Blogolj!

Löw: elértük a céljainkat

Tóth Renáta

Joachim Löw értékelte a válogatott két szeptemberi mérkőzéseit - a Peru elleni találkozó után készített vele interjút a dfb.de oldal.

dfb.de: Löw Úr, hogyan értékeli a Peru elleni mérkőzést?
Joachim Löw: Egy nagyon-nagyon jó teszt volt ez nekünk egy technikás és fizikailag erős csapat ellen. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, három-négy helyzetet is kidolgoztunk. A második játékrészben egy kis homokszem került a gépezetbe, a sok csere által.
Peru gyors kontráival akadtak problémáink, de összességében a játékosok nagyon jó, koncentráltan és összeszedetten játszottak. Pozitívum, hogy a csapat az elejétől a végéig küzdött.
A 2:1 szerencsés, de megérdemelt eredmény.
Tudjuk, hogy további jó teljesítményre van szükségünk, de ez a hét is azt mutatja, hogy van bennünk akarat és jó úton haladunk. Elértük a céljainkat.

dfb.de: Ez a mérkőzés azt is mutatja, hogy a debütáló Nico Schulznak még érnie kell?
Joachim Löw: Igen, természetesen. Ez nem olyan egyszerű az első mérkőzésen, a játékosok mindig kicsit idegesebbek, mint egy Bundesliga játéknapon. Szerencsésen sikerült gólt szereznie, nagyon örülök neki. Összességében elégedett vagyok a teljesítményével, és úgy gondolom, jó helye lesz nálunk a következő mérkőzéseken.

dfb.de: A jövőben a négyes védelmet belső védőkkel tervezi, mint a franciák ellen, vagy lesznek külső védők is?
Joachim Löw: Meglátjuk. Mindkét belső védőnk, Mats Hummels és Jerome Boateng először tértek vissza ebbe a helyzetbe tétmérkőzésen, klasszis játékosok, nagy rutinnal. A széleken kell kicsit változtatnunk, de ez az ellenféltől is függ. Matthias Ginter, Nico Schulz, Jonas Hector, Marcel Halstenberg, talán az augsburgi Philipp Max is, aki nagyon jó szezont zárt tavaly.

dfb.de: Ilkay Gündogannak sikerült túllépnie a közelmúltban történteken?
Joachim Löw: Igen, az edzéseken is már a régi Ilkayt láthattuk, és meggyőző volt, Peru ellen is. Ezen a héten egy nagy lépést tett meg előre.

dfb.de: Marco Reus támadóként - ez a végleges megoldás?
Joachim Löw: Tudom, hogy inkább a bal oldalon szeret játszani, de elöl is nagyon jó játékos - mint Timo Werner. Nils Petersen játéka középen is nagyon tetszett nekem.

dfb.de: Októberben folytatódik a Nemzetek Ligája. Joshua Kimmich ismét a hatos játékosként, és 4-3-3 felállással?
Joachim Löw: A Nemzetek Ligáját nagyon jónak találom, magas színvonalú verseny. Franciaország és Hollandia olyan ellenfelek, akik ellen nagyon jó futballt lehet játszani. Kimmich a következő mérkőzéseken is a hatos játékos posztján maradí, mert nagyon elégedett voltam vele.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58242/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?