Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Felix Neureuther: mi az, ami különlegessé teszi Bastian Schweinsteigert?

Domonkos Altdorfer

Felix Neureuther (34) és Bastian Schweinsteiger (34) gyermekként még egymás vetélytársai voltak a sípályán, ma már jó barátok. Következik az interjú a búcsúmeccs előttről.

Herr Neureuther, miért döntött annó Bastian Schweinsteiger a futball mellett a síelés helyett?

Neureuther: Mert focistaként nem kell olyan hamar visszavonulnod. Talán ezért volt vonzóbb számára a futball. De komolyra fordítva: a fő ok természetesen, hogy ő már akkor is egy különleges futballista volt, saját korosztályából messze kiemelkedett.

Síelőként is ennyire sikeres lehetett volna?

Akkor is sokra vihette volna, de a futballban még tehetségesebb volt. Abban már fiatalként zseniális volt. A síelésben is az egyik legjobb volt, de aztán ott a többiek is felzárkóztak. A fociban mindig hamar meglépte a következő lépést, éppen ezért már fiatalon a Bayernnél is a profi keretbe került.

1998-ban elváltak az útjaik, amikor Schweinsteiger a Bayernbe igazolt és a síeléssel felhagyott. Sosem vesztették el a kapcsolatot?

De, amikor Basti a Bayernbe ment, szem elől vesztettük egymást. Akkoriban nem is voltak mobilok. A TV-ben viszont követtem a Bayern labdarúgói között, a különböző frizurái már messziről feltűntek. Kevéssel ezután következett az első fellépésem a Világkupán és egy újság felhozta a közös múltunkat és interjút készített erről. Amikor hét-nyolc év után először láttuk egymást a Säbener-Strassén, olyan volt, mintha csak néhány nap telt volna el a legutóbbi találkozásunk óta.

Mit becsül igazán egy olyan emberben, mint Bastian Schweinsteiger?

A pozitivizmusát. Mindegy, milyen kemény a bukás, milyen nehéz a helyzet, mindig pozitívan tekint előre. Átélt egyet s mást karrierje során: a bukott EB-döntő 2008-ban, az otthon elbukott BL-finálé 2012-ben, amikor kihagyta a büntetőjét, emellett a sérülésekből is kijutott neki. Ezzel együtt mindig vidám és kedves. Ha bárki rossz passzban van, Basti a pozitivizmusával jobb kedvre deríti.

Hogyan tudta legkedvesebb barátját a legjobban idegesíteni?

Amikor megemlítettem, hogy a legutóbbi versenyt én nyertem és nem ő. Ezzel együtt utolsó évében megnyert ellenem egy versenyt, de ez nem az utolsó volt, amikor egymásnak feszültünk, ahogy mindig is mondta. A probléma, annyira meggyőző tudott lenni, hogy én magam is elhittem.

Mit gondol, mit fog tenni Bastian Schweinsteiger profi karrierje után? Edző vagy menedzser lesz, vagy nem marad a futballban?

Akkora hozzáértése van a futballhoz, hogy mindenképp edzősködnie kellene. De nem tudom, hogy ezt akarja-e tenni. Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy egészen elszakadna a focitól. De lehet, hogy karrierje befejeztével először egy kis távolságot fog tartani.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57787/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?