Blogolj!

Giovane Elber: Kovac új módszereket hozott

A Bayern legendája, Giovanni Elber az AZ-nek adott interjúban beszélt többek között Niko Kovacról, Robert Lewandowski helyzetéről és Serge Gnabryról. Még azt is elmondta, miért nyaral szívesen Európában.

Herr Elber, már hónapok óta pletykálnak Lewandowski távozásáról, de a Bayern nem akarja őt elengedni. Meg fog látszani ez a konfliktus a következő szezonban?

Robertnek érvényes szerződése van a Bayernnél. Az ő feladata csak az, hogy gólokat lőjön. Szerintem elég profi ahhoz, hogy ezt is tegye.

Ugyebár ha Jerome Boatengért ajánlat érkezik, távozik a védő Münchenből.

Ő egy szuper játékos, valamint világbajnok. A maradása különböző tényezőktől függ, a Bayerntől is. James Rodriguezről is sok a találgatás. Az, hogy a kolumbiai a Bayernnél játszik, nem csak a münchenieknek, hanem az egész Bundesligának fontos. Jamesnek nagyon nagy neve van. Miamiban sok kolumbiai kijött a Bayern fogadására, attól függetlenül, hogy James nem volt ott. Ő egy fontos játékos. Az egyik legnagyobb név a futballban. Még fiatal, nagy jövő áll előtte.

Bayern-legendaként van kint Amerikában. Stresszes ez?

Vannak feladataink: autogrammosztás a szurkolóknak, találkozó a szponzorokkal, valamint volt egy meccsünk a Miami Hurricane ellen. Jó érzés volt a csapat közelében lenni.

Szereti az USA-t?

A családdal inkább Európában nyaralunk. Brazíliához nagyon közel van Amerika, nálunk minden olcsóbb. Ha valaki Miamiból Sao Paoloba megy, 3-4 bőrönddel tér haza, mind tele ruhákkal. Kinek van szüksége annyi ruhára? A feleségemmel inkább múzeumba megyünk, vagy megnézünk egy kastélyt.

Niko Kovac személyében új edzőt nevezett ki a Bayern. Lehet örököse Jupp Heynckesnek?

Heynckestől átvenni a stafétát mindig nagyon nehéz. De tetszik nekem, hogy mennyire nyugodt az új edző. Nem azért választották őt, mert jól néz ki, hanem azért, mert egy jó edző.

”Az FC Bayern Münchennél minden az eredményektől függ”

Testileg is fel kell készülni a következő szezonra, a mostani edzések pedig elég intenzívek.

Kovac új módszereket hozott. Fredi Bobictól hallottam, hogy sokat követel a játékosoktól. A felkészülés azon szakaszában tartunk, ahol mindent bele kell adni. A szezon alatt már nem fognak ilyen keményen edzeni. Örülök, hogy a Bayern adott egy esélyt Kovacnak. Fiatal edző. Niko nagyon szépen teljesített a horvát nemzeti csapattal Brazíliában, 2014-ben. Az idei VB-n elért döntőben is benne van Niko keze munkája. Az Eintracht Frankfurttal is sikerei voltak.

Mennyire segít neki a Frankfurttal elért Német Kupa győzelme?

Biztosan segít neki. Elvesztettük a döntőt, mert okos edző állt az ellenfél kispadjánál. Nem engedte, hogy a Bayern a saját taktikáját játssza. A Bayernnél minden az eredményeken múlik. Ha nyerünk, minden jó. De ha nem, az edző helyzete nehézzé válik.

Renato Sanchesnek eddig jó előszezonja van. Ön szerint át tudja menteni ezt a formát a szezonra?

Eddig jó benyomást keltett. Remélem, hogy most sikerülni fog neki. 2016-ban nagyon jó EB-je volt, ami után Münchenbe érkezett. Nem lehetett könnyű neki ilyen fiatalon egy ilyen nagy klubban játszani. A tanulságokat levonta az előző szezonokból. Ahogy hallom, máshogy viselkedik már a csapaton belül is. Fontos, hogy kommunikáljon a többi játékossal, megtanulja a nyelvet. Ezek mellett azért focizni is tud.

Sanches egyre jobban beszél angolul.

Nem az a lényeg, hogy jobban beszél. Ha megtanul egy nyelvet, jobban érti a kultúrájukat, a játékosokat, az edzőt és a médiát. Minden egyszerűbb lesz neki. A fejlődésének is jót tesz.

Mit vár Serge Gnabrytól?

Jól játszott a Hoffenheimben, valamint passzol a Bayernhez. Fekszik neki a játékrendszer. Niko Kovac pedig egy olyan edző, aki ad esélyt a fiataloknak. Gnabry egy szuper játékos. Egyszer majd átveheti Franck Ribery és Arjen Robben helyét. Még ott van Kingsley Coman is, aki ugyancsak nagyon jó.

Hány kupa lehetséges ezzel az erős támadósorral?

Szinte biztos, hogy bajnokok és kupagyőztesek leszünk. Mi vagyunk a favoritok. A BL-ben is jók az esélyeink. A csapat majdnem ugyanaz, mint a tavalyi. Ha nem követjük el azokat a hibákat, mint tavaly a Real ellen, akár a döntőig is eljuthatunk. De először mindenkinek készen kéne állnia a szezonra, hisz sokáig tartott ez a VB.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56523/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,elber,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?