Blogolj!

Löw: Minden győzelem jót tesz nekünk

Tóth Renáta

Vasárnap este 2:1-re győzött Németország a Peru válogatottja elleni barátságos mérkőzésen - az első győzelem a világbajnokság óta.

Joachim Löw a 167. alkalommal ült le a kispadra, ezáltal a szövetségi kapitány beérte Sepp Herbergert a ranglistán - ezt követően már ő vezeti majd. A világon egyetlen edző van még előtte: Oscar Tabarez, aki 192 mérkőzés óta irányítja az uruguayi válogatottat.

A franciák elleni mérkőzéshez képest Löw 5 helyen változtatott a kezdőcsapatban: Marc-André ter Stegen, Niklas Süle, Ilkay Gündogan, Julian Brandt mellett bemutatkozhatott első mérkőzésén az újonc, Nico Schulz.

Az első gólt a vendégek szerezték a 22. percben: a Hoffenheim egykori játékosa, Luis Advincula talált be ter Stegen kapujába.
A vezetésnek sokáig nem örülhetett Peru: Toni Kroos kiugratásából Julian Brandt egyenlített ki.
A két egymás utáni gólt követően Peru beállt védekezni, a németek pedig támadni - a szünet előtt Werner vezetést is szerezhetett volna.

A második félidőben debütált a másik két újonc, Thilo Kehrer és Kai Havertz is.
Nico Schulz pedig a perui védelmi hibát kihasználva a 85. percben 16 méterről szerezte meg a Nationalelf győztes gólját - megkoronázva ezzel a debütálását.

Joachim Löw: Örülök, hogy megnyertük a mérkőzést. Érezni lehetett, a csapat akarja ezt a győzelmet. Persze, ez egy szerencsés gól volt, másrészről az első félidőben sok helyzetet hagytunk ki. Alapjában véve jó meccset játszottunk. Nem mind arany, ami fénylik, de minden győzelem jót tesz nekünk. 
Az egyensúly még nem 100%-os, ehhez még több időre van szükségünk, hogy stabilizálódjunk.
Nagyon örülök Nico Schulz góljának, a szombati edzésen nagyon jó benyomást keltett.

Nico Schulz: Szuper, hogy játszhattam, különösen a saját stadionban. Az, hogy a gól is itt esett, még különlegesebbé teszi. A csapat befogadott engem. Van még mit javulnom a pályán, de rövid idő alatt ez nehéz.

Julian Brandt: Alapvetően jól játszottunk és meg is voltak a helyzeteink, amiből csak kettőt sikerült értékesíteni, de egy kis bizonytalanság érezhető volt.

Marco Reus: Természetesen kielemeztük Perut, mint Franciaországot is. Fontos volt, hogy nyugodtak és céltudatosak legyünk. Voltak gólhelyzeteink, különösen az első félidőben. Ez a két mérkőzés megmutatta, hogy egy nagy lépést tettünk előre. A következőkön pedig győzelmeket kell elérnünk, hogy az önbizalmunkat növelhessük.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58240/pics/lead_800x600.jpg
Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?