Blogolj!

Reschke tisztázza Pavard maradását a Stuttgartban

Tóth Renáta

Michael Reschke,a VfB Stuttgart 60 éves sportigazgatója 2014-2017 között a FC Bayern technikai igazgatójaként dolgozott. Az AZ-nek adott interjúban beszél Benjamin Pavard maradásáról, és arról, hogy ők is érdeklődtek Alphonso Davies iránt.

AZ: Reschke Úr, az új szezon kezdete nem indult túl jól a VfB Stuttgartnak a kupából való kieséssel és a múlt heti Mainz elleni vereséggel. A szombati, Bayern elleni mérkőzés hozhat fordulópontot Önöknek?
MICHAEL RESCHKE: A Bayern mindig rosszkor jön. A Bayern általában 26-28 mérkőzést megnyer egy szezonban, tudtuk, hogy ez a szezonkezdet problémás lehet számunkra, ha a Mainz ellen veszítünk, és rögtön utána az FCB jön.

AZ: Hogy kellene a VfB-nek a Bayern ellen szombat este felállnia, hogy győzelmet érjen el? A Hoffenheim is keményen próbálkozott.
MICHAEL RESCHKE: Tayfun Korkut előhozakodik majd valamivel és alaposan felkészülünk majd a mérkőzésre. De ismerjük a Bayern képességeit, és tudjuk, elllenük még a legjobb terv is ritkán vezethet sikerhez.

AZ: Örül, hogy pénteken lezárult az átigazolási időszak és a pletykák Benjamin Pavarddal kapcsolatban véget érnek?
MICHAEL RESCHKE: Az átigazolási időszaknak vannak érdekes és nyugtalan szakaszai is. Nagyon fontos volt számunkra, hogy tudjuk, marad a VfB-nél.

AZ: Ön megerősítette, hogy Pavard szerződésében 2019-ben kivásárlási záradéka van. Úgy gondolja, megvannak a képességei ahhoz, hogy a Bayernbe folytassa a karrierjét? A müncheniek erős érdeklődést mutatnak iránta.
MICHAEL RESCHKE: Benji bármely európai klubban játszani tudna, és tiszteletben tartjuk, ha 2019. július 1-től ez történne. Az a klub, amely a végén elvinné őt, egy kivételes sportoló játékát élvezhetné éveken át.

AZ: Mit vár a VfB-től ebben a szezonban? Gonzalo Castróval és Daniel Didavival erősítettek.
MICHAEL RESCHKE: A tavalyi szezon második felében hihetetlen menetelésünk volt. Igen, jól megerősítettük magunkat. Szeretnénk stabilizálni magunkat a Bundesligában.

AZ: Mennyire fontos szerepet játszik Holger Badstuber a csapatukban?
MICHAEL RESCHKE: Holger kulcsszerepet játszott abban, hogy az elmúlt szezonunk ilyen jól sikerült. A pályán és azon kívül is. És a legfontosabb: nagyon jól érzi magát nálunk.

AZ: Mario Gomez szintén korábbi Bayern játékos. Még mindig a legjobb német támadók közé tartozik? 
MICHAEL RESCHKE: Mario 8 fontos gól szerzett nekünk tavaly, személyiségével és kisugárzásával nagyon fontos a csapatunk számára. Még mindig egyike az extraklassis támadóknak.

AZ: Az FC Bayernnél egy játékos, Kingsley Coman sérült, őt még Ön hozta Münchenbe. Mennyire fájdalmas a kiesése a Bayern számára? 
MICHAEL RESCHKE: Megdöbbenve néztem a jelenetet a TV-ben, fel is vettem a kapcsolatot Kingsleyvel. Nagyon kedvelem őt, mint embert, és rendelkezik azzal a képességgel, hogy a világ legjobb középpályásává váljon. Teljes szívemből kívánom neki a gyors felépülést. Aki látta Karl-Heinz Rummenigge reakcióját a sérülést látva, az tudja, mit jelent ez a Bayern számára.

AZ: Januárban Alphonso Davies (17) érkezik a Bayernhez. Önök is figyelték ezt a játékost?
MICHAEL RESCHKE: Gratulálok az FC Bayernnek ehhez az igazoláshoz. Velük egy időben voltunk mi is Vancouverben, és próbáltuk a fiút mi is megszerezni. A végén a Bayernnek sikerült.

AZ: Hogy látja Joshua Kimmich fejlődését és kulcsjátékossá válását a Bayernben és a válogatottban? Jupp Heynckes úgy véli, egy nap akár csapatkapitány is válhat belőle.
MICHAEL RESCHKE: Röviden csak annyit, hogy Jo egy kivételes, megbízható játékos, hihetetlen mentalitással. Úgy gondolom, Münchenben nagyon örülnek, hogy leigazolták őt.

AZ: Mi a véleménye alapvetően a Bayern igazolási filozófiájáról? A klub szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a német fiatal tehetségekre. Leon Goretzka és Serge Gnabry személyében két tehetség érkezett a nyáron.
MICHAEL RESCHKE: Az FC Bayern nagyon régóta a top 5 európai klubcsapatok közé tartozik, mert a klub intelligens megoldásokat talált a csapat irányításához. És ez így marad a jövőben is.

forrás: abendzeitung-muenchen.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57796/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,Átigazolásokról,BAYERN HÍREK,bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?