Blogolj!

Uli Hoeneß jövőre visszavonul?

Tóth Renáta

Az FC Bayern Uli Hoeneß nélkül? A legtöbb szurkoló számára ez elképzelhetetlen, de a 66 éves elnök lassan elgondolkodik a visszavonuláson - a SkyTV műsorának adott interjú során ez is szóba került.

Menni vagy maradni? Ez itt a nagy kérdés...

Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató szerződése 2019 végéig, Hoeneß megbizatása pedig jövő év novemberéig szól.
Hoeneß elmondta, nagyon örülne neki, ha Rummenigge folytatná, de a saját jövőjéről nem beszélt - ezt a kérdést még nyitva hagyta.

Annyi biztos, hogy a két vezér nem egyszerre fejezi be a munkát a csapatnál.
"Buta döntés lenne, ha másképp csinálnánk, nem hagyhatjuk egyszerre abba. Nem tehetjük meg ezt a klubbal." - mondta Hoeneß, hozzátéve, hogy az utánuk hagyott űr nagy lenne és ezzel nehéz idő várna a Bayernre.

A műsorban az alábbi témák válaszolta meg Hoeneß.

...Niko Kovacról : 6 hete dolgozik nálunk, de elmondhatjuk, a megfelelő edzőt hoztuk ide. Benne van a Bayern-gén, tudja, mit várnak el tőle. Keményen fog dolgozni majd, a játékosok sem olyan szabadok. Ezért is vagyok biztos benne, hogy jó szezon áll előttünk. 

...Thomas Tuchelről és az edzőkeresésről: Jupp Heynckes volt az első jelöltünk, de ő lemondta. Így esett a választásunk Nikóra. Thomas Tuchel nem mondta le, csak elígérkezett előbb Párizsba, a döntését el is fogadom. Túl sokáig várt ránk, mi pedig Heynckes válaszára. De egy ilyen nagy edző esetében, mint Heynckes, a legutolsó napig várnánk. Hogy Tuchel jobb edző-e, mint Kovac, a szezon végén kiderül.
De az a mese, miszerint ő volt az első választásunk, nem igaz. Tuchelnek nem adtunk konkrét ajánlatot.

...az átigazolásokról: Az a legjobb, ha egy kiegyensúlyozott csapatunk van, de már gondolkodtunk azon, hogy gyűjtünk egy kis pénzt arra az esetre, ha jövőre egy nagyobb kiadásra kellene költenünk. Ebben az évben úgy láttuk, ez nem szükséges.
Őszinte leszek, egy olyan játékost, aki 200 millióba kerül és évente 50 vagy 60 milliót keres, a Bayern is megvehetne, de én nem akarom ezt. Ha 500 millió lenne a számlánkon, akkor sem költenék 200 milliót egy átigazolásra.

...Robert Lewandowski távozási kívánságáról: Robert Lewandowskit mindig tudtuk irányítani, csak a tanácsadóját nem. Vele nem beszéltünk. Karl-Heinz, Hasan és én is makacsak voltunk. Be akarjuk bizonyítani a futballvilágnak, hogy egy 100 millió feletti ajánlatra is tud egy klub nemet mondani. Mindegy, mi történik az elkövetkezendő napokban, továbbra is ezt fogjuk csinálni. Meggyőződésem, hogy akár 150 milliós ajánlat is lehetne.

...a BL-győzelemről, mint célról: Egy kicsit szerényebbnek kell lennünk. Szeretném elérni a BL-döntőt és győztesként kikerülni, de nem adósságok árán megvásárolni és egy olyan embertől függni, aki egyik nap még a futballba invesztál, másnap viszont már a lovak iránt érdeklődik. A szurkolókat és a tagokat elégedetté kell tennünk, lehetőleg a legnagyobb siker elérésével - de ezt a lehető legkomolyabban és leggazdaságosabban. Számomra ez a fontosabb.

...pénzügyi fairplayről: Ez az egész semmit nem ér, minden évben csak abszurddá válik. Ha a PSG egy játékost akar, megtalálják a lehetőségeket. Egy játékost egy évre lehet kölcsönbe venni, majd a következő évben megvásárolhatják, de pénz csak 1 évvel később fog befolyni, így fairplayről nem beszélhetünk.

...a német válogatott VB kudarcának feldolgozásáról: Okos döntésnek tartom, hogy nyugodtan készítenek erről elemzést. De el kell gondolkodni azon, hogy ha Németország egy úgynevezett könnyű csoportban utolsóként végez, azt egy vészjelzésnek kell tekinteni.

...Joachim Löwről: Van egy élő szerződése, így normális, hogy ki akarja tölteni azt. Nagyszerű munkát végzett a DFB-nél, egy ilyet nem lehet csak úgy eldobni és elfelejteni. De Löwnek fel kell tennie a kérdést saját magának, mi romlott el.

forrás: abendzeitung-muenchen.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57166/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,karl-heinz rummenigge,robert lewandowski,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?