Blogolj!

Az FC Bayern átigazolási stratégiájával mindent jól csinál

Dávid Fanni

Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß

Az FC Bayern München egy szokatlanul nyugodt átigazolási időszakot tudhat maga mögött. Az átigazolási időszakban tartózkodó magatartás jellemezte a bajnokcsapatot és ezt jól is csinálta így, véli Bernhard Lackner, az Abendzeitug szerkesztője.

„Nem veszünk részt az átigazolási őrületben”!

Így hangzik Hoeneß mantrája, amelyet már néhány éve hangoztat és ezen a nyáron először végre teljes egészében meg is valósíthatta. Az FC Bayern München egészen sajátos átigazolási stílust képvisel és ezt jól is csinálja így.

A csapat minden szempontból eleget tesz a legmagasabb európai igényeknek, ezt már az előszezonban is megmutatta. Ennek jegyében természetesen hiábavaló arról spekulálni, hogy a BL trófea egy fitt Manuel Neurral és egy normális formában játszó Robert Lewandowskival újra a müncheni csapathoz kerülhet-e. A tény mindazonáltal az, hogy az FC Bayernben minden poszton világklasszis játékosok játszanak, és igazi erősítés nem kellett a csapatba. Egy óriási átigazolásra legalábbis ezen a nyáron nem volt szükség.

A Bayern átigazolási stratégiája jó és kedvező

Az FC Bayern már évek óta sokkal több mindennel számolt az átigazolási stratégiájában, jövőbeli topjátékosokat a piaci értéküknél jóval kevesebbért igazolták le és ezzel még több tőkét tudtak megteremteni. Robert Lewandowski, egyike a legjobb csatároknak a világon, teljesen ingyen érkezett a Bayern csapatába, Joshua Kimmich ma a világ egyik legjobb hátvédjének számít, érte a Bayern hét milliót fizetett. Kingsley Comant kölcsönadása után huszonegy millióért igazolták le. James Rodriguez következő évben ugyancsak jóval a piaci értéke alatt lesz igazolható, az ő megvásárlási ára negyvenkét millió euró.

Az idei évben viszonylag kisebb feszültséget okozott, hogy a hosszú távú terveit a Bayern kevesebb pénzből is meg tudja valósítani, Serge Gnabryért, akit már előző évben Brémából igazolták át és éppen a Hoffenheimnek adtak kölcsön, a Bayern mindössze nyolc millió eurót fizetett. Leon Goretzka az FC Schalkéval kötött szerződése lejárta után, szabadon igazolhatóvá vált. Az FC Bayern összesen ezen a nyáron csak kereken nyolc millió eurót adott ki, két nagyon kiemelkedő német válogatott játékosért, akiknek tényleges piaci értékét összesen kereken hetven millió euróra becsülték.

Az FC Bayern a takarékossága ellenére a legjobbak között maradt

Hasonló tevékenységének köszönhetően az FC Bayern már előző évben is erősödött. Akkoriban Niklas Sülét húsz millió euróért igazolták le és Sebastian Rudy pedig szabadon volt igazolható, azonban két válogatott nemzeti játékos személyével erősödött a csapat. Előbbi rövid időn belül előre tört a rangsorban és már a bemutatkozó szezonjában szám szerint negyvenkétszer lépett a pályára, többször mint a világbajnok középhátvéd Mats Hummels (41) és Jerome Boateng (31), utóbbit egy év után komoly összegért, tizenhat millió euróért adták el az FC Schalkénak, amivel nagyrészben Süle átigazolását fedezték.

A csapat jó teljesítményét a takarékos nyári átigazolási időszak sem tudta megtörni. A Német labdarúgó-bajnokság ebben az évben is az FC Bayernről fog szólni, ugyanúgy, mint a Német Kupa. A Bajnokok Ligája egy vagy két meccsen fog múlni, ott pedig a döntő részletek és a körülmények fognak számítani, mint például a csapat napi formája vagy a játékosok balszerencsés sérülései. Nem utolsó sorban a játékvezetésen is sok fog múlni amely, még a rendkívül drágán leigazolt, de a bírók által szabálytalannak ítélt játékosok teljesítményére is befolyással tud lenni.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57879/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?