Blogolj!

Löw: egyetlen mérkőzéssel nincs minden elfeledve

Tóth Renáta

Joachim Löw értékelte a franciák elleni találkozót.

dfb.de: Joachim Löw, mennyire elégedett csapata első mérkőzésével a VB óta?
Joachim Löw: A csalódást keltő világbajnokság után ez a mérkőzés különleges jelentőséggel bírt - a csapatnak egy másik arcát és más hozzáállást kellett mutatnia. Nagyon jól szervezetten játszottunk. Minden játékos a határain felül teljesített, belementek a párharcokba. A második félidőben volt néhány nagyon jó helyzeünk. Abszolút elégedett vagyok.

dfb.de: Hogy tetszett Önnek Joshua Kimmich játéka a hatos poszton?
Joachim Löw: Jo Kimmich utánpótlásként játszott már néhányszor ezen a poszton. Az edzéseken is teszteltük, nagyon jól csinálta. Nagyon jó teljesítményt nyújtott, biztosan egy jó megoldás volt ez a részünkről.

dfb.de: Most is, mint a 2014-es VB-n, a négy fős védelembe 4 belső védőt állított fel. Csak az ellenfél miatt, vagy ez egy tartós megoldás lesz?
Joachim Löw: Franciaország ellen egy stabil négyes védelemre volt szükség. Persze ez nem tartós megoldás - vannak olyan csapatok, akik ellen más felállás kell.

dfb.de: Az elképzeléseiből mennyit látott a franciák elleni mérkőzésen? A csapatot még variálhatóbbá fogja tenni a jövőben?
Joachim Löw: A változtathatóság fontos. Ennek ellenére sokat birtokoltuk a labdát, mivel a franciák nem támadtak annyira magasan, akárcsak a VB-n. Fontos volt, hogy a védekezésben stabilitást találjunk, kompaktan álljunk fel és így jussunk játékba. A dominancia és az előre törés továbbra is téma lesz, olyan ellenfelek ellen is, akik kevésbé erősek a kontrákban és kevésbé klasszisak, mint Franciaország.

dfb.de: Milyennek találta a hangulatot a müncheni arénában?
Joachim Löw: Nagyszerű közönség volt. A VB ellenére is támogattak minket a szurkolók, ez pedig örömmel tölt el bennünket. De ahogy már mondtam: nem gondoljuk, hogy egyetlen mérkőzéssel nincs minden elfeledve. Továbbra is jó eredményeket kell elérnünk.

dfb.de: Franciaország ellen az újoncok Thilo Kehrer, Nico Schulz ésKai Havertz nem mutatkozhattak be. Miért?
Joachim Löw: Meg kell találnunk a középutat. Természetesen szükségünk van a fiatal játékosok beépítésére a csapatba, ezt fokozatosan erőltetnünk kell. Ez egy folyamat, nem egyik napról a másikra megy. Ilyen erős ellenfelek ellen lehet látni, milyen nagy szükségünk van olyan klasszis és tapasztalt játékosokra, mint Mats Hummels, Jerome Boateng vagy Toni Kroos. A fiatal játékosoknak is meg lesz adva a lehetőség.

dfb.de: Akár már vasárnap, Peru ellen?
Joachim Löw: Nagyon valószínű, hogy egy vagy több fiatal megkapja a lehetőséget a kezdőcsapatban.

dfb.de: Sok kritikát kapott. Hogy van most? Érez egy kis megkönnyebbülést?
Joachim Löw: Elégedett vagyok a teljesítménnyel, az volt az elvárásom, hogy ilyen készültséget lássak, hogy mindent beleadunk ebbe a mérkőzésbe. Az eredménytől függetlenül más hozzáállást és más arcunkat akartuk mutatni, hogy a bizalmat visszanyerjük.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58133/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?