Blogolj!

Győzelem a Drochtersen elleni kupa mérkőzésen

Tóth Renáta

A Bayern München Robert Lewandowski szinte utolsó pillanatban lőtt góljával megmenekült a szégyentől - továbbjutott a kupasorozat következő fordulójába. Niko Kovac nem volt túl kemény a csapatával, az ellenfelet dicsérte.

Ha nehezen is, de megvan a továbbjutás a Kupában

Repkedő wc-papír tekercsek és Robert Lewandowski "aranygólja" - ezek lehetnek a szombati kupamérkőzés legjobb pillanatai.
Az Északi Régióligás SV Drochtersen/Assel  fogadta otthonában a rekorder bajnok Bayern Münchent, és Niko Kovac csapatának nem volt könnyű dolga a házigazda ellen.
A Bayern nagyon sokáig küzdött az alsószászországi csapat ellen, végül 10 perccel a rendes játékidő vége előtt sikerült a gólszerzés - ezzel elkerülve a hosszabbítást.

Kovac gratulált Udernek

A lefújást követően Kovacnak első dolga volt kollégájához, az ellenfél edzőjéhez, Lars Uderhez menni, hogy kezet rázhassanak és gratuláljon neki csapata lenyűgöző teljesítményéhez.
"Az ellenfelet dicséret illeti, a csapat szívvel-lélekkel játszott, legnagyobb tiszteletem feléjük." - mondta Kovac a mérkőzést követően.

Viszont téved, aki azt gondolja, hogy Kovac leszidta csapatát a mai teljesítménye miatt - sőt, megértését fejezte ki.
"Ez egy nehéz meccs volt, nem így akartuk, ez egy figyelmeztetés volt. Túl lassan cselekedtünk."
Kovac köszönetét fejezte ki Manuel Neuernek, aki a 33. percben a hazaiak nagy helyzetét hárította sikeresen.
"Az ilyen helyzetekre van nekünk itt Manuel."

Az edző azonban már előre tekint: a következő lépés a pénteki, TSG 1899 Hoffenheim elleni első Bundesliga mérkőzés, ahol egy más csapatot szeretne felállítani. Ezzel még sok teendője akad, de mint elmondta, szerinte minden jobb lesz.

További nyilatkozatok a mérkőzés utánról

Lars Uder (SV Drochtersen/Assel edzője): Egyszerűen büszke vagyok. Hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, egy hihetetlen mérkőzésen. Ez nem egy vereség, nem számítottunk rá, hogy csak 1:0-ra kapunk ki. Nagy dicséret illeti a csapatomat.

Joshua Kimmich (FC Bayern): Az FC Bayernnek ez egy vereségnek számít, hogy ma csak 1:0-ra nyertünk. A saját helyzetünket nehezítettük meg, mert túl lassan játszottunk.

Franck Ribéry (FC Bayern): A kupában nincs könnyű mérkőzés. Sajnos nem sikerült korán gólt szereznünk. 1:0-ra nyertünk, ez számít. Ez a futball.

Manuel Neuer (FC Bayern): A legfontosabb, hogy továbbjutottunk a második fordulóba. Számunkra az a legfontosabb, hogy ismét Berlinben játszhassunk és a Kupát megnyerjük.

forrás: abendzeitung-muenchen.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57125/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,joshua kimmich,manuel neuer,niko kovac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?