Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Arjen Robben kiborulás a padozás miatt: természetesen keserű volt számomra

Domonkos Altdorfer

Siker a nyitányon! Az Fc Bayern 1899 Hoffenheim fölött aratott győzelme után Thomas Müller az ideális felkészülést dicsérte, míg Hasan Salihaimdzic a videóbírót övező különös jelenetekről beszélt. De Arjen Robben is elmondja, miért volt különösen elégedetlen azzal, hogy a padon kezdett. Következnek a főszereplők.

München: Izgalmas nyitánnyal kezdődött az új szezon: Jogtalan büntető, meg nem adott találat, na meg dühös Bayern-„padkoptatók”.

Végül a Bayern 3:1-el hozta le a Hoffenheim elleni összecsapást. A ZDF és a vegyes zóna alapján az AZ szedte össze a mérkőzés főszereplőinek nyilatkozatait.

Niko Kovac …

… meccsről: „Azt gondolom, felső kategóriás volt ez a meccs. Az én szememben a győzelem is abszolút megérdemelt, több helyzetünk volt. A 60. percig jól játszott a Hoffenheim.”

… büntetőről: „Nem látom ezt olyan tisztának. Én nem adtam volna meg.”

… szezonstartról: „Alapvetően nagyon fontos, hogy jól startoljunk. A szezon elején senki nem tudja még, hol is tart. Mi jól kezdtünk ma, főleg az első félidőben voltunk fölényben és engedtünk kevesebbet az ellenfélnek.”

… a döntésről, miszerint Robben és Hummels a padra kerültek: „Mindketten a Szuperkupa döntőn és a Kupában is az elejétől fogva a pályán voltak. Muszáj rotálnom. Ma őket érintette, legközelebb másokat fog.

Joshua Kimmich: „Majdnem megkönnyeztem”

Joshua Kimmich…

… Kingsley Coman sérüléséről: „Ez mindannyiunknak nagyon fáj, neki persze még jobban. Éppen visszatért egy sérülésből, amire a VB részvétele is ráment. Pont most, az első fordulóban egy ilyen elképesztő teljesítmény után kellett lecserélni, elképesztően szomorú. Kicsit le is sokkolt, majdnem meg is könnyeztem, amikor láttam ott feküdni. Ahogyan reagált, attól tartok megint egy darabig nem láthatjuk. Az ő lecserélése törést okozott a játékunkba, a második félidőben már nem volt annyira gördülékeny a játékunk.”

…a találkozóról: „A hoffenheimiek nagy nyomás alá helyeztek minket és próbáltak hibára kényszeríteni. Az 1:1 után már nem bírták annyira, ahogy újra felpörögtünk. Mindent egybevéve megérdemelten nyertünk, még akkor is, ha nem volt a teljes 90 perc meggyőző.

Manuel Neuer: „Volt egy gyenge periódusunk”

Manuel Neuer…

… a szezonkezdetről: „Az első meccs sosem egyszerű. Az első félidő nagyon jó volt, a másodikban aztán volt egy gyenge periódusunk. Ezt azonban sikerült átvészelni, végül megérdemelten nyertünk.”

…Kingsley Coman sérülésének súlyosságáról: „Nincs erről információnk, mennyire súlyos. Jelenleg MRI-n van, nagyon szurkolunk neki, hogy ne legyen olyan súlyos. A VB-t is ki kellett hagynia, éppen most tért vissza.”

…Mats Hummels és Arjen Robben kiegészítő szerepéről: „Csak meg kell nézni a keretünket, bizonyos játékosok egyáltalán nem voltak ott. De mi mindannyian a Bayern játékosai vagyunk és tudjuk, hogy egy nagyon hosszú szezon áll előttünk. Így aztán bizonyosan lesz teendő. Azok, akik becserélésre kerültek, maguk is hozzátettek a meccshez.”

Hasan Salihamidzic: „Különös volt”

Hasan Salihamidzic…

…a Kinglsey Coman elleni szabálytalanságról: „Nem gondolom, hogy szándékos volt. Számunkra mégis szerencsétlen. Most ki kell várnunk, mit mond a diagnózis, de nem néz ki túl jól.”

…a videóbíróról: „Egy kissé különös volt, semmiképpen sem hétköznapi, de el kell fogadni ezeket a döntéseket.”

…a kiegészítőemberekről: „Sok jó játékosunk van. Néha az egyiknek jön össze, valamikor a másiknak. Fontos, hogy az edző megfelelően kommunikáljon a játékosok felé. Akik ma lehetőséget kaptak, éltek vele. Ahogyan Arjen, Leon és James beszálltak, azt mutatja, hogy jól reagálták le.”

Arjen Robben: „Természetesen keserű volt számomra”

Arjen Robben…

… a mérkőzésről: „Nem volt egyszerű. A hoffenheimiek edzője igazi hadüzenettel küldte ellenünk pályára az övéit. Kiváló edzőnek tartom, megnehezítették a dolgunkat.

…a videóbíróról: „Egyrészt jó, mert az igazságot szolgája, másrészt nem jó a szurkolóknak, hiszen kiveszi a tempót a játékból. Végül 10 perc hosszabbítást kellett játszanunk.

…. a dühről, hogy csak a padon kezdte a mérkőzést: „Természetesen keserű volt számomra. Olyan személyiség vagyok, aki mindig nyílt és őszinte. A nyitányon mindenképp ott akarsz lenni, ez egy óriási csalódottság. A felkészülés során elképesztően sokat tettem ezért, természetesen ilyenkor ott akarsz lenni az első mérkőzésen. Ezzel együtt az edző döntését tiszteletben kell tartani és mindent beleadni, ha sorra kerülsz.

Thomas Müller: „A kezezést érintő szabályok elég gyengék”

Thomas Müller…

…az ellenfél teljesítményéről: „Természetesen figyeltük a Hoffenheimet, az edzőnk jól felkészített. Nagyon meggyőzőek voltak, főleg elől, van két kiváló csatáruk. Megpróbáltuk a védelmüket nyomás alá helyezni, ez egész jól működött.

…a kezezés miatt érvénytelenített találatról: „A kezezést érintő szabályozás elég gyenge. A kezem a testemnél volt, még el is fordultam. Azt gondolom, a játékvezető nem akarta a mérkőzést egy ilyen szituációval eldönteni.”

A Hoffenheim edzője, Julian Nagelsmann: „Az első félidőben nem egészen azt tettük, amit kellett volna, hogy egy jó eredményt érjünk el Münchenben. A második félidőben viszont fantasztikusan játszottunk, akkoriban alig jutottak labdához a müncheniek a térfelünkön. A tizenegyessel, ami szerintem nem volt jogos, megtört a játékunk. Nem tudom mit csinálnak az urak Kölnben, de biztosan nem voltak a helyzet magaslatán.”

A hoffenheimi Nico Schulz:

…a mérkőzésről: A második félidőben jól kezdtünk, egyenlítettünk. Aztán valami nem működött már annyira jól, mindegy is, hogy az büntető volt-e vagy sem.

…a Kingsley Coman elleni szabálytalanságról: Pont akkor fordult, amikor becsúsztam. Nem volt szándékos, remélem nem olyan komoly a sérülése.”

Összefoglaló a mérkőzésről:

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57484/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?