Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Goretzka: örültem, hogy az elejétől játszhattam

Tóth Renáta

Leon Goretzkának tökéletesen sikerült bemutatkozása a kezdőcsapatban: nemcsak a Stuttgart ellen elért győzelem miatt is, hanem mert sikerült gólt is szereznie, továbbá gólpasszt is adnia. A teljesítményét a kicker.de oldalnak adott interjúban értékelte.

Így örült Leon Goretzka az első, müncheni játékosként szerzett góljának

kicker.de: Goretzka Úr, tökéletes bemutatkozás volt ez Önnek a kezdőcsapatban?
Leon Goretzka: Mindenképpen elégedett vagyok, ma minden jól működött. Különösen a harmadik gólt emelném ki, ahol az első passzt én adhattam, majd az egészet a háttérből figyelhettem tovább - szórakoztató voltam.

kicker.de: Hogyan készült erre a bemutatkozásra?
Leon Goretzka: Teljesen normálisan, mint máskor. Nem ahhoz szoktam hozzá, hogy a padról álljak be. Ezért is örültem, hogy a Stuttgart ellen az elejétől fogva játszhattam.

Öt évig játszottam a Bayern ellen is. Természetesen megpróbáltam a srácokat párharcokba vinni.

kicker.de: Mi volt a taktikája?
Leon Goretzka: Mindent kielemeztük a mérkőzés előtt, tudtuk, mivel fognak próbálkozni a stuttgartiak. Megpróbáltuk mindkét nyolcas poszton a hézagokat a védelem és a középpálya között zárni, ez volt az én feladatom. Kezdetben nehéz volt, de végül jól ment.

kicker.de: A Stuttgart menedzsere, Michael Reschke  azt mondta, az FC Bayern lesz ennek, a következő és azt követő szezonnak a bajnoka. Örül ennek, mint a Bayern újonca?
Leon Goretzka: Ezzel kapcsolatban én alázatosabb lennék. Ez még csak a második játéknap volt, jól játszottunk, de akadtak még olyan dolgok, amikben jobbak is lehetnénk. Ezeket természetesen kielemezzük majd és ezért megtesszük majd a következő lépéseket.

kicker.de: A szünetig öt kapura lövésük volt. Milyen volt az egyeztetés más gólveszélyes támadóval, mint Lewandowski, Müller, Ribery és Robben?
Leon Goretzka: Mindenkinek megvan a maga feladata és helye, amihez tartania kell magát. Az első 20 perc nagyon húzós volt, de türelmesnek kellett maradnunk és hagyni az ellenfelet fáradni.

kicker.de: Mennyire volt veszélyeztetve az FC Bayern a VfB által?
Leon Goretzka: Kezdetben a stuttgartiak nagyon jól tartották magukat. A félidőben megbeszéltük, hogy megpróbáljuk az ellenfelet úgy mozgatni, hogy lyukakat találhassunk. És ez sikerült is.

kicker.de: Ez a 3:0 egy könyörületes eredmény az FC Bayerntől?
Leon Goretzka: Lett volna még egy-két gólhelyzetem, melyeket kihasználhattam volna. De vannak olyan mérkőzések, amikor meg nincs olyan sok helyzet. Akár nagyobb arányú győzelem is lehetett volna.

kicker.de: Újoncként úgy érezte, az FC Bayernnel ezen a mérkőzésen semmi sem történhet?
Leon Goretzka: A játékosoknak itt nálunk félelmetes mentalitása van. Vannak páran, akik egy vagy két mérkőzést megnyertek már, ennek ellenére ugyanolyan hihetetlen sikeréhséggel és mohósággal hajtanak a három pontért. Azt a mentalitás, amely évek óta a Bayernt jellemzi, fenn kell tartanunk és tovább fejlesztenünk, mert ez vezet a sikerhez.

forrás: kicker.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57840/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,bundesliga,leon goretzka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?