Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Serge Gnabry: a fociban mindenki a saját történetét írja"

Kun Béla

Serge Gnabry nem a megszokott úton érkezett az FC Bayernhez. A válogatott játékos interjújában beszél az elvárásokról, Arjen Robbenről és Uli Hoeness szerénységről alkotott véleményéről.

München - A tervezettnél tovább tartott, amíg a Bayern új igazolása Serge Gnabry odaért a Tageszeitungnak adott interjúra - a combjával továbbra is problémák vannak.

Milyen állapotban van a combja?

Gnabry: "Sokkal jobban, már a pályán edzem. S napról napra figyeljük, hogyan alakul. Remélem, hogy a terhelést a következő napokban emelni tudjuk. Annak érdekében, hogy minél hamarabb újra a csapattal tudjak edzeni."

A müncheni rajtját máshogy képezelte el.

"Az előkészületek jól zajlottak, a Manchesteri meccsig pedig kiválóan. Aztán jött a probléma a combommal, de örülök, hogy nem súlyosabb a sérülés."

Elégedett azzal úttal, ahogyan a Münchenhez érkezett? Speciel az Arsenalon keresztül!

"Az utammal teljesen elégedett vagyok, s nem is csinálnám másképp. Fiatal koromban a külföldre való lépés ösztönzött."

Mik jellemzik azokat a játékosokat, akik fiatalon külföldre igazolnak?

"Bizonyos dolgokat megváltoztat. Speciel akkor, ha egy olyan országba mész, ahol senkit sem ismersz. Hirtelen egy másik kultúrába csöppensz bele, ahol más nyelven beszélnek. Ezekkel a tapasztalatokkal nekem egyszerűbb egy új környezetbe beilleszkednem."

Az áttörés a 2016-os olimpia volt.

"Az egy extrém kontraszt volt a korábbi időhöz képest. Előtte Angliában alig játszottam. Egészen egyszerű a futballban, ha te támadó játékosként jó teljesítményt mutatsz, s gólokat szerzel, akkor hirtelen felfigyelnek rád, s többen akarnak megszerezni. S ha te máshol, csak tartalék vagy, akkor a karrier mehet a másik irányba is. Rióban sokat játszottam, s elég jól. Mondjuk korábban sem kételkedtem a tehetségemben."

S, miket tapasztalt a sikeres olimpia után a  hirtelen jött hírnévről?

"Teljesen nyugodt típusú ember vagyok, nem is olvasok minden nap rólam megjelent cikkeket. Rió után is arra koncentráltam, hogy javítsak a teljesítményemen, s a képességeimen is. Nem akartam, hogy külső tényezők befolyasoljanak."

Az FC Bayernben lassan generációváltás lesz. ROBBÉRY-t kell pótolni. Nagy teher?

"Nem, nincs rajtam nyomás. Egy csapat vagyunk, mindenkire szükségünk van. Mindegy, hogy 2 évvel fiatalabb, vagy 10 évvel idősebb."

Mit tud egy teljesen profitól, például Arjen Robbentől tanulni?

"A munkához való hozzáállást, amit napról napra kivitelez. Ő nem csak úgy tett le egyet s mást a karrierje során az asztalra. S ő nem is véletlenül van még egy topcsapatban, s hozza a nagyon jó teljesítményt. Sokan az ő korában már eltűnnek a képernyőről, de ő még itt van. S mindezek önmagukért beszélnek."

Könnyebb az áttörés a sztárokkal karöltve?

"Nem verném az áttörést olyan nagy dobra. Természetesen tanulok az itteni nagy játékosoktól, de maradnod kell a saját játékodnál. Hűnek kell lenni magadhoz, a futballban mindenki a saját történetét írja."

Hol érzi a legjobban magát a pályát?

"A bal szélen és a csatárok mögött játszottam eddig a legtöbbet. De a nagy előnyöm, hogy rugalmas vagyok. Nekem mindegy, hogy jobb szélen, vagy a támadósorban játszom. A felkészülés során a legtöbbet jobb oldalon játszottam, így úgy gondolom, hogy a tréner ott fog engem a legtöbbet játszatni."

Ön melyik címet szeretné a legjobban megnyerni?

Mindhármat, mert eddig egyiket sem nyertem meg. "

Uli Hoeness legutóbb azt nyilatkozta, hogy a futballistáknak alázaztosabbnak kellene lenniük, s kevesebbet kéne törődni a személyük reklámozásával: pl Insta, Face!

"Egyetértek Hoenessel. Még akkor is, ha minden megváltozott az okostelefon és a marketing világában!"

Ön törődik másokkal is, hiszen fizetésének egy részét a Common Goal alapítványnak adományozza.

"Nem mindenki adományoz mostanság. Nem mindenki utazik Los Angelesbe fotózásra a szabadság helyett. Minden a személyiségen múlik. Minden ember más, minden embernek más a fontos."

Miért fontos Önnek a Common Goal projekt?

"Ez egy szívügy a számomra. Ennek a hátterében van az is, hogy az édesapám Afrikából származik, Elefántcsontpartról. Fontos számomra tudni, hogy milyen ott az élet. Én is éltem ott. Segíteni szeretnék embereknek, hogy valamit el tudjanak érni. Ezekre a dolgokra nagy hangsúlyt fektetek."

Milyen szerepet játszik a pénz az Ön életében?

"Számomra az a legfontosabb, hogy a családom biztonságban legyen. A luxus pedig mindenki számára más. Az egyiknek luxusautója van, a másik egy teljesen normálissal utazik. Boldog vagyok, hogy focizhatok. Számomra ez sokkal fontosabb, mint a luxusélet!"

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57661/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,serge gnabry
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?