Blogolj!

Kingsley Coman: pénzért nem lehet megvenni

Kun Béla

Kingsley Coman arról beszél hogy mi ösztönzi: Pénzért nem lehet megvenni. Eddigi, még fiatal karrierje során már rengeteg címet nyert. A Bayern franciája elárulja, mit becsül a legjobban Franciaországban.

Kingsley Coman a VB-n csak a tv-n keresztül támogathatta a francia válogatottat, sérülése után nem épült fel időben. Viszont ez annál is több ösztönzést jelent neki, hogy a Bayernnél minnél jobban teljesítsen.

2013 óta a Bayern mindig bajnok lett. Idén is bérelt helye lesz az "alte Rathaus-on", a Marien Platzon? Hiszen Ön a csapatban szerepel.

Coman: "Nem, de mindig a legjobbamat adom."

Bajnok volt Franciaországban, Olaszországban, és Németországban is. Melyik volt a legszebb?

"Itt a Bayernnél volt a legintenzívebb, mert itt is kaptam eddig a legtöbb lehetőseget, mint a csapat tagja. Párizsban még nagyon fiatal voltam, nem játszottam annyit. Torinóban hasonló volt a helyzet. De Münchenben nagy részben hozzá tudtam járulni."

Netán azt érzi, hogy itt vált felnőtté?

"Azt mondanám, hogy ez egy folyamat volt. S igen érettebb lettem."

Amikor utoljára nem volt bajnok, az az U19 volt, a Paris Saint Germainnal.

"Nevetni fogsz, de nagyon közel álltunk. Emlékszem, hogy kezdődött a karrierem. Emlékszem kiskoromban volt a lakásunk mellett egy grund. Mi gyerekek csak játszottunk, mert játszani akartunk. Mindig harcoltunk, még akkor is, ha egyikőnk sem rúgott gólt. Aztán amikor a csapatommal (Club Moissy) egy tornán a PSG ellen játszottunk, elhoztak az akadémiára. Ott kezdődött minden. Számomra különleges volt, apukámmal előtte 3-4-szer voltunk a Stadionban. Apukámnak mindig volt egy álma, hogy egyszer majd én is a valogatottban játszom."

Nagyon gyorsak voltak apukájával mindketten. Csináltak futóversenyeket?

"Az elején igen, 13-14 éves koromig. Mindig én voltam a gyorsabb."

S a papa azt mondta, hogy "Nincs több verseny?"

(nevet) Igen, s akkor vége lett."

A karrierje elején a la parisien az írta Önről, hogy "Coman a dinamit". Tetszik ez Önnek?

(nevet) "Igen nagyon tetszik. De nekem az a becenév is tetszik, amit itt kaptam: 'Rakéta'."

Franciaország világbajnok lett, milyen érzés volt Önnek, nagyon örült nekik, vagy szomorú volt, hogy nem épült fel időben a vb-re?

"Nagyon örültem nekik, de csalódott voltam, hogy nem épültem fel időben. De már ezt a sérülésemkor is éreztem, hogy nagyon szűk lesz. Az, hogy egy ilyen esélyt elszalasztottam, nagyon fájt. Most ugye a következő vb-n is nyerni kell."

Ön a különböző világok gyermeke? A szülei Guadeloupe-ből (Karib szigetek) származnak, Ön Franciaországban született, de a német rekordbajnoknál játszik.

"Ezek a különböző tényezők tesznek eggyé, elősegítette a fejlődésemet. Minden különböző kultúrában fedezek fel jó dolgokat, s igyekezem ezekből minél többet hasznosítani. Különböző gondolkodásmódokat ismerhettem meg, s ezt az életben is kamatoztatom. Azt gondolom, hogy ez a mix erőssé tesz engem. Sok erőt ad nekem. Ha tehetem hazautazom minden évben Goudeloupe-ba, mert a családom a mai napig ott él. Egy egészen más élet, mint Európában. Ott a jókedv az élet alapja, ott sokkal többet nevetnek az emberek, mint Európában. Az élet ott nem stresszes, nyugodtabb minden. Ha visszajövök, mindig próbálok egy kis karibi hangulatot magammal hozni."

A Karibi hangulatot hozza a meccsbe. Ez jól hangzik.

(nevet) "Igen, szeretném a meccsbe beépíteni. Annak elllenére, hogy én Franciaországban születtem, tudom honnan származom. A legtöbbször akkor, amikor itt hideg lesz. Az nem olyan szép számomra - annak ellenére, hogy ezt kis korom óta már megszoktam. Itt Európában minden hasonló, ott viszont teljesen más élet van."

Szeretett volna Ön sprinter lenni?

"Nem, ez sosem volt nálam téma, nekem kell a labda. Én inkább Franck Ribéry felé irányultam, mint Usain Bolt felé."

Milyen a kapcsolata Ribéry-vel? Egy papa, egy haver, vagy egy konkurens?

"Papa, nem ám. '(nevet)' Franck az én nagy testvérem. Mi egy poszton játszunk, s mindig ad tippeket. Számomra ez szinte hihetetlen, hogy mennyi ideje egy csapatban, ilyen szinten tud játszani."

Ön is szeretne ilyen közönségkedvenc lenni, mint a honfitársa?

"A Bayern az egyik legnagyobb klub a világon, s büszke vagyok, hogy a részese lehetek. De még fiatal vagyok, az én karrierem nem annyira hosszú. Most még korai lenne a messzi jövőről beszélni. Ami biztos, hogy nagyon jól érzem magam, s nagyon jó lenne, ha akkora alak lennék, mint Ribéry, aki már hosszú évek óta ápolja a klubot. Ribéry öröksége mindenki számára vonzó. De minden azon is múlik, hogy mennyire tudok fejlődni. Meglátjuk mit hoz a jövő. Az élet nagyon tetszik itt, a város is, egyszerűen otthon érzem magam."

Ön mondta már, hogy fiatal éveiben csinált pár hülyeséget. Mik voltek ezek?

"Ezek az idők már rég elmúltak. Van egy 2 éves kislányom, aki már hamar felnőtté tett. Ez egy egész életen át tartó felelősség."

Crépes (palacsinta) nutellával, ez volt korábban a kedvence, már csak keveset ehet?

(nevet) "Korábban rendszeresen ettem. Most csak havonta egyszer. Saját magam csinálom, de ha profi focista szeretnél lenni, akkor nem ehetsz kétszer egy héten, hanem maximum egyszer egy hónapban. Néha sütök egy kis sütit, ha van mit ünnepelni. De mint mondtam, az ilyesmi igen kis mennyiségben fordul elő."

Címeket nyerni fontosabb, mint a pénz?

"Azok az érzéseket, amiket a cím megnyerésekor a csapatoddal ünnepelsz, pénzben nem megvásárolhatóak. Ez a véleményem. Ez a pillanat jobb, mint az összes pénz. Ha választhatnék, hogy 10 millió, vagy világbajnoknak lenni, mindig a a világbajnokot választanám."

22 évesen már 14 címet nyert!

"Tartanom kell a minőséget, persze közben javulnom is, s tán növekednek a címek száma. De a címek nyomást is jelentenek. Kötelességem, hogy az esélyeimet ne pocsékoljam el. Addig akarok címeket nyerni, amíg a lábaim elbírnak. S a szezon végén a 3 cím a cél."

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57511/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?