Blogolj!

Rummenigge: fel kell hagynunk a populizmus elősegítésével

Szinte megrendezettnek tűnt, ahogy a Mandarin Oriental szálloda hatodik emeletén Karl-Heinz Rummenigge belekezdett a német futballt kritizáló beszédébe. Közben ugyanis megszólalt a tűzjelző, de szerencsére tévesnek bizonyult a riasztás.

Nem téves riasztás viszont a Bayern igazgatóságának elnöke számára a német futball fejlődése, és ebben megerősítették az FC-Bayernnek az USA-ban tett látogatása során tapasztaltak.

„Ha statisztikailag és tényszerűen nézzük, akkor az elmúlt években teret vesztettünk. 2013-ban az UEFA rangsorában másodikak voltunk, csak a spanyolok voltak előttünk. Időközben nem csak az angolok, de az olaszok is megelőztek minket”,

- utalt a tényekre Rummenigge.

A 62 éves sportvezető szerint ez pont a nemzetközi terjeszkedés szempontjából veszélyes:

„Oda kell figyelnünk, a lecsúszásunkat az amerikai piacon és Ázsiában is észlelik. A Bundesligának érdekében kell állnia, hogy visszaverekedjük magunkat. Ezt a Bayern München egyedül nem tudja megtenni, a Bundesliga egészének kell teljesítenie.”

A Philadelphia-ban és Miamiban töltött napok alatt az NFL és az NBA képviselőivel folytatott megbeszéléseken látta, hogy működik az értékesítés az USA-ban, a Bundesliga nem ezen a szinten áll.

Rummenigge szó szerint a következőket mondta:

„Nyitott szemmel és füllel kell járnunk, és megtanulni professzionalizálni a dolgokat. Nem szabad azt hinnünk, hogy a Bundesliga majd eladja magát. A Bundesliga egy jó termék, de végső soron az a döntő, hogy hogyan mutatjuk meg magunkat a nemzetközi színtéren.”

A vb a németek csoportkörben való kiesésével nem segített a helyzeten.

„Oroszországban egy nagyon sötét órát éltünk át. Ezért a Bundesligának most fel kell emelnie a zászlaját, és a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is jó szezont produkálni.”

Ha már lendületbe jött, Rummenigge többé-kevésbé direkt módon szorgalmazta a befektetők felé való nyitást, vagyis az 50+1-es szabály eltörlését.

„Itt az USA-ban kicsit kinevetik azt, ahogy ebben az ügyben viselkedünk. Fel kell hagynunk a populizmus elősegítésével. Mert szinte minden Bundesliga-klubnál, de főként a szövetségekben abszurd mértékben ezt tesszük. Németország nem fog a boldogság szigete maradni. Vagy ezen az úton megyünk tovább, vagy megfizetünk érte. Ha a DFL-ben (Német Labdarúgó Liga), és a DFB-nél (Német Labdarúgó Szövetség) így folytatjuk, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Rummenigge támogatja az Eintracht Frankfurt javaslatát, hogy minden egyesületnek magának kell eldöntenie, hogy nyit a befektetők felé, vagy marad az 50+1-es szabálynál.

Egy biztos:

„Németország nyerne azzal, ha megnyitnánk a piacot.”

A témában „mellébeszélés folyik, hiszen a Bundesligában a Lipcse, a Hoffenheim, a Leverkusen és a Wolfsburg csapataival máris négy klub játszik nem egyenlő versenyfeltételekkel.”

A nyitás Rummenigge szerint megteremtené a szükséges konkurenciát.

„Örülök minden klubnak, amelyik nyomást gyakorol ránk és az első helyekért játszik. Például biztos vagyok benne, hogy a Borussia Dortmund sokkal nagyobb szerepet fog játszani a jövőben. Érdekeltek vagyunk abban, hogy izgalmas legyen a Bundesliga élmezőnye.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56354/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,karl-heinz rummenigge
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?