Blogolj!

Felix Götze: Marioval nem bántak tisztességes módon

Dávid Fanni

Felix Götze vitatott debütálása az Augsburgnál a TSV Steinbach Haiger elleni tétmérkőzésen.

Felix Götze meg szeretné vetni a lábát a Bundesligában az FC Augsburgnál. Az interjúban a 20 éves játékos beszélt a céljairól, betekintést adott a családjuk életébe és elárulta, mikor vált teherré neki az, hogy a testvére, Mario jól ismert és kimagasló futballista.

Felix Götze az idei szezonban az FC Bayern Münchenből az FC Augsburgba igazolt át. A t-online interjút készített vele, amelyben beszélt arról, hogy mi motiválta arra, hogy csapatot váltson, milyen céljai vannak az új klubjával, végezetül jól ismert testvéréről, Marióról is beszélt.

t-online: Felix, az idei nyártól az Augsburg színeiben játszol. Miért hagytad el a Bayern Münchent és miért döntöttél pont az Augsburg mellett?

Felix Götze (20): Münchenben jól éreztem magam és kiváló futball képzést kaptam, azonban itt volt az ideje a változásnak. Az Augsburg csapata pedig sok erőfeszítést tett a megszerzésemért. Az edzővel és a klubbal is már a kezdetektől fogva jó irányba haladt a kommunikáció. Az Augsburg egy csodálatos klub, és lehetőséget ad a fiatal játékosok számára a fejlődésre. Így összességében az egész koncepciójuk tökéletesen passzolt hozzám.

Négy évre írtál alá az Augsburghoz? Milyen okokból?

Ez egy jól átgondolt lépés volt. Meg szeretném vetni a lábam a Bundesligában, természetesen ehhez még kell egy kis idő. Az Augsburggal gyorsan megegyezésre jutottam abban az időtartamban is, amelyet náluk fogok tölteni játékosként, ez végül négy év lett.

Az FC Bayernnél már egyszer a Bajnokok Ligájában résztvevő játékosok keretébe is bekerültél, így a Bajnokok Ligája közege se ismeretlen már a számodra. A BL-ben való szereplést tűzted ki célul az Augsburg csapatával is?

A csapat az előző szezonban megmutatta, hogy megvan benne az a potenciál, hogy a BL-ben is játsszon. Az idei szezonban tovább akarunk fejlődni, és a bennmaradásunkat amilyen gyorsan csak lehet, egyértelművé tenni. Aztán szívesen okoznánk meglepetést is és erre biztosan megvan bennünk a lehetőség.

Milyen típusú játékos vagy?

Úgy látom, hogy erős játékos vagyok védekező középpályásként. Az erősségeim a technikában, a taktikában és a szervezési területeken vannak. Ezenkívül fiatal korom ellenére, jelentős vezető szerepem van ezen a poszton.

Kitől tanultál a Münchenben töltött idő alatt a legtöbbet?

Mindenekelőtt azoktól a játékosoktól, akik ugyanazon a poszton játszanak, amin én is. Sok mindent ellestem tőlük. Münchenben egy évig jobb hátvédként játszottam és ott volt Joshua Kimmich is, akitől sok mindent tanultam. Ugyanez igaz Jerome Boatengre is, hiszen a belső védekezésbe is bevontak. Természetesen azoktól a játékosoktól tanultam még sokat, akik védekező középpályások voltak a Bayernnél.

Fontos állomásnak találod az életedben Bayern Münchennél töltött időt?

Belém vésődött a Münchenben töltött idő. Az elején alig játszottam, és nem volt könnyű ez a számomra. Aztán minden jobb lett. A végén már rendszeresen edzhettem a profikkal és alkalmanként én is pályára léphettem a mérkőzéseken. Ezek természetesen szörnyen fontos tapasztalatok egy olyan fiatal játékos számára, amilyen én vagyok.

A Götze vezetéknév egy ilyen fiatal játékos számára inkább átok vagy áldás?

Olyan sok mindent tanultam a testvéreimtől Mariotól és Fabiantól, és mindig kiváltságnak éreztem. És ha a saját testvéred lövi a döntő gólt a világbajnoki döntőben az valami egészen különleges. És az öccseként természetesen elképesztően büszke vagyok rá.

Vannak negatív élményeid a középső bátyád hírnevével kapcsolatban?

2013-ban, amikor Mario a Dortmundból a Münchenbe igazolt, még pont a dortmundi iskolába jártam. El lehet képzelni, miket kaptam és hallottam akkor az egyik vagy másik osztálytársamtól. Ez az idő nem volt könnyű a számomra, de végül megtanultam kezelni ezt is és megfelelően alkalmazkodni az ilyen helyzetekhez.

Milyennek ítéled a teljesítményét a Dortmundba való visszatérése óta? Helyenként nagyon erős kritikákat fogalmaztak meg vele szemben.

Mindig máshogyan figyeltem őt, mint a média vagy a nyilvánosság. Mario az előző szezonban biztos, hogy nem a legjobbját nyújtotta, de nem ő volt a Dortmundban az egyetlen ilyen játékos. Azt pedig, hogy ilyen gyakran volt a középpontban, és hogy szinte ő személyesítette meg a Dortmund krízisét nem találom tisztességesnek.

Mennyire volt nehéz ez az időszak a családotok számára?

Számunkra Mario egészsége a legfontosabb. Arról, hogy a fociban újra a régi formáját fogja hozni, én is és a családunk is mindig meg voltunk győződve.

Mario egyike azoknak a játékosoknak, akire most a nemzeti válogatott újraépítésénél szükség van?

Mindenesetre. Mario a maga útját fogja járni, erről meg vagyok győződve. Természetesen őrülten csalódott volt, hogy nem volt ott a 2018-as világbajnokságon. Azonban azt, hogy nem került be a válogatott keretbe jól fel tudta dolgozni, újra hisz magában és jó benyomást tett rám is. Ha Marionak a Dortmunddal erős szezonja lesz, újra stabil tagja lesz a válogatottnak is, és ott vezető szerepet fog kapni.

A testvéred erős szezonjáról beszéltél, de gondolom ne azon a napon legyen jó, amikor egymás ellen fogtok megmérkőzni?

Igen, az Augsburggal játszunk majd a Dortmund ellen. Ez egyszer, kevesebbet is nyújthatna a pályán. Már nagyon várom a meccset, természetesen azt remélem, hogy mindketten a pályán leszünk. Ez a meccs lehetne életünk egyik csúcspontja.

Mennyire szoros kapcsolatot ápolsz Marioval?

Nagyon közel állunk egymáshoz, rendszeresen telefonálunk. Természetesen nem csak a foci jön szóba, hanem teljesen normális dolgok is, amiket a testvérek megbeszélnek a családban egymás között.

Látunk majd benneteket egy csapatban?

Természeten ez lenne az egyik nagy álmunk. Együtt játszani Marioval, valami nagyon elképesztő lenne. Azonban most a fejlődésemre szeretnék koncentrálni, itt Augsburgban. A többi majd idővel eldől.

Forrás: https://www.t-online.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57432/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?