Blogolj!

"Három nagy nevű csapat az európai futballban"

Tóth Renáta

Vonzó, de verhető ellenfeleket kapott az FC Bayern a tegnapi BL-sorsoláson: a Benfica, Ajax és AEK Athen csapatain keresztül vezet az útjuk a nyolcaddöntőbe.

A Bayern vezetősége és játékosai reakciói a sorsolást követően:

Karl-Heinz Rummenigge: Ez egy nagyon vonzó csoport, örülünk neki. A cél természetesen a nyolcaddöntő, de egy ellenfelünket sem szabad alábecsülnünk. A Lissabon ellen a múltban játszottunk már párszor, pozitív emlékeink vannak. Az Ajax Amsterdam egy régi ismerős, az AEK Athen ellen először játszunk majd. De mindez nem számít. Mindhárom csapat bebizonyították a bajnokságukban az elmúlt szezonban, mennyire erősek és nekünk koncentrálnunk kell, ha a következő kört el akarjuk érni.

Hasan Salihamidzic: A Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél. De bízok benne, hogy a csoport első helyén végezhetünk.

Niko Kovac: Egy érdekes csoport, nagy múltú klubokkal. A szurkolóinkra három nagyszerű BL-este vár az Allianz Arénában. Elégedett vagyok. Mi számítunk a favoritnak, de minden mérkőzésen 100%-os teljesítményt kell nyújtanunk, hogy a következő körbe továbbjuthassunk.

Manuel Neuer: Az európai futball három nagy nevű csapatával találkozunk majd. A Benfica ellen idegenben jónak kell lennünk. Görögországban mindig fantasztikus hangulat van a stadionokban, és az Ajax ellen is a legjobb teljesítmény kell, hogy csoportelsőként a kieséses szakaszaban egy csoport másodikkal találkozhassunk.

Thomas Müller: Nehezebb is lehetett volna, ennek ellenére nem engedhetünk meg semmilyen könnyelműséget, ha a célunkat, hogy csoportelsők legyünk, el akarjuk érni. A Benficát már ismerjük 2016-ból. Ajax kontra FC Bayern jól hangzik, és találkozhatunk Erik ten Haggal is (2013-2015 között az amatőr csapat edzője volt - a ford.). A görög bajnok AEK Athen pedig egy hangulatos kulisszával vár minket.

Edwin van der Sar (az Ajax Amsterdam ügyvezető igazgatója): A Bayern a csoport favoritja, mi a második helyért küzdünk.

forrás: fcbayern.com

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57746/pics/lead_800x600.jpg
bajnokok ligája,BAYERN HÍREK,hasan salihamidzic,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,manuel neuer,niko kovac,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?