Blogolj!

Carlo Ancelotti: a Bayern nem akart változtatni

Regős András

Carlo Ancelottit tavaly szeptemberben menesztette a Bayern München vezetősége. Most, közel egy év távlatából, a jelenleg az olasz Napolit irányító edző megszólalt a történteket illetően.

Ancelotti azt mondta, a Bayernnél „nem akartak változtatni,” amikor „probléma akadt” a filozófiájukkal.

Ancelottival – aki már a Serie A-ban szereplő Napoli vezetőedzője – a Bayern tavaly szeptemberben bontott szerződést, a Bajnokok Ligájában a PSG ellen elszenvedett súlyos vereséget követően.

Az 59 éves olasz edző, aki Pep Guardiolát váltotta a Bajorok kispadján, az első szezonjában megnyerte a Bundesligát, de miután számos játékos ellene fordult, nem sokáig maradt az együttesnél.

A Münchenben töltött idejéről Ancelotti a következőket mondta a DAZN-nek:

„A Bayernnél más klubokhoz képest kicsit máshogy mentek a dolgok. Nem rosszul, hiszen majdnem minden mérkőzésünket megnyertük szeptemberben. Úgy gondolom, inkább a filozófiájukkal akadt probléma. Nem akartak változtatni. Én viszont igen.”

Ancelotti az eseményeket követően a Chelseahez szerződő Maurizio Sarri helyét vette át a Napolinál.

A Napoli az első két bajnokiját megnyerte Anelotti irányítása alatt, hátrányból álltak fel a Lazio és az AC Milan ellen is.

„Mindig figyelembe kell venni az elődeid munkáját, azt, hogy milyen szinten vannak a játékosok, aztán persze minden edzőnek megvannak a saját ötletei. Ezeket az ötleteket szép folyamatosan kell beépíteni, és emellett megtartani a jó dolgokat, ami az előző edzőknek köszönhető. De a legfontosabb, hogy figyelembe vedd a játékosok sajátosságait. Erre kell építeni a játékrendszert, és nem fordítva. A Napolinál is ez alapján kezdtem el a munkát. Nem akarom eldobni a sok munkát, amit az előző edző végzett a csapaton. Lesz majd pár újítás, hogy kicsit nyíltabban játsszunk. Nem tudom mennyi idő kell ehhez, remélhetőleg minél kevesebb.”

Forrás: https://onefootball.com/en/home

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57785/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Szakvezetőről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?