Blogolj!

Rummenigge a Bundesliga nyitómérkőzéséről, Comanról és a VAR-ról: vadnyugati futball

Regős András

Az fcbayern.com a Bayern München elnökét, Karl-Heinz Rummeniggét kérdezte a sikeres Bundesliga nyitány, a Hoffenheim felett aratott győzelem után.

fcbayern.com: A Bayern győzelemmel indította az újabb bajnoki szezont. Hogyan értékelné a látottakat?

Rummenigge: „A csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első 45 percben, teljesen megérdemelt volt a félidei eredmény. Azután viszont Kingsley Coman sajnálatos sérülése visszavetette a lendületet. A játékosok arcán is látszott, hogy sokkolta őket a brutális szerelés. De mindent egybevetve megérdemeltük a győzelmet. Mi voltunk a jobb, az aktívabb csapat 90 percen keresztül.”

Mit lehet tudni Coman állapotáról?

„Komoly fájdalmai voltak, gondolom ez nem meglepő. Holnap át fog esni egy műtéten, ami után számottevő ideig nem lesz bevethető. Természetesen mindenki reménykedik a mielőbbi felépülésében, a teljes támogatásunkat élvezi.”

A Hoffenheim vezetőedzője, Julian Nagelsmann a bajnoki címet tűzte ki elérendő célként erre a szezonra.

„Alapjában véve szeretem a magabiztos hozzáállást, és mindannyian örülnénk, ha izgalmas lenne idén a Bundesliga. De ha a Hoffenheim igazgatója, Alexander Rosen és Julian Nagelsmann célkitűzéseinek volt köszönhető hogy a játékosaik a tegnap látott durva módon futballoznak, akkor itt már rég nincs szó fair playről.”

Tudna egy bizonyos szituációt említeni?

„A hoffenheimiektől brutális szabálytalanságokat láthattunk, főleg az első félidőben. Thiagoval, Comannal és Ribéryvel szemben rendszeresen szabálytalankodtak, hogy tördeljék a játékot. Vadnyugati futball volt. Ha ennek eredményeként a pályán lévő legjobb játékost le kell cserélni egy súlyos sérülés következtében, csak egy dolgot mondhatok: A cél nem szentesíti az eszközt, semmilyen értelemben. A durvaságnak semmi köze a bátorsághoz.”

A VAR-ról is sok szó esett a mérkőzést követően.

„Igazából én mindig is a VAR pártfogója voltam, sokkal igazságosabbá teszi a futballt. Ennek ellenére úgy gondolom, a német futballszövetségnek újra át kéne gondolnia ennek az egésznek a rendszerét. Két év kemény munkája van benne, és még mindig nem funkcionál olyan simán, mint az elvárható lenne. Újra és újra vitákat szül, és kemény kritikákat kap. Ez nyilván a bíróknak sem jó.”

Hogyan lehetne orvosolni a problémát?

„A lehető leggyorsabban neki kell látni, és létrehozni egy bizottságot, akik képesek felelősséget vállalni egy minőségi rendszerért. Az oroszországi Világbajnokságon már láthattuk, hogy lehet a VAR-t jól is használni.”

Közeledik Bastian Schweinsteiger búcsúmeccse jelenlegi csapata, a Chicago Fire ellen…

„Mindenki nagyon várja már azt a mérkőzést. Bastian az egyik legnagyobb, legjobb játékosa a Bayern történelmének, kétségkívül a szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvend. Biztos vagyok benne, hogy nagyon érzelmesre fog sikeredni a búcsú.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57472/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,Szakvezetőről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?