommentátor az Abendzeitungnak a Bayer Leverkusen szombati a Bayern München elleni vendégjátéka előtt beszélt a német bajnok új edzőjéről és arról, hogy a Bundesligában milyen lehetséges ellenfelei lehetnek a csapatnak.
Elmagyarázta azt is, miért gondolja azt, hogy Robert Lewandowski a szuperklasszis játékosok között is egy igazi kincsnek számít.

Abendzeitung: Meijer úr, egykori klubja a Bayer Leverkusen rosszul kezdte a szezont, hiszen mindkét Bundesliga meccsét elveszítette. Most szombaton pedig 15:30-kor a Bayern ellen lép pályára.
ERIK MEIJER: Nem lesz könnyű a Leverkusennek. Voltaképpen, ha két vereséggel indítasz, utána meg kellene nyerni a következő meccset. Azonban a Bayer Leverkusen most a legerősebb ellenféllel fog megmérkőzni, aki valószínűleg újra a német bajnokság győztese lesz. Remélem, a volt klubom, tud pontot szerezni a Bayern München ellen, én 2:2-re tippelem a meccset.

David Alaba és Julian Brandt közötti párhuzam

Abendzeitung: Miért nem megy még a Bayernek?
ERIK MEIJER: Valószínűleg azt gondolnánk, hogy ha erősítés érkezik a csapatba, akkor ezáltal rögtön jönnek győzelmek is. Azonban az új játékosoknak először hozzá kell szokniuk az edzőhöz, a rendszerhez és a Bundesligához is. A játék itt nagyobb fizikai igénybevételt követel, mint sok másik Ligában. Mindenesetre meg van a Leverkusennek a lehetősége arra, hogy a Bayern München orra alá borsot törjön, főleg a támadások során. Leon Baileynek lassan vissza kellene szereznie a régi sebességét, hogy erős cseleket mutasson be, és Julian Brandtnak is az előző szezonban nyújtott szintjét kellene hoznia.

Abendzeitung: Brandt lőtt egy gólt a német válogatottban Peru ellen, és ez meggyőző teljesítmény volt tőle.
ERIK MEIJER: Nála David Alabával hasonlóan párhuzamot látok a 2016-os labdarúgó- Európa-bajnokság után, hiszen az osztrák játékosnak ezt követően problémái voltak azzal, hogy a Bayernnél újra belejöjjön a játékba. Brandtnak most idén nyáron először nem volt nyári pihenője, ott volt a világbajnokságon, ez egy óriási különbség.

Abendzeitung: Függ a Leverkusen csapata Brandt személyétől?
ERIK MEIJER: Ő olyan játékos, aki már fiatal korában is eldöntötte a meccseket. Ösztönző hatással van a csapattársaira, és a támadások során igazi vezéregyéniségnek számít. Julian stabil része a Leverkusennek és a német válogatottnak is. Majd az FC Bayernnel kapcsolatban is szóba kerülhet a neve, ha Arjen Robben és Franck Ribéry visszavonul.

Kingsley Coman adhatja meg majd az extra löketet

Abendzeitung: A Bayern vezeti az idei szezonban is a Bundesligát, és úgy tűnik, hogy a csapat kacérkodhat ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában aratott győzelem gondolatával is. Van erre reális esélyük?
ERIK MEIJER: A Bayern megnyerheti az idei szezonban a Bajnokok Ligáját. A csapat éveken keresztül nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a csapatban még szorosabb egység uralkodjon. Ribéry és Robben még mindig a legmagasabb színvonalon játszik, nem számít az életkoruk sem. Fontos lesz, hogy Kingsley Coman újra fit lesz-e. A Bayernnek meg van a sebessége, és az esélye arra, hogy extra löketet adjon bele a játékába.

Abendzeitung: Számított arra, hogy korábbi kollégája, Niko Kovac ilyen jól kezdi a szezont?
ERIK MEIJER: Nikoval Hamburgban és Leverkusenben is együtt játszottunk, így nagyon jól ismerem. A Leverkusenben akkoriban összejártunk kártyázni, főleg ramsliztunk együtt. Niko és Robert Kovac is játszottak a kártya partik során. Nem vagyok meglepve, hogy a Bayernnél ennyire bevált edzőként. A következő hónapokban azonban szerencsére is szüksége lesz a fontos meccseken, és ezt is kívánom neki.

Abendzeitung: Kovac már játékosként is az edzői észjáráshoz hasonlóan gondolkozott?
ERIK MEIJER: Mondhatjuk így is. Játékosként nagyon intelligens volt Niko. A többieket hátulról biztosította, amikor ők elől támadtak. Nem volt szupergyors, azonban jól átlátta a helyzeteket és jó érzéke volt jókor jó helyre passzolni a labdát.

Abendzeitung: Nem egy haverkodós típus Kovac. David Alaba azt mondta róla, pontosan tudja, mit akar.
ERIK MEIJER: Niko egy nagyon egyenes és összetett ember. Már korábban a Leverkusenben is így volt ez. Ha a meccs előtt a hotelban voltunk és neki akartunk állni, enni, Niko azt mondta, mindig imádkozik az evés előtt. Így őt is megvártuk, amíg befejezi az imádkozást. Három évig így ment ez. Fantasztikusnak találom, hogy ilyen egyértelmű álláspontot képviselt, és képvisel is még mindig. Tiszteltük ezért Nikot, és nagyon fegyelmezett is. Az ilyen emberekben egyszerűen benne lakozik ez.

Sandro Wagner egy jó alternatíva volt

Abendzeitung: A német fociban pont középcsatárt keresnek. Van ötlete erre a posztra ki lenne a legalkalmasabb a korábbi legjobb csatárok közül?
ERIK MEIJER: Mario Gomez a 2014-es világbajnokság utáni visszatérése a német válogatottba azt mutatja, hogy az utánpótlás nem úgy teljesít, ahogy kéne. Sandro Wagner visszavonulásáig jó alternatívának tűnt. Timo Werner nem egy klasszikus támadó játékos, helyre és mozgástérre van szüksége maga körül. Ugyanez igaz Marco Reusra is. Németország a világbajnokságon dominánsan játszott, azonban hiányoztak azok a játékosok, akik a tizenhatoson belül a támadásban és a védekezésben is egyaránt bevethetőek lennének, akik tisztáznák a labdákat. Nem látok jelenleg a Bundesligában egyetlen olyan támadót sem, aki ezt a problémát meg tudná oldani.

Abendzeitung: Milyen opciója van a szövetségi kapitánynak Joachim Löwnek egyáltalán?
ERIK MEIJER: Löwnek változtatnia kellene a szisztémáján. A tizenhatos környékén többet kellene játszania a csapatnak, úgy, mint az RB Leipzig teszi. Többet kellene a két kapu között egy irányba, célirányosan mozogniuk olyan játékosoknak, mint Werner, Reus, Brandt vagy Julian Draxler, mert akkor mélységi passzokat is tudnának adni, nem csak a szélre passzolnák a labdát.

2014-ben érkezett Robert Lewandowski a Borussia Dortmundból a Bayern Münchenhez.

Abendzeitung: Az Ön által említett Sandro Wagnernek Löwnél nincs több esélye.
ERIK MEIJER: Ez kár. Kedvelem Wagnert és én személy szerint őt előbb kivittem volna a világbajnokságra, mint Gomezt. Sajnos Robert Lewandowski nem játszhat a német válogatottban, ő lenne az ideális megoldás. Lewandowskiban minden meg van, ami egy csatárt jellemez, műremeknek számít a szuperklasszisok között is. Lewy mindent tud, sokszor rúg kapura és nincsen gyenge pontja.

Abendzeitung: Négy tétmérkőzésen hat gól rúgott ez azt jelenti, hogy már nem gondolkozik azon, hogy egy másik klubba igazoljon majd át.
ERIK MEIJER: Jónak tartom, hogy megint teljes odaadással összpontosít játékára a Bayernnél. Nyáron párszor hangosan hisztizett és azon gondolkozott, hogy átigazol a Real Madridhoz. Meg tudom érteni, hiszen az volt a szeme előtt, hogy ez előrelépés lenne neki, hiszen egy olyan klubba igazolt volna át, amely többször nyert BL-t mint a Bayern. Úgy gondolom, hogy ha Karim Benzemának nem lesz jó szezonja idén a Real Madridban, a következő nyáron fel fogja keresni a Real Lewandowskit.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58556/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,david alaba,Interjúk, nyilatkozatok,niko kovac,robert lewandowski,sandro wagner
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?