Blogolj!

Az FC Bayern az USA-ban is megmozgatja az embereket

Már három éve annak, hogy Bastian Schweinsteiger elbúcsúzott az FC Bayerntől. A bajor „fociisten” időközben már a Chicago Fire színeiben fűzi a stoplist a Major League Soccer-ben. Természetesen a távólból sem veszítette szem elől az „ő FC Bayern-jét”. Különösen most, amikor a német rekordbajnok az USA-ban túrázik. Schweinsteger az amerikai labdarúgásról beszélgetett az fcbayern.com-mal.

„Az USA egy hatalmas piac”,

- mondja,

„az emberek szeretik a sportot. Az átlagos nézőszámok magasabbak, mint Olaszországban és Franciaországban.”

Interjú Bastian Schweinsteigerrel

Bastian, már a második szezont játszod a Chicago Fire-rel az MLS-ben. Hogyan fejlődik a foci az USA-ban?

Schweinsteiger: „Az MLS szakmailag vonzó hely lett. Már Zlatan Ibrahimovic és Wayne Rooney is itt játszik. Azt gondolom, hogy további nagy európai játékosok fogják követni őket. Gazdaságilag is nagyot lépett előre az MLS. Az átlag nézőszám magasabb, mit Olaszországban vagy Franciaországban. A stadionokban mindig nagyon pozitív a hangulat. Sok család jár a meccsekre, magas a szórakoztató értékük. Játékosként is nagyon élvezem.”

A 2026-os USA-Kanada-Mexikó közös rendezésű világbajnokság valószínűleg segíteni fogja a fejlődést.

Schweinsteiger: „Mindenképpen. Amerika megmutathatja a világnak, hogy a futball, mint globális sport itt is fejlődik. Biztos vagyok benne, hogy nyolc év múlva a csapatok nagyon jó hangulatú világbajnokságot fognak átélni.”

Milyen rangja van az International Champions Cup-nak (ICC) az USA-ban? A tornát az amerikai milliárdos Stephen Ross és cége, a Relevant Sport szervezi. Nézed a meccseket?

Schweinsteiger: „Az USA-ban figyelnek az ICC-re. Az emberek örülnek, hogy a nagy európai klubok eljönnek hozzájuk Amerikába. A stadionok legtöbbször teltházasak, és mindig csodálatos a hangulat. Az összes meccset élőben közvetítik, és természetesen, ha van időm, nézem őket.”

Mit gondolsz arról, hogy az FC Bayern néhány éve erőteljesebben jelen van a nemzetközi piacokon, így az USA-ban és Kínában is, és onnan is „szerez” magának szurkolókat?

Schweinsteiger: „Ez abszolút helyes út. Az USA hatalmas piac. Chicago egy sportváros, itt van a Black Hawks, a Cubs, a White Sox, a Bears, a Bulls. Az emberek szeretik a sportot. És ha például az FC Bayern a városba jön, az megmozgatja az embereket.”

Milyen tekintélye van az FC Bayernnek az USA-ban?

Schweinsteiger: „Nagyon nagy az érdeklődés a Bayern München iránt. Természetesen az angol klubok még mindig előnyben vannak, a tv-ben nagyon sok Premier League meccset közvetítenek. De az FC Bayern meccsei is képernyőre kerülnek.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/56207/pics/lead_800x600.jpg
bastian schweinsteiger,BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?