Blogolj!

Nemzetek Ligája: Németország-Franciaország 0:0

Tóth Renáta

Talán az egyik legjobban várt mérkőzés volt a csütörtöki, ám a korábbi és a jelenlegi világbajnok azonban csak gól nélküli döntetlent tudott elérni egymás ellen.

A találkozó első félideje szinte eseménytelenül telt, mindkét csapatnak akadt 1-1 lehetősége a gólszerzésre, de inkább tűnt egy barátságos, mint tétmérkőzésnek.

A második félidőre a németek aktivizálták jobban magukat, a debütáló francia kapusnak, Alphonse Areolának adtak munkát rendesen: többek között Hummels bombalövését, Müller csavarását és két fejest is sikeresen védett.

Végül a két csapat X-elt egymás ellen, így 1-1 ponttal várják a további találkozókat. A franciák szeptember 9-n játszanak hazai pályán Hollandia ellen, míg a németek október 13-n utaznak Hollandiába a következő mérkőzésükre.

Joachim Löw: Nagyon jól szervezetten játszottunk, a védelem stabilitásán volt ma a hangsúly. Jó helyzeteink volt a világbajnok ellen, egy gólt el is érhettünk volna ezekből. A mérkőzés egy jó alapul szolgál az elkövetkezendő feladatokra nézve.

Toni Kroos: Meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk. Kompaktabban akartunk felállni - és úgy gondolom, ez sikerült is. Tudtuk, hogy miről szól ez a mérkőzés. Az első félidőben a franciákat alig egy-két helyzethez hagytuk csak jutni, a második félidőben mi birtokoltuk a labdát és irányítottuk a mérkőzést. Kár, hogy a lehetőségeinkből nem sikerült gólt elérni.

Thomas Müller: Fontos volt, hogy elkötelezettséget mutassunk. Kevésbé játszottunk olyan szabadon elöl, mint a múltban. Az első félidőben nem sok rizikót vállaltunk, a másodikban egy kis szerencsével a mérkőzést is megnyerhettük volna. Meg akartuk mutatni, hogy szívvel játsszunk és hogy a szurkolók bizalmát visszanyerjük.

Mats Hummels: A stabilitásra fektettük a hangsúlyt, különösen a védekezésre. Jól teljesítettünk a világbajnok ellen. Meg akartuk mutatni, milyen teljesítmény potenciál van bennünk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58130/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?