3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Rummenigge: a Bayern teljesen más, mint más klubok

Tóth Renáta

Pénz vagy minőség? Karl-Heinz Rummenigge az utóbbit választja. Miért nem adják el Robert Lewandowskit akár 150 millió Euróért sem, mi a véleménye Ronaldo átigazolásáról, valamint Özil és a DFB konfliktusáról - többek között ezekről beszélt az elnök a tz-nek adott interjúban.

Rummenigge szerint veszélyben van Németország 4 helye a BL-sorozatban

tz.de: Rummenigge Úr, az amerikai út során az NBA és NFL képviselőivel folytatott eszmecserét. Találkozott volna Donald Trumppal is?
Rummenigge: Őszintén szólva, nem. Nem vagyok politikus, ezért nincs is okom találkozni vele. Az NFL-es kollégákkal a találkozás nagyon jó volt, remek munkát végeznek. Nem véletlen, hogy az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb bajnokság a világon. Sokat tanulhatunk tőlük, még ennyi idősen is.

tz.de: A német futball is, különösen az Özil incidens után?
Rummenigge: Úgy gondolom, ez az egész Mesut Özil körül csak egy fantomvita. Semmi köze a rasszizmushoz. Szerintem a futballnál nagyobb integrációs tényező nincs. Viszont szembetűnő, hogy a DFB-nél nincs egyhangú vélemény az üggyel kapcsolatban, a krízis kezelése nem volt hatékony a részükről. Meg kell várnunk a már beharangozott elemzést, és hogy alakul az újrakezdés.

tz.de: Valószínű új kezdet vár az FC Bayernre is, Franck Ribéry és Arjen Robben távozása után - igaz, mindketten relatív jó formában vannak. Meglepi ez Önt?
Rummenigge: Nem. Sokat beszéltünk arról, hogy egy 34 és 35 éves játékos szerződését meghosszabbítsuk-e még egy évvel - végül ezt nem tettük meg. A Juventus és a Manchester City ellen láthatták, milyen képességű játékosok. A City elleni második gólt Ribery készítette elő és Robben lőtte be - erre a gólra csak egy szó van: világklasszis. Biztos vagyok benne, hogy mindketten ki akarják használni ezt az utolsó évet arra, hogy bebizonyíthassák, mire képesek. 2007 illetve 2009 óta a játékosaink - nem véletlen, hogy az eredményeink nemzetközileg és otthon is magukért beszélnek. 

tz.de: Mindketten a klubhűséget képviselik, ami napjainkban már egyre ritkább.
Rummenigge: Nekünk teljesen más a filozófiánk, mint más kluboknál. Franckkal már átéltük ezt a problémát, amikor a Chelsea és a Real is érdeklődött iránta, és Franck is a lehetőség iránt. Elmondtuk neki, hogy semmiképp sem szeretnénk eladni őt. És most egyike a világ legboldogabb futballistáinak, aki a Bayernnél és Münchenben is otthonra lelt. Szerintem ő is örül, hogy akkor így döntöttünk. A játékosokkal világosnak kell lennünk.

tz.de: Robert Lewandowskira gondol?
Rummenigge: Ő is efelé irányult, de elmondtuk neki, hogy mi nem ezt szeretnénk. Elégedettek vagyunk vele, az ő posztján kevés hasonló játékos van, ezért sem szeretnénk eladni őt - mindegy, hogy valaki 100 vagy 150 milliót ajánl érte. Amikor 2008-ban is így döntöttünk Franck ügyében, akkor azt mondtuk, hogy az a kiváló játékos, aki hozzánk érkezik, az nálunk is marad.

tz.de: Meg tudja érteni ezt az elvágyódást?
Rummenigge: Megértem a játékosokat, hiszen én magam is az voltam. Annak idején úgy igazoltam az Interhez, hogy a szerződésem még érvényes volt, de a Bayern München a pénzügyi okokból kifolyólag nem zárkózott el tőle.
Fontos, hogy ebben a témában legyen egy világos filozófiánk. Ezért akartunk példát mutatni Robertnek, hogy lássa, a Bayern München teljesen más, mint más klubok, nálunk az ajtó zárva marad.

tz.de: Hans-Joachim Watzkének is? A BVB ügyvezető igazgatója azt mondta, 100 milliót is letennének az asztalra.
Rummenigge: (nevet) Ez egyébként sem lenne elég.

tz.de: 112 milliót költött a Juve a nyári átigazolások során. Hogyan értékeli a Ronaldo-üzletet?
Rummenigge: Ez az átigazolás kapta a legnagyobb figyelmet, meg is értem. Egy olyan játékosról van szó, aki az elmúlt években mindent megnyert a Reallal, amit csak lehetett. Ötször választották a világ legjobbjává, szuper játékos. A marketing is nagy szerepet játszott. Mi a Bayern Münchennél semmiképp nem fektettünk volna be ennyi pénzt egy 33 éves játékosba.

tz.de: Tudták, hogy Ronaldo az átigazolási piacon van?
Rummenigge: A BL-döntő után látható volt, hogy el akarja hagyni a klubot. A tanácsadójától, Jorge Mendestől tudtam meg, hogy komolyan is gondolja. Ennek ellenére meglepett, hogy kollégám, Andrea Agnelli meglépte ezt. Olaszországban nagy sikert aratott - a Juve szempontjából jó döntés született, az olaszok pedig most úgy gondolják, ismét a világfutball középpontjába kerültek.

tz.de: Úgy gondolja, a Bundesliga és a Bayern érdekes lehetne Ronaldo számára?
Rummenigge: Ha igen, akkor csak az FC Bayern. De már észrevehettük, hogy a top sztárok nem feltétlenül jönnek Németországba, vagy ha mégis, akkor a Bayern Münchenhez, mint például James, aki a klub egyik fontos képviselőjévé is vált. A Bundesligában óvatosnak kell lennünk. Tény, pár éve az UEFA ranglista 2. helyén álltunk, most a 4. helyen. Ha ez így folytatódik, akkor 2 BL-helyet elveszítünk hamarosan. És akkor már késő lesz feleszmélni.

tz.de: Minek kell történnie?
Rummenigge:A DFL-ek támogatnia kell a top csapatokat, az elit az alapja minden profi ligának. Miből él a spanyol liga? A Realból Barcából és pár éve az Atléticóból is. Németországban ezt a locsolókannát túl sokáig engedték folyni - ennek eredménye, hogy sok csapat elveszítette a versenyképességét nemzetközileg. A pénzügyek kiemelkedően fontos szerepet játszanak, és a DFL-nek az alábbi kérdésre kell felelnie: megpróbálunk továbbra is mindenkit boldoggá tenni, azt eredményezve, hogy nemzetközi szinten teljesen ellehetetlenüljünk? Az erős elit lehúz mindenkit.

tz.de: 2013-ban eufóriát lehetett érezni a német BL-döntő és Guardiola érkezése miatt.
Rummenigge: Nehezebb lesz, köszönhetően az átigazolási piac más dimenzióra emelkedésének. 2013-ban egy jó játékos ára 30 millió körül mozgott, és a Bundesligában a bérek is megfizethetőbbek voltak, mint manapság. Németországnak egyre nehezebb dolga lesz, de óvatosnak kell lennünk, és nem szabad elhinnünk, hogy csak a tehetségekkel verhető meg a Real Mardrid vagy a Barcelona.

tz.de: Az átigazolási őrület időközben viszont megállíthatatlan.
Rummenigge: Nem tudom, ebben az évben eddig nem történt sok minden. Kíváncsi vagyok, mi történik, ha az angolok aktívabbak lesznek. Pénteken beszéltem Peppel, azt mondta, szeretne egy-két játékost leigazolni, de ebben a kérdésben nem állnak mellé, nem akarnak ebbe az őrületbe bekapcsolódni. 
Először meglepődtem, de aztán azt gondoltam, jó lenne, ha ez így maradna az angol átigazolási időszak végéig. City, PSG - az elmúlt évek költekezői voltak. Nem a Real, akik az elmúlt években szinte semmit sem költöttek. Ez is a bizonyítéka annak, hogy nem kell minden évben az őrült hajsza a BL-győzelemért. És ugyanezt tesszük mi is, azzal a világos szándékkal, hogy BL-t nyerjük ismét. Inkább előbb, mint később.

forrás: tz.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56406/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,Átigazolási hírek,Átigazolásokról,BAYERN HÍREK,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?