Blogolj!

Müller: „Most kezdünk ismerkedni Kovaccsal” „nagy a motiváció”

Juhász Gréta

Thomas Müller újra munkához lát, a támadó játékos túltette magát a világbajnokságon elszenvedett keserű vereségen. A 28 éves játékos egy interjúban számolt be arról, hogy a világbajnokságon történt fiaskó hatalmas motivációt nyújt a Bayernnak és a válogatottnak is.

Egy meghosszabbított nyaralás után Thomas Müller maga mögött tudhatja az első tréning hetet a Säbeneren. A csapat nagy része ezzel párhuzamosan az USA-ban tartózkodott és ott az új edző vezetésével játszottak tesztmérkőzéseket a Juventus (0:2) és a Manchester City (2:3) ellen. Csütörtökön a világbajnok Corentin Tolisso kivételével az egész csapat a Tegernsee edzőtáborba indult.

Müller azt nyilatkozta a többi jelenlévő nemzeti válogatott nevében, hogy jól esett nekik egy szabad nap az első tréning hét után, így egy kicsit tudják pihentetni a lábaikat is. Müller nagyon keményen dolgozott Peter Hermannal, Niko Kovac edzéstervei alapján. Arról számolt be, hogy nagyon jól szórakoztak, de nem mindig láttak labdát.

Müller örül Peter Hermann maradásának

Az, hogy Hermann sok évig az ex-edző Jupp Heynckes másodedzője volt, és most Kovacnak segédkezik, valamint a tervezett szeptember elseje helyett már most rendelkezésre áll, jól jön Müllernek és a csapatnak.

„A csapat nagyon örül, hogy megtarthattuk őt.”

„Meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy tudunk jobbak lenni”

A világbajnokság után a 2014-es világbajnok rögtön azt mondta, hogy megpróbálta kideríteni, miben rejlett a kudarc oka. Müller hozzátette, hogy a kiesés eme típusával és ezzel a kudarccal nehéz megbirkózni. Beszélt még olyan tényezőkről is, mint a szerencse és a balszerencse, amelyeket a fociban csak egy vonal választ el egymástól, de őszintén ki kell mondani, hogy "utolsók lettünk a csoportunkban.”

"Így az első néhány nap ideahaza is nehezen telt, nem volt életem csúcspontja.”

Müller levonta a tanulságokat is:

„Ez hatalmas motiváció a jövő számára, a Bayern színeiben és a válogatottban is. Be kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk ennél.”

Az edzőtáborban is szorgalmasak voltunk

Összehasonlítva a Bayern felkészülését a 2014-ben megnyert világbajnoksággal, ("Idejössz teljesen nyugodtan és azt mondod futás? Nem tudom.") a jelenlegi előkészületben az oroszországi fiaskó után kezdődő kiinduló helyzet teljesen más. Müller szerint az ember ilyenkor természetesen nagyravágyó, ami az extra edzéseket illeti. Azt is mondta, hogy majd meglátják, hogy az extra egységek valóban sikert eredményeznek-e, mert a VB-t megelőző edzőtáborában is szorgalmasak voltak, ami minden idők leghosszabb tábora volt, mégis kiestek.

Ismerkedés Kovaccal: „Biztosan megtaláljuk majd a közös témát”

Még csak nem rég találkozott új edzőjével, tehát ebben az értelemben a következő hét Tegernseeben ismerkedés is lesz.

„Majd meglátjuk, milyen elképzelései vannak az edzőnek a csapatról, és hogy hogyan fogunk focizni.”

Ennek van most az ideje. Müller bizakodó velük kapcsolatban, mert ő és a testvére, Robert is focisták voltak, szóval van egy szint, amit az ember elérhet. „ A végén csak a Bayern sikeréről lehet szó, „ezért már meg kellene találnunk a közös témát”.

A beszélgetés végén még beszélt a kezdődő edzőtáborról Tegernseeben, amely közvetlenül lakóhelye mellett található.

„Ez egy szép régió, de azt gondolom, hogy  ezúttal nem a csónakázás és halászat helyszíne lesz.”

A válasz egyértelmű: Müller véglegesen félretette a bajnokság miatti traumáját.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56524/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?