Blogolj!

Ulreich: ezért könnyebb nekem megbirkózni a fájdalommal

Rusz Dániel

Sven Ulreich a múlt szezon során belopta magát a szurkolók szívébe, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az idény végén megkapta az Év Játékosa díjat. Jól megérdemelt nyaralása után a 29 éves hálóőr immár két hete, hogy visszatért a pályára, és jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy megismételhesse a tavalyi remek teljesítményét.

Ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy Manuel Neuer mögött ő csak a másodhegedűs szerepét tölti be. Az fcbayern.com-mal készített interjúja során Ulreich beszélt a jelenlegi helyzetéről, a kapusedzőjéről, valamint arról, hogy kinek nehezebb a felkészülés: a mezőnyjátékosoknak vagy a kapusoknak.

fcbayern.com: Túl vagyunk az előszezon első két hetén. Hogy érzed magad?

Sven Ulreich: Az, hogy a hét első két napját megkaptuk pihenőnek, sokat segített a regenerálódásban. Előtte nagyon kimerítő volt, rendesen nekiestünk a dolgoknak.

Az edzések során nem gondolsz néha a nyaralásra, meg hogy milyen jó lenne, ha még mindig ott lehetnél?

A szünetek mindig nagyon jót tesznek, ilyenkor van időd magadra és a családodra. Az elmúlt néhány nap során bizony eszembe jutott párszor, hogy igen, jólesne még mindig egy nyugágyban pihengetni. Ugyanakkor azt is nagyon vártam, hogy újra nekiálljunk edzeni. Szeretek a pályán lenni, ez az én szenvedélyem. Ezért könnyebb nekem megbirkózni a fájdalommal.

Nagyszerű tavalyi teljesítményednek köszönhetően téged választottak meg az Év Játékosának, kis híján a Bayern-drukkerek egyharmada rád szavazott. Mit jelent ez számodra?

Természetesen nagyon örülök neki, sok topjátékos van itt, az FC Bayernben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szurkolóink engem válaszottak, büszkeséggel tölt el.

Már a harmadik évedet töltötted Münchenben, ezalatt pedig folyamatosan fejlődtél. Ez részben nyilvánvalóan Toni Tapalovic érdeme. Milyen vele dolgozni?

Toni egy remek csávó, kiválóan megértjük egymást már az első naptól kezdve. Egy csomó videót mutatott nekem, rengeteg időt szánt rám. Ez meghozta az eredményét. Folyamatosan azon dolgozom, hogy még jobb lehessek, és vannak is területek, ahol bizony nem árt a finomhangolás. Ő egy nagyszerű kapusedző, élvezem vele a munkát. Megfelelő arányban vegyíti a könnyedséget a koncentrált edzéssel. Semmi kétség: nagy szerepet játszott a fejlődésemben.

Mik azok a területek, amiket érintettetek az edzések során?

Az elején mindig ott maradt velem edzések után, mert általában nem volt elég az idő arra, hogy mindennel foglalkozzunk, amivel kell. A földetérésekre nagy hangsúlyt fektettünk. Felvettük videóra, amit csináltam, mindig jó, amikor látod magad kívülről, könnyebb így meglátni a hibákat. De ez sok időt vesz igénybe.

Mindig azt hangoztattad, hogy ha Manuel Neuer visszajön, a múlt szezonban nyújtott teljesítményed ellenére is csak a második leszel mögötte. Tényleg ilyen egyszerű az egész?

Tisztában vagyok a szerepemmel. Nagyon örültem, amikor gyakrabban léphettem pályára, nagyszerű érzés volt ennyit együtt játszani a csapattal. De tudom, hogy Manu a világ legjobb kapusa. Minden nap láthatjuk, hogy kiválóan véd. Ezért vagyok kész arra, hogy a második opció leszek, ugyanakkor így is mindent beleadok. Remélem, kapok majd egy-két meccset, hogy ne essek ki a ritmusból.

Mi változott az új edző érkezésével? A napi rutinod mindenképp különbözik az eddigitől.

Jelenleg napi kétszer edzünk, meglátjuk, ez hogy alakul majd a szezon során. A mezőnyjátékosokhoz képest a kapusokat nem érintik annyira a változások. Vannak új taktikai gondolatok, de egy kapus számára a kapusedző játssza a legfontosabb szerepet. Emellett persze a vezetőedző elmondja a kívánságait, hogy mit vár a hálóőrtől. Ezért van az, hogy az edzések intenzitását és időtartamát leszámítva nem igazán változott sok minden.

Nemrégiben az egyik csapattársad ezt mondta az öltözőbe menet: "a következő életemben tuti, kapus leszek." Látva, hogy hogy dolgoznak a társaid, nem gondolsz néha arra, hogy milyen jó, hogy kapus vagy?

Nem igazán szeretek futni, szóval annak örülök, hogy nem kell annyit, mint nekik. De azért ha nekik kéne végignyomni egy kétórás kapusedzést, nem hiszem, hogy annyira jó kedvük lenne. 200-300 vetődés után érzed az összes izmodat és csontodat. Azt hiszem, akkor sokkal nagyobb kedvük lenne három méterről kapura lőni! [nevet]

A szavaid arra engednek következtetni, hogy a kemény munka mellett a jókedv is megvan.

Ez része az egésznek. A labdarúgók minig azért panaszkodnak, hogy nagyon elfáradnak. De tudjuk, hogy ez ezzel jár, ezért jó a légkör - emellett néha egy-egy megjegyzés teljesen normális.

Akkor úgy érzem, azt is tudjátok, hogy miért kellenek ezek a nehézségek.

Természetesen, ezek szükségesek ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Címeket nyerni, ez minden szezon elején a célkitűzésünk. Ezekhez pedig az előszezonban, a felkészülés során kell lefektetni az alapokat. Ha fittek vagyunk, és tudjuk hozni a ránk jellemző stabil játékunkat, azzal minden csapatnak fejtörést tudunk okozni.

Az első barátságos meccsetek most hétvégén lesz egy szintén topcsapat, a Paris Saint-Germain ellen. Mit vársz a mérkőzéstől?

Az első meccs mindig arról szól, hogy felvegyük a tempót. Jó kis teszt ez nekünk, és kipróbálhatunk új dolgokat akkor is, ha már fáradtak a lábaink. Ugyanez igaz persze a PSG-re is. Érdekes összecsapások várnak ránk a következő hetekben.

A soron következő mérkőzéseitekre Amerikában kerül sor, a Juventus és a Manchester City lesznek majd az ellenfeleitek.

Nagyon várom már. Nagyszerű lehetőség, amikor ilyen nagy csapatokkal szemben próbálhatjuk ki magunkat.

Mit vársz úgy általánosságban az Audi Summer Tourtól? Két éve már ott voltál rajta.

Az USA egy olyan hely, ahová bármikor érdemes ellátogatni. Jó meccsekre és edzésekre számítok, sok pozitív élménnyel kötődünk az országhoz. Szeretem Amerikát, rengeteg szép hely és kedves emberek vannak ott, alig várom, hogy elinduljunk.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/55898/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?