Blogolj!

Niko Kovac: három Regionalligában játszó fiatal is a Bajnokok Ligája keretben

Dávid Fanni

Az FC Bayern olyan tehetséges játékosokat nevezett a Bajnokok Ligája keretébe, mint Will, Jeong és Mai

Az FC Bayern München három tehetséges, fiatal játékost, Mait, Willt és Jeongot jelölte ki a Bajnokok Ligája csoportkörének csapatába. Négy további játékost kell még neveznie a csapatnak az első meccsnapra.

A tehetséges fiatalok méltán álmodhatnak a legelőkelőbb ligában való szereplésről

Az UEFA hétfő este hozta nyilvánosságra a 2018 és 2019-es BL szezon csapatainak játékoskeretét. Lars Lukas Mai, Paul Will és Woo-yeong Jeong, három tehetséges utánpótlás játékos is rákerült erre a listára. Olyan további fiatal játékosok, mint Maxime Awodja, Franck Evina, Meritan Shabani és Oliver Batista Meier is reménykedhetnek még, hiszen ők a Bayern München B-listáján szerepelnek és így elméletileg ők is ugyancsak pályára léphetnek az új BL szezon első meccsén.

A huszonöt fős keret, legalább két kapusból és nyolc saját nevelésű játékosból áll. A saját nevelésű játékosok tizenöt és huszonegy év közötti fiatalok és három teljes játékidőre vannak bejegyezve jelenlegi csapatuknál vagy annak a szövetségénél.

A B-listán olyan játékosok szerepelnek, akik betöltötték a tizenhatodik életévüket és az UEFÁ-nak leadott játékos keret regisztrálásakor legalább két évet játszottak a jelenlegi klubjuknál. Amíg a B-listán szereplő játékosokon minden meccsnap előtt változtatni lehet, az A-listán állókén a következő nevezési időszakig, azaz a nyolccaddöntő ellőttig lehet csak.

Mai, Jeong és Will is kerettagok

A Bayern München A és a B-listás tehetséges játékosai közül, Lukas Mai reménykedhet a legjobban abban, hogy a labdarúgás elit osztályában is pályára léphet. A hatalmas termetű hátvéd pár hónapja írta alá a 2021 június harmincadikáig szóló profi szerződését a Bayern Münchennel, és már két Bundesliga mérkőzésén a teljes játékidőt végigjátszotta.

Az előző szezonban a Hannover ellen debütált először a profik között. A klubtól is megkapja a bizalmat a tizennyolc éves játékos, hogy végérvényesen Bundesliga mérkőzéseken szerepelhessen. Mostanában főleg az FC Bayern München II csapatában játszik és az idei szezonban ötször lépett pályára. Niko Kovac már több ízben átfogó képet kaphatott a játékáról, hiszen mindkét hazai meccsen pályára lépett a Regionalligában.

A szezonra való felkészülésen és az Egyesült Államokban nem volt ott a fiatal középhátvéd, mert keresztszalag szakadást szenvedett. Mai utolsó szezonjában csapatkapitányként az UEFA Ifjúsági Ligájában nyolcaddöntőig vezette a Bayern U19-es csapatát.

A második említésre méltó játékos, aki a Bayern listáján szerepel Paul Will. A tizenkilenc éves játékos az FC Kaiserlautern U19-es csapatából érkezett idén nyáron és Holger Seitz mester irányítása alatt a Regionalligában is játszott. A Regionalligában középpályásként szerepelt, és a védekezésből is kivette a részét, a szezonban hatszor lépett pályára, és jó teljesítményt nyújtott.

Ahogy Mai, Paul Will is az U19-eseknél töltött utolsó szezonjában csapatkapitány volt, és ő volt az U19 legtehetségesebb játékosa. Az újonnan érkezett Paul Will a profi csapatban is játszott a Bayern München kerettagjaként az egyesült államokbeli meccseken.

Az A-listán szereplő utolsó tehetség Woo-yeong Jeong. A tizennyolc éves dél-koreai játékos az év elején érkezett a dél-koreai Incheon klub U18-as csapatából. Az előző szezonban Jeong ötször lépett pályára a Bayern München U19-es csapatával és egy gól és három gólpassz szerepel a neve mellett. A támadó középpályás a Bayern München II-nél a Regionalligában is meggyőzően szerepelt, és nyolc mérkőzésen háromszor talált kapuba, és három gólpasszt adott. A Bayern München csapatának USA-beli útja során többször pályára is léphetett a profiknál.

A B-listán szereplő Batista Meier, Evina, Shabani és Awoudja is reménykedhetnek még

Oliver Batista Meier kivételével, minden B-listán szereplő tehetséges játékos főleg a Bayern München II csapatában játszott korábban. Batista Meier 2016 nyarán az FC Kaiserlautern ifjúsági csapatából érkezett Münchenbe és az előző szezonban, támadó középpályásként, a Bayern München U18-as, és az U17-es csapatával negyvenegy meccsen játszott, amelyeken harminchárom gólt lőtt és tizenkilenc gólpasszot adott. A tizenhét éves játékos a legnagyobb tehetségnek számít az utánpótlás játékosok között és egy hosszú távú szerződést írt alá a Bayern Münchennel.

Franck Evina, fiatal kora ellenére már profi szerződéssel a kezében játszó futballista. A szélső csatár, a legendás Jupp Heynckes edző irányítása alatt az előző szezonban első debütálását ünnepelhette a Bundesligában. A tizennyolc éves csatár már tél óta az amatőröknél játszik és huszonegy meccsen három gólt és hét gólpasszt jegyzett. Viszont a profiknál való felkészülésben nem tudott részt venni egy sérülés miatt.

Meritan Shabani is nem régen írt alá egy profi szerződést és Heynckes mester irányítása alatt a Bundesligában ő is pályára léphetett. Az idei nyártól kezdve a tizenkilenc éves középpályás az amatőr csapat kezdőcsapatában szerepel és hat meccsen már három gólt és további két gólpasszt adott.

Maxime Awoudja az utolsó játékos, aki a B-listán szerepel a Bayern Münchennél, és a Bajnokok Ligájában való szereplésről álmodhat. A 2017/18-as szezonban a húsz éves védő huszonkilencszer lépett pályára az amatőröknél és négy gólt és két gólpasszt jegyzett. Idén eddig egy sérülés miatt csak két meccsen játszott. A fiatal játékos hétvégén az SV Viktoria Aschaffenburg csapata ellen megmutatta, hogy újra jó formában van. Ezen a mérkőzésen hátvéd létére egy különösen szép gólt szerzett.

Forrás: https://www.merkur.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58152/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?