Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Matthäus: örülök, hogy adhatunk valamit a szurkolóknak

Tóth Renáta

Az 57 éves legendás játékosnak még mindig megy a futball, ahogy ő mondta: olyan ez, mint a kerékpározás. A hétszeres német bajnok is elkísérte a Bayern csapatát az amerikai útra, ahol rengeteg rajongó vette körbe őt egy-egy autogrammért vagy szelfiért - és még egy interjúra is volt ideje.

Matthäust körbevették a rajongók Amerikában is

Ön is a FC Bayern csapatával tart a 2018 Audi Summer Tour során. Hogyan lehetséges ez?
Lothar Matthäus: Soha nem távolodtam el az FC Bayerntől, mindig jó kapcsolatot ápoltam az alkalmazottakkal és a játékosokkal is. Interjúk, rendezvények, vagy éppen bajnokavatás - mindig kapcsolatban vagyok az illetékesekkel. Egy évig játszottam az USA-ban is, szuper volt.

Hogy tetszik az út?
Matthäus: Nagyon jó! Ha kimegyek az utcára, az amerikai rajongók odajönnek hozzám és felismernek. Ilyen hosszú idő után ez nagyon jó érzés és meg is lep. Sok ember él itt, akik Dél-Amerikából jöttek, és természetesen nagy fociőrültek. Az út tökéletesen meg van szervezve - ahogy ezt a Bayerntől megszokhattuk.

Mik a feladataid?
Matthäus: Giovane Elberrel, Raimond Aumannal és Martin Demichelisszel együtt képviseljük a klubot nagykövetként. Nagyon sok időpont van lefoglalva a rajongókkal és a médiával, például TV- vagy rádiós megjelenések, fotózások vagy edzések a gyerekekkel. Ez sok munkát jelent, egy nagyon nyugodt légkörben.

Lehetőséged vol focizni is, láthattuk, hogy semmit sem felejtettél.
Matthäus: Hála Istennek nincsenek fizikai problémáim, így jó formában vagyok. Olyan ez, mint a kerékpározás.

Milyenek az FC Bayern amerikai rajongói?
Matthäus: Voltunk néhány rajongói klubnál, nagyszerű hangulat fogadott minket. Nagy szenvedéllyel vezetik őket, az új mezek mellett láthattuk a régiek is. Ugyanúgy látják a csapatot, mint a németországi szurkolók - ezért is szuper, hogy ezt a turnét megcsináljuk. A szurkolók az egész országból utaztak ide csak azért, hogy a csapatot láthassák. Örülök, hogy adhatunk nekik valamit, és a csapat ezt nagyszerűen csinálja.

Egy évet játszottál az MLS-ben. Milyen emlékeid vannak ebből az időszakból? Matthäus: Egy kicsit amatőrjellegű volt, de nagyon érdekes volt és megismerhettem Amerikát. Nagyon sikeresek voltunk, egy no-name csapattal. A Keleti-Konferenciát megnyertük és a bajnokság elődöntőjéig jutottunk - ezt senki nem várta tőlünk. A pályán és azon kívül is élveztem az itt eltöltött időszakot.

Hogy fejlődött azóta a futball Amerikában?
Matthäus: Professzionálisabb lett. Egyre több fiatal amerikai játékos van. A stadionok igazi futball stadionokká válnak és növekszik a nézőszám is. Egyre inkább hasonlít az európaihoz, egyre nagyobb figyelmet kap ez a sportág. A sok bevándorló is segít ebben, magukkal hozzák a lelkesedést. Egy dél-amerikai soha nem a jégkorong szurkoló, mindig is futball rajongó marad.

Mit vársz a Bayerntől az elkövetkezendő szezonban?
Matthäus: Domináns, agressziv és gyors játékot elöl. Sok gyors játékos van a keretben. Remélem, annyira sikeréhesek, mint az elmúlt években.

forrás: fcbayern.com

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56402/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Bayern történelem: válogatottjaink,Interjúk, nyilatkozatok,lothar matthäus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?