Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Makaay a sportigazgató úrról: Brazzo? Kiváló!

Sukupčák Marián

A Bayern legenda, Roy Makaay (43) beszél a "sportigazgató úr", Kovac és a saját csatáredző munkájáról Feyenoord Rotterdamnál.

Sportigazgató Hasan Salihamdzic (41) meglepte ex-csapattársát.

A BILD a svájci thuni edzőtábornál találkozott a hollanddal. Roy Makaay 103 gólt ért el 183 mérkőzésen a Bayernben 2003 és 2007 között.

BILD: Mr. Makaay, 2003-tól 2007-ig a Bayernben a csapattársa volt Hasan Salihamdzic. Ő a megfelelő sportigazgató?

Makaay: "Ő profiként is fontos volt a csapat számára, bármelyik szélen játszhatott. Nagyszerű srác. Nem gondoltam volna, hogy Bayern sportigazgató lesz. De jól ismeri a klubot, nagyon szoros kapcsolatban áll a vezetőséggel és Ulival."

BILD: Hogyan élte meg Ön az első évét ebben a munkában?

Makaay: "Kiváló ember lehet a csapat és az edző között. Ő is lázban ég a játéktól. Ez a Brazzo, akit mindannyian ismerünk. Rengeteg energiája van."

BILD: Tartják még a kapcsolatot?

Makaay (nevet): "Időnként. Csak Sportigazgató Úrnak hívom."

BILD: Mennyire jól ismeri Niko Kovacot és képességeit edzőként?

Makaay: "Egyszer vagy kétszer játszottunk együtt az öregfiúk csapatban. Jonathan de Guzman, aki tavaly remekelt Frankfurtban, jó barátom. Ő csak pozitívan beszél Nikóról. Kovacnak az az előnye, hogy ismeri a Bayernt. Robert Kovac, akivel együtt játszottam, szintén. Peter Hermannt kapta asszisztensének. Különösen kíváncsian várom a munkáját. A Bayernnél nem nyerni kell, hanem muszáj. Bajnokságot, Kupát és leginkább a Bajnokok Ligáját. "

BILD: Bízik benne, hogy a bajoroké lesz a trófea?

Makaay: "Minden évben egyre nehezebb lesz. Láttam az elődöntőt a Real ellen. Ha ilyen sok lehetőséget adsz az ellenfélnek, nehéz lesz a Bajnokok Ligája."

BILD: Arjen Robben még 34 évesen is lefutja társait az edzésen. Döntő szerepe lehet?

Makaay: Természetesen, Arjen még mindig fontos. Sajnálatos, hogy az utóbbi években gyakran sérült meg. Egy fitt Robben hihetetlen a Bayern számára. Épp úgy mint Franck Ribéry."

BILD: A Feyenoordnál Ön csatáredző. Mit csinál pontosan?

Makaay: "Mióta Giovanni van Bronckhorst az edző, minden nap az 1. csapatnál vagyok. Csak csütörtökön vagyok az utánpótlásnál, leginkább az U19-es és az U17-es támadókkal. Úgy gondolom, fontos a csatárképzés."

BILD: Mit mutat ezeken a különleges edzéseken?

Makaay: „Két nappal a meccs előtt fél órás csatár edzést tartok kis csoportokra osztva: a mérkőzésen szükséges mozgások betanulása, fejesek, kapura lövések, futás, elmozdulások. A játéknapon a bizalomról van már csak szó."

Forrás: https://www.bild.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55897/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?