Blogolj!

A Whitecaps-et felvillanyozta Davies átigazolása

Juhász Gréta

A Sportsnet.ca hétről-hétre riportot készít a Sportsnet 650 kommentátorával, Dan Riccioval, a Vancouver Whitecaps-szel kapcsolatos aktuális témákat illetően. Most a fiatal tehetség, Alphonso Davies átigazolása köré körvonalazódtak a kérdések.

SN: Alphonso Davies teljesítményétől eltekintve, mi volt igazán szembeötlő a Minnesota felett aratott 4-2-es győzelem során?

Riccio: „A védelem továbbra sem az igazi. A Whitecaps átlagosan két gólt kap meccsenként, ami egyszerűen elfogadhatatlan, ha komoly eredményt akar egy csapat elérni – és itt most nem csak a rájátszásról beszélek, hanem akár az MLS döntőjéről is. A klub még nem tudta kiheverni, hogy Tim Parker távozott a szezon előtt, ezt minden egyes fordulóban láthatjuk. A vezetőedzőnek, Carl Robinsonnak meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt, ahol a csapat még gólveszélyes marad, de hátul is stabil lesz. Most ez a legfontosabb, hiszen a Whitecapsnek van az egyik legnehezebb sorsolása a szezon második felére.”

Mennyire lehet zavaró – ha egyáltalán az – a játékosoknak, hogy Daviest leigazolta a Bayern München?

Riccio: „Nem hinném, hogy zavaró lenne. Múlthéten beszélgettünk a csapatkapitánnyal, Kendall Wastonnal a Sportsnet 650-en, és azt mondta, általánosságban mindenki örül, hogy Davies ekkora lehetőséget kapott. Megértik, hogy feljebb akart lépni, és már az is egy plusz, hogy a szezon végéig a csapatukban tudhatják. Amikor hivatalos lett, hogy Davies januárig Vancouverben marad, mindenki fellélegzett, egy kis lendületet adott a csapatnak. Felvillanyozta a csapatot az átigazolás híre.”

Mennyire fog hiányozni a Whitecapsnek Davies a következő szezonban?

Riccio: „Hatalmas veszteség lesz. Az egy az egy elleni szituációkat tekintve Davies rendelkezik a legjobb mutatókkal az MLS-ben, rendszeresen őrületbe kergeti a védőket, és alakít ki jobbnál jobb helyzeteket. Meccsenként annyi sikeres labdavezetése van, mint Eden Hazardnak a Premier Leagueben, de Lionel Messi statisztikáit is megközelíti. Hogy őszinte legyek, nem lesz könnyű pótolni őt. Nincs hozzá hasonló játékos a csapatban, aki ilyen mértékben képes lenne meghatározni egy-egy mérkőzés végkimenetelét. A Whitecapsnek nem volt ilyen játékosa, mióta Camilo 2013-ban eligazolt. Hogy mennyire tudják majd pótolni Daviest, azon fog múlni, hogy mekkora összeget lesznek hajlandóak átigazolásra fordítani.”

Múlt heti nyilatkozatában Carl Robinson azt mondta válaszul a szurkolók elégedetlenségére - miszerint nincs elegendő csapatszellem a Whitecapsen belül - hogy , „karakteresek vagyunk, megfelelő a hozzáállásunk.” Jogos a szurkolók kritikája? Valóban aggódni kell emiatt Vancouverben?

Riccio: „Pár hete amikor a Seattle ellen játszottak, valóban motiválatlannak tűntek. A Davies körüli ügy rányomta bélyegét a játékosok hangulatára, teljes bizonytalanság volt, hogy mi lesz Alphonso sorsa. Mintha leeresztettek volna. Lehetséges hogy Davies elvesztése vetette ennyire vissza az önbizalmukat? Elképzelhető. Azóta viszont új erőre kaptak, a Montreal elleni győzelemmel pedig megmutatták, hogy Davies nélkül is tudnak jól játszani. A szurkolók tudják hogy a Whitecaps nincs a bajnokság topcsapataival egy szinten. Ennek nyilván nem örülnek, de ha csak látják a csapaton hogy legalább próbálkoznak, látnak valamit, amire büszkék lehetnek, akkor ők már boldogok. A Seattle elleni 2-0-ás vereség során pedig semmi ilyet nem láthattunk. Nem mondanám hogy gond van a csapatszellemmel a Whitecapsnél, de azon a rangadón a játékosok nem nőttek fel a feladathoz. Érthető, hogy frusztráltak a szurkolók.”

Mi izgatja önt leginkább a szombati mérkőzéssel kapcsolatban, ahol a Whitecaps a Yankee stadionban a New York City FC-vel csap össze?

Riccio: „Hogy a Whitecaps vajon véget tud-e vetni a sorozatnak? A New York City FC még nem szenvedett vereséget hazai pályán ebben a szezonban, a Supporters’ Shiled-ért [az MLS alapszakaszában legjobb eredményt elérő csapat díja (a szerk.)] is versenyben állnak. A Vancouver védelmén fog eldőlni. Az elmúlt 10 mérkőzésüket tekintve csak egyen nem kaptak gólt, ha ez sikerülne a Yankee stadionban a NYCFC ellen, hatalmas bravúr lenne. Érdekes lesz, hogyan küldi majd pályára csapatát Robinson, hogy a lehető leginkább lelassítsa a NYCFC erőteljes támadásait.”

Forrás: https://www.sportsnet.ca/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56712/pics/lead_800x600.jpg
alphonso davies,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?