Blogolj!

Rummenigge: a megfelelő edzőt hoztuk ide

Tóth Renáta

Karl-Heinz Rummenigge az FC Bayern TV-nek adott interjúban méltatta Niko Kovacot és munkáját, szóba került a Bajnokok Ligája és az igazolások is.

Niko Kovacról:
Ő egy más generáció tagja, mint Carlo Ancelotti vagy Jupp Heynckes. Más generációt is képvisel. Nagyon jónak találom azt, amit eddig láthattunk tőle, nagy szimpátiával végzi. Világosan és őszintén beszél és áll hozzá a csapathoz, és úgy gondolom, ez is azt bizonyítja, Niko a megfelelő edző, akit idehozhattunk.

Ambíciókról:
Hatszor egymás után, zsinórban nyertük meg a bajnokságot - ezt a címet meg akarjuk védeni, és hetedjére is elhozni. Úgy gondolom, elég jók a feltételeink hozzá... Nem titok, ebben az évben szeretnénk a Bajnokok Ligájában is nagyszerű dolgot elérni - tavaly pechünk volt, hogy lecsúsztunk a döntőről.

A keret összeállításról:
Úgy hiszem, más filozófiára van szükség, mint pár kollégának más európai top csapatoknál. Nagyszerű csapatunk van. Csak vásárolni és valahogy a szurkolókat boldoggá tenni - ez nem vezet semmire. Az egész horribilis pénzbe kerül, az átigazolási összegek, a bérekről nem is beszélve.

Az átigazolásokról:
Alapvetően ebben az időszakban most bevételeink voltak. Douglas Costát, Sebastian Rudyt és Juan Bernatot eladtuk. Megvannak a forrásaink egy nagyobb igazoláshoz. Hogy ez valóban szükséges-e, szeptemberben még nem lehet megmondani - de ha szükségét látjuk, meg tudjuk oldani. Ez megnyugtató és így a jövőre is optimistán tekinthetünk.

A Bundesliga összehasonlítása nemzetközi viszonylatban:
Amit a DFL-nél egy kicsit hiányolok, az elképzelések és tervek. Sok területet tekintve jók vagyunk, de őszintén fel kell tennünk a kérdést: hová is tart a Liga? Nemrég olvastam, hogy a DFL egy strukturális reformot hajtana végre, és úgy gondolom, ez egy jó megközelítés az innováció és megújulás felé, melyekre szükség van.

A Bajnokok Ligájáról:
Úgy gondolom, a BL évről évre jobb lesz. Az elejétől kezdve komolyan kell venni, a csoportkörben is koncentráltan játszani, így lehet csak továbbjutni. A célunk, hogy a csoportban első helyen végezzünk. Mindazonáltal senkit sem szabad alábecsülni.

forrás: tz.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58452/pics/lead_800x600.jpg
bajnokok ligája,BAYERN HÍREK,bundesliga,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?