Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Tolisso: Németország ég a vágytól, hogy jóvátegye a hibát

Fazekas Annamária

Második csillaggal a mellkasán először lép pályára világbajnokként Corentin Tolisso, az FC Bayern játékosa.

Csütörtökön egy különleges mérkőzés vár Corentin Tolisso–ra: világbajnokként az első mérkőzése, ráadásul Münchenben, Bayernes csapattársak ellen. A Kicker–nek adott interjújában Németországról, a világbajnoki címről, valamint a jelenlegi formájáról is mesélt.

A Paulaner bőrnadrágos fotózását másodszor élhette át a 2017-es bemutatkozása után Corentin Tolisso. A francia világbajnok lazának és kipihentnek tűnt. A középpályás azonban még nem százszázalékos, mivel még csak három hete kezdte meg az edzéseket. Csütörtökön azonban még Németország ellen játszik világbajnokként.

Corentin, csütörtökön Németország – Franciaország mérkőzés lesz. Hogyan készül erre a meccsre?

Ez lesz az első mérkőzésünk a második csillaggal a mellkasunkon. Ez nagyon különleges. Számomra is, mert sok Bayern-es csapattársam ellen fogok pályára lépni, ráadásul a stadionunkban, az Allianz Arena-ban. Szerintem élvezni fogom a mérkőzést. Mindent megteszünk majd, hogy megnyerjük a meccset.

Mire számít attól a német csapattól, akik szereplése a világbajnokságon elég rosszul sikerült?

Németország világbajnoki szereplése nem volt túl fényes, de úgy gondolom, hogy a csapat kitűnő, és bizonyítani akar. Erre a legjobb lehetőség, hogy ezt a jelenlegi világbajnok ellen tegye meg. Mi pedig azt szeretnénk bizonyítani, hogy megérdemelten vagyunk világbajnokok, és meg akarjuk nyerni a mérkőzést.

Milyen érzés világbajnoknak lenni?

Hatalmas öröm. Vannak napok, amikor felébredek, és azt mondom magamnak: Hey, világbajnok vagyok. Ez minden focista álma, hogy egyszer világbajnok legyen. Nekünk ez sikerült. Ez valóban nagyon jó, de azért nem állhatunk meg. Tovább kell dolgoznunk, hoznunk kell a teljesítményt, hogy újra belekerüljünk a nemzeti tizenegybe, hogy újabb címeket nyerhessünk.

Világbajnokként a csúcson van az ember, ez azért nyomást is jelent.

Ez hozzáállás kérdése. Mindenkinek hozni kell az elvárt teljesítményt, a mindennapokban pedig a legjobbat kell nyújtani és a mérkőzéseket meg kell nyerni. Világbajnokok lettünk, ez nagyon jó. Volt egy hosszabb szünetünk most, de személy szerint én mindent meg fogok tenni, hogy amennyit csak lehet, játsszak, és a Bayern–nel a lehető legtöbb címet megszerezzük. Nagyravágyó vagyok, mindent meg akarok nyerni.

Milyen volt a szezonkezdet a csapatban, és a válogatottban?

Négy kötelező mérkőzésünk volt, négyet megnyertünk. Jó formában vagyunk. Stuttgartban nagyon jó mérkőzést játszottunk. Erre kell építkeznünk. Magam részéről úgy érzem, hogy lépésről-lépésre haladok. Augusztus 12-én kezdtem el újra edzeni. Időre van szükségem, ez nyilvánvaló. Stuttgartban tíz percet játszhattam, ennek nagyon örültem. Aztán lépésenként haladunk előre. Még szükségem van néhány edzésre, hogy újra százszázalékos legyek, de úgy érzem, hamar visszanyerem majd a formámat. Most azonban a nemzeti válogatottal edzünk elég sokat. Örülök, hogy újra láthatom a fiúkat, hat héttel a győzelem után. Mindannyian élvezni fogjuk, ez a csapat nagyon fantasztikus, nagyon jól kijövünk egymással. És talán egy kicsit Münchent is megmutathatom nekik.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57981/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?