Blogolj!

Löw: úgy kellett volna felkészítenem a csapatot, mint 2014-ben

Tóth Renáta

Joachim Löw a keret kihirdetése előtt a sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire - természetesen szóba került a világbajnokság és a német kudarc kielemzése is.

Löw: Hibásan ítéltem meg és mértem fel a helyzetet

Joachim Löw...

... a kiesést követő időszakról: Számomra és mindenki számára ez egy abszolút mélypont volt, ezen nincs is mit szépíteni. Az oroszországi tornán messze a lehetőségeink alatt maradtunk és ezért azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Az első három napomat frusztráció, depresszió, csalódottság jellemezte. A negyedik napon találkoztam Oliver Bierhoffal és beszéltünk a történtekről. Annak a napnak a végén mindkettőnk számára az volt a legfontosabb, hogy 14 hosszú év után ismét hatalmas motivációnk, erőnk és energiánk legyen ahhoz, hogy ezt a hajót a pályára állíthassuk ismét.

... az elemzés eredményének időzítése: Szándékosan időzítettünk így, meg akartuk várni, hogy a játékosok visszatérjenek a szabadságukról, és a világbajnokság végét is, hogy lássuk, mi volt a tendencia az idei tornán - ahogy 2010-ben és 2014-ben is.
2010-ben több kontránk volt, idén inkább a labdabirtoklás és a dominancia volt a jellemző a játékunkra. Az arany középút a kettő között pedig 2014-ben volt.

... a válogatott játékstílusáról: Általánosságban elmondható, a védekezésen volt nagyobb hangsúly az idei világbajnokságon, viszont nagyon sok gól kontrából született. Ezenkívül a szabványok játszottak fontos szerepet még. A labdabirtoklás szintúgy. 
Az egyenes kieséses szakaszban viszont fontos a játékstílus. Hibásan ítéltem meg és mértem fel a helyzetet, úgy gondoltam, hogy ezzel a domináns játékkal legalább a csoportkörön túljutunk. Sokat kockáztattam, úgy kellett volna felkészítenem a csapatot, mint 2014-ben, megtalálva a helyes hangsúlyt a támadás és védekezés között. 

... a helyzetkihasználásról: Ezzel nagy problémáink voltak. 24 kapura lövésünk volt mérkőzésenként, és 30 lövésnél többre volt szükségünk egy gól szerzésére, mint 2014-ben, olyan sokra, mint előtte még sosem. Ebből fontos következtetéseket tudunk levonni a jövőbeli játékstílusunk kiépítéséhez.

... további fontos felismerések: Változtatnunk kell a játékstílusunkon, rugalmasabbá és variálhatóbbá kell válnunk. Ha egy tornát meg akarunk nyerni, lelkesedésre és tűzre van szükség, mérkőzésről mérkőzésre. Itt most csak egy kevéske láng volt csak, a játékosaimban normál esetben tűz szokott égni. Ez az én feladatom lenne természetesen, ezt kihozni belőlük. Ha mindezt visszanyerjük, a szenvedélyt, a tüzet és az egyensúlyt, jó alappal rendelkezünk majd a továbbiakhoz.

... a csapaton belüli változásokról: Ami a közeljövőt illeti, fontos, hogy a csapatban változások történjenek.Meg kell találnunk a tökéletes keveréket a fiatal, dinamikus és sikeréhes, valamint az idősebb, tapasztalt játékosok között. Fontos feladatok várnak
ránk a Nemzetek Ligájában, és erre készítjük fel a csapatot is. A csapat teljesen más játékot fog mutatni.

... Mesut Özilről: A tanácsadója felhívott engem és tájékoztatott arról, hogy Mesut egy nyilatkozatot tesz majd közzé, valamint visszalép a válogatottól. Normál esetben a játékos hív fel engem, Mesut máshogy döntött, a mai napig sem keresett meg, én pedig két hete próbálom őt elérni. El kell fogadnom a helyzetet, így ahogy van. Alábecsültem a helyzetet a képekkel, ez a téma idegőrlő volt, de alibiként nem szolgálhat. Mesut túlzásokba esett a DFB-vel kapcsolatos rasszizmus állításaival - a szövetségnél eltöltött időm alatt ilyet soha nem tapasztaltam. És a csapaton belül sem hangzott el soha rasszista kijelentés.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57649/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,2020 Európa-bajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK,nemzetek ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?