Blogolj!

Neuer: megmutathatjuk, mire vagyunk képesek

Tóth Renáta

A Franciaország elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt a csapatkapitány, Manuel Neuer mellett Thomas Müller és Julian Brandt válaszoltak a keddi sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire.

Müller: Egy ilyen nagy csalódás után hatalmas a motivációnk.

Manuel Neuer...

... a Franciaország elleni mérkőzés fontosságáról: Tudjuk, hogy havítanunk kell, és a világbajnok ellen egy jó és eredményes futballt akarunk játszani - örömmel és szórakoztatóan, ismét futballozni. Ez egy nehéz és kemény feladat, de nyerni akarunk hazai pályán. Ilyen ellenfél ellen játszani a legjobb, ami történhet velünk. Megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

... a VB-elemzésről: Csak előre tekintünk, de egy ilyen teljesítmény után muszáj kérdéseket feltennünk. Ezt minden játékos megtette, a játékosok és az edzői stáb is vállalja a felelősséget. Kiterjedt elemzés volt. Fontos, hogy levonhassuk a következtetéseket, mi az, amin változtatnunk kell.

... Joachim Löwről: Már nagyon régóta ismerjük őt. A VB után biztos nagyon depressziós volt, de most viszont nagyon céltudatos. Egyértelmű céljai vannak, amit követni akar. Vissza akar térni velünk az útra, amiről letértünk - ez már az első találkozásnál világos volt. Nagyon sikerre éhes - akárcsak mi, a játékosok.

... a teltházas mérkőzésről a müncheni arénában: Örülünk a teltháznak, ez is egy jó jel, az emberek látni akarnak bennünket. Természetesen egy nagy csapat ellen játszunk, de szeretnénk nyújtani valamit a közönségnek, és mindent megteszünk azért, hogy a szurkolókat boldoggá tegyük.

Thomas Müller...

... a VB utáni változásokról: Néhány dolgot átbeszéltünk, mind a sport, mind Oliver Bierhoff oldaláról nézve. Az elemzés a taktikai részletekről és a csapat fellépéséről is szól. Nyitottabbak szeretnénk lenni az emberek és a szurkolók felé. A futball szempontjából nem fogunk eltérni a képességeinktől. A tegnapi edzés például a gólszerzés kivédéséről szólt. A védekezés nagyobb szerepet fog játszani, mint azelőtt. Alapvetően ez mindig az ellenfél játékstílusától függött, de most az egészen változtatni akarunk.

... a szövetségi kapitányról: Elmagyarázta, hol akarja kezdeni. Követni fogjuk az utasításait és a változtatásokat, és meglátjuk, hogy alakulnak az eredmények. Kíváncsi vagyok, a csütörtöki mérkőzésen mit tudunk elérni az ellen a csapat ellen, akik jelenleg a legjobbak a világon.

... a változás kritikája: Az edző nemcsak egyszerűen kiválasztotta a keret tagjait a VB-re, meg volt győződve arról, hogy a legjobbak vannak ott. Három hónappal később nincs 20 jobb játékos. Egy ilyen nagy csalódás után a motiváció hatalmas ahhoz, hogy önmagunknak és másoknak is megmutathassuk, ennél jobbak vagyunk.

... Mesut Özilről: Az edzőnek kell találnia olyan játékost a helyére, aki hasonló képességekkel rendelkezik. Sok olyan játékosunk van, akik tudnak elöl játszani, mint ő. Mindenkinek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

... Franciaországról: Ez a feladat egy jó lehetőség, egy nagyon jó teljesítmény megmutatására. Külön öröm a világbajnokot fogadni.

... a Nemzetek Ligájáról: Sok kritika hangzott el, de én jónak találom. Nekünk, sportolóknak jobb, ha a tesztmérkőzéseket versenyformátumba helyezzük át. Nagyobb kihívás, nagyobb nyomás a teljesítményre. Franciaország és Hollandia két nagyon vonzó ellenfél. 

Julian Brandt...

... a Franciaország elleni mérkőzés fontosságáról: A legjobb ellenfél, akit kaphattunk, és még teltház is vár ránk. Ennél szebb mérkőzést elképzelni sem lehet. Mindannyian nagyon várjuk már.

... az új, 10-es mezszámáról: Személy szerint kevés beleszólásom volt, megkérdeztek és én örömmel fogadtam el. A mezszámnak sok jelentősége van a futballban és természetesen a válogatottban is. Megpróbálok felnőni ehhez a feladathoz és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Elég széles vállaim vannak, szerintem beleférek.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/58001/pics/lead_800x600.jpg
2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?