Blogolj!

Interjú! Arjen Robben triplázni akar a Bayernnel

Kun Béla

Arjenen nem látszik a kora. Még mindig ezer fokon ég, és sem edzésen, sem a pályán nem adja alább. Az idei a tizedik szezonja Münchenben. Amikor jött, bizonytalan volt a döntésében, ma már tudja, jobban nem is dönthetett volna. És még mindig nagy tervei vannak! Az FCB interjúja a holland sztárral:

Az arc, amit soha el nem felejt egyetlen Bayern rajongó sem: 2013. május 25., Wembley Stadion, BL-döntő, 89. perc...

FCB: Arjen, pénteken ismét Bundesliga. Már két tétmeccs is van a lábadban: a szuperkupa döntő és a német kupameccs. Várod már bajnoki rajtot is?

"Igen természetesen. A Bundesliga teljesen más. 34 játéknap van. A kőkemény felkészülés jutalma, hogy végre elkezdődik a bajnokság. Örülök, hogy ismét játszhatok."

FCB: Van már tehát tétmeccs mögöttetek! Hogy látod: a csapat készen áll a szezonkezdetre?

"Jó úton vagyunk, de van még min javítani. Ugye az köztudott, hogy nem igazán van sok ideje együtt a teljes csapat. Jónéhányan csak a Tegernsee-nél csatlakoztak. Van még munkánk, szükségünk van minél több meccsre. De a Bundesliga szezonkezdetre készen állunk."

FCB: A Hoffenheim személyében egy kellemetlen ellenfél érkezik az Allianz Arénába. Mit vársz a meccstől?

"Azt gondolom, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz. Nem lesz magától értetődő a BAyern győzelme előre. Nagyon jó focisták alkotják a csapatot és jó formában vannak. A felkészülés során nagy ellenfeleket is megvertek és a kupában is 6:1-re tudtak nyerni. Nagyon jó csapat. Nagyon koncentrálnunk kell péntek este! Az első pillanattól kezdve ott kell lennünk fejben is, különben kellemetlen esténk lesz! Természetesen nem ezt akarjuk, hanem jól akarjuk kezdeni a Bundesligát."

FCB: A tizedik szezonod kezded a Bayernben. 2009-ben gondoltad, hogy ilyen sokáig maradsz ennél a klubnál?

"Nem. Úgy emlékszem, nem. De a másik oldalról mégis igen. Mindig realista voltam, s tudom, hogy a fociban gyorsan változik minden. Máshogy is alakulhatott volna. A Groningenbeli profi debütálásom után 2 évet voltam a PSV-ben. Hollandiában ez egy nagy lépés volt számomra, hiszen 18 évesen mentem el otthonról. Majd 20 évesen következett külföld. 3 év a Chelsea-ben, amely egy nagy klub. Aztán két év Madrid. Akkor jelentkezett a Bayern, és én döntöttem. Az elején még bizonytalan voltam, hogy ez volt-e a helyes lépés. De most már azt mondhatom, hogy karrierem legjobb döntése volt."

FCB: Ebben a szezonban lesz pár változás a Bundesligában, először nem mentek Hamburgba, viszont először mész Düsseldorfba. Melyek a kedvenc stadionjaid?

"Hamburgban mindig jó volt játszani, egy kiváló város, szép stadionnal. Kár, hogy a Hamburg nem játszik már a Bundesligában. Amint hallottam, Düsseldorfban is nagyon jó hangulat van. Vagy Nürnbergben, ahol már több éve nem játszottunk. De végül is egyszerűen mindig azt várom, ami éppen jön!"

FCB: Mit jelent számodra a Bundesliga, s szerinted hol áll a többi top bajnoksághoz képest?

"Számomra a Bundesliga még mindig az egyik legjobb bajnokság. Ez látszik a felkészülési meccseken is, ahol Bundesliga csapatok megverték a spanyol, olasz gárdákat. Persze, sokan mondják, hogy az angol és a spanyol a legjobb két bajnokság, de én a Bundesligát is erősnek találom. Érdekes meccsek vannak, magas nézőszámokkal. Kiváló liga, ahol minden erőnket be kell vetnünk, hogy a bajnoki címet elnyerjük. Ez nem olyan egyszerű, mint azt ahogy sokan mondják. Ebben a szezonban is nagyon meg kell harcolnunk a Salátástálért."

FCB: Még 9 hónap van hátra a szezonból, a végén melyik cím elnyeréséről szeretnél híreket látni az újságokban?

"nevet) "Ez egy jó kérdés… Íme, ezt: Ez a Bayern szuper szezonja volt. Mindent megnyertek, ahol csak elindultak. Kiváló focival mindenkit megvertek."

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57400/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?