Blogolj!

Löw: a támadóerőt nem elveszítve, de a védelmet stabilizálva

Tóth Renáta

A szerdai sajtótájékoztatón Joachim Löw és Toni Kroos áltak az újságírók rendelkezésére.

Joachim Löw...

... a játékrendszerről: Olyan csapat voltunk, melyet a labdabirtoklás és dominancia jellemzett, és ezt az elmúlt években jól csináltuk, nem is szeretnénk ezt elhagyni, de alkalmazkodnunk kell. Nem akarjuk elveszíteni a támadóerőt, de szeretnénk a védelmet stabilizálni.

... az elkövetkezendő mérkőzések jelentőségéről: Az újrakezdés előtt állunk és egy pár dolgon javítanunk kell. Teljesen más arcunkat akarjuk mutatni, mint a világbajnokságon. Örültünk a viszontlátásnak, már a játékosokkal folytatott telefonos beszélgetések alatt éreztem az izgatottságot - pozitív értelemben. 2 hónap telt el a VB óta, mindenkinek volt ideje és elég lehetősége az elemzésre, kérdéseket feltenni saját magának, miért alakult ez ilyen rosszul. Úgy érzem, a játékosoknál hatalmas önkritika volt. Az edzéseken érezni lehetett az optimizmust és az összpontosítást.

... az újoncokról: Azok a játékosok, akik először tagjai a keretnek, az edzéseken jó benyomást keltettek, technikailag jó alapokkal rendelkeznek. Úgy tervezem, mindhárman kapnak lehetőséget.

... Mesut Özilről: Együtt éveken át sok sikert elértünk, de ő visszalépett a válogatottságától - a visszatérése pedig nem téma. 

... a taktikáról: Elképzelhető egy hármas védelem letesztelése, de nemcsak ez számít egy mérkőzésen. Fontos lesz, hogy minden játékos a védekezésen dolgozzon. Volt már ilyen felállásunk a VB előtt, lehet, hogy újra úgy játsszunk. 

... a Nemzetek Ligájáról: Jónak találom, egy jó változtatás a normál kvalifikációtól, ahol csak egy vagy talán két favoritja volt a csoportnak, a kis csapatoknak pedig egyáltalán nem volt esélye arra, hogy a kvalifikáció közelébe kerüljenek. Innen feljebb is lehet lépni, amely azt jelenti, ez egy verseny, és a versenyek mindig jók a játékosoknak.

... az új világbajnokról: Egy olyan ellenfél, akikkel abszolút versenyezhetünk. Franciaország erőssége a jó védekezés, jó és gyors kontrákkal reagálnak - ezt a lehetőséget nem adhatjuk meg nekik majd. Teljesen megérdemelten lettek világbajnokok, az elmúlt egy-két évben a világ legjobb csapata voltak.

... Didier Dechampsról: Nagyon szoros kapcsolatban állok vele, gyakran találkozunk konferenciákon és beszélgetünk. Mindig örülünk a találkozásnak. Évek óta követem a munkáját, Franciaországban mindig nyomás nehezedik rá. A csapatának egy más arculatot adott, és az eredmények őt igazolják.

Toni Kroos über...

... a csapaton belüli hangulatról: Újra pozitív hangulatra van szükség, erről kell gondoskodnunk. Szurkolóként egyszerűbb a csapat mellett állni, ha az sikeres. Természetesen vannak olyan dolgok, melyek kritikát érdemelnek, ezeket a VB alatt meg is kaptuk. Az igazi szurkolók viszont azok, akik akkor is mellettünk állnak, ha nem vagyunk világbajnokok, hanem már a csoportkör során kiesünk. Úgy gondolom, Franciaország ellen sok támogatást kapunk majd a szurkolóktól - ezt pedig a játékunkkal is elő akarjuk teremteni, érezve azt, hogy valamit ki kell javítanunk. 

... az első edzésekről: Szerintem most mindenki tudja, még többet kell beleadnia ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Mindkét edzés után jó érzésem volt, mindenki teljesen itt van.

... Leroy Sanéról: Leroy egy olyan játékos, aki mindent megtesz azért, hogy világklasszissá váljon - ugyanakkor ezt mindig el kell mondani neki. Kell találni egy módot arra, hogy a top teljesítményét kihozhassuk belőle. Ha ez sikerül, ő lesz a mi fegyverünk.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58037/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?