Blogolj!

A Bayernnél nem ismert senki: a világbajnoki cím után Tolisso most még többre vágyik

Dávid Fanni

Az FC Bayern München játékosa előtt sok minden áll ebben az évben.

CorentinTolisso második szezonját kezdi az FC Bayernnél. A huszonnégy éves játékosnak nagy tervei vannak. Ez nem is csoda, hiszen a középpályás végül is világbajnokságot nyert Franciaországgal - azonban a konkurencia sem alszik ám!

München – Az FC Bayern csapata az újdonsült világbajnokot, Corentin Tolissot egy tortával köszöntötte, amelyet a világbajnokság áhított kupája díszített. Coconak kétségtelenül jól esett ez a szép ajándék. A huszonnégy éves játékos most kemény harcra számíthat, hiszen akad bőven konkurencia a középpályás posztokért és Coconak is részt kell vennie ebben a küzdelemben.

Arturo Vidal távozott az FC Bayern csapatától és most Coconak kell betöltenie a chilei játékos után hagyott űrt. Coco a következőket mondta az egykori Bayernes csapattársáról:

„Amikor még nem voltam profi labdarúgó, akkor már Arturo a Juvenál játszott és ő volt a modern középpályás megtestesítője. Mindig megfigyeltem, hogyan passzolja előre és hogyan szerzi meg a labdát az ellenféltől – ezeken a területeken szeretnék én is továbbfejlődni."

Tolissonak szintet kell lépnie

Az FC Bayern München a premierszezonban rekord összegért igazolta le Cocot (41,5 millió Euróért), aki negyvenszer lépett pályára, tízszer lőtt kapura, amelyből hét találatot szerzett. Nem rossz számok, azonban Tolissonak most szintet kell lépnie!

A játékos a következőket mondta:

„Egy évvel ezelőtt fiatal játékosként jöttem a Bayernhez és nem ismert senki úgymond. Most Franciaország lett a világ legjobb csapata – és én részese vagyok ennek a csapatnak. Ez természetesen sok mindent megváltoztat.”

Világosan fogalmazva: Gyakrabban lesz a kezdő csapat tagja és az elejétől játszani fog a meccseken. A konkurencia azonban alig változott. Thiago, James és Tomas Müller vetélkednek a középpályás helyekért. Vidal helyett most Leon Goretzka lett az új riválisa.

Tolissonak jelentős lemaradása van a harcban, hogy a kezdőcsapatban szerepelhessen, hiszen először csak kedden tért vissza az FC Bayernhez. Coco szerint ez nem probléma:

„A nyaralás alatt fitten tartottam magam, sokat futottam. Csak egy hétig nem csináltam egyáltalán semmit. Ezért tudom, hogy nem formán kívül jöttem vissza a Bayernbe."

A világbajnokot új edzője Niko Kovac a legrövidebb időn belül rendelkezésére akarja állítani. Coco szerint kemény munkával fel tud zárkózni az edzésben, és amilyen gyorsan csak lehet, újra száz százalékos formáját tudja hozni. Viszont lehet, hogy erre még egy kis időre lesz szüksége.

Tolisso motivációját arra, hogy további sikereket érjen el, a vébé trófea semmi esetre sem csillapította. A huszonnégy éves játékos azt is elárulta, hogy az volt gyermekkorában a legnagyobb álma, hogy világbajnok legyen. A második legnagyobb álma pedig az, hogy BL-t nyerjen. Reméli, hogy ez is összejön neki. A Bayernnel a következő szezonban triplázhat, hiszen ha egy csapatnak olyan nyerő játékosai vannak, mint Tolisso, az csak a hasznukra válhat.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/57119/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,corentin tolisso,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?